Έκανε το καθήκον της! - LAMIARA GATE 3

Breaking

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Έκανε το καθήκον της!

Το μεσημέρι της Κυριακής ο ΠΑΣ Λαμία φιλοξένησε τον Εθνικό Σερρών στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του βόρειου ομίλου της Football League. Στο ΔΑΚ Λαμίας και παρουσία περίπου 1500 οπαδών , το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη παίζοντας όμορφο και απλό ποδόσφαιρο, έκανε το καθήκον του παίρνοντας την νίκη με σκορ 2-0. Έτσι απέκτησε σαφές προβάδισμα για την  είσοδο στα playoffs και σκέφτεται πλέον τον αγώνα με τον Πιερικό την επόμενη Κυριακή , αλλά και την δύσκολη συνέχεια που υπάρχει με συνλικά 3 ματς σε 10 μέρες.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο αγώνας διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής και στο μυαλό των παικτών της Λαμίας δεν υπήρχε άλλοαποτέλεσμα εκτός από αυτό της νίκης.
Για το λόγο αυτό οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό και μάλιστα πέτυχαν και το γρήγορο γκολ που αναζητούσαν μόλις στο 7' , όταν ο Νεόφυτος στην επανεμφάνιση του με την Λαμία μετά τον τραυματισμό του, έγινε κάτοχος της μπάλας , έκανε την ατομική προσπάθεια αδειάζοντας 3 παίκτες , πάτησε περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 απένατι στον Κραβαρίτη.Στο 14΄ η ομάδα μας λίγο έλειψε να κάνει και το 2-0  όταν μετά από κορνερ του Γιενκά ο Ανρί Καμαρά έγινε αποδέκτης της μπάλας και λίγο πριν εκτελέσει τον Κραβαρίτη κόπηκε από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Καμαρά όμως το έκανε ο ο Φατιόν στο 22΄ αφού μετά από κόρνερ του Γιενκά και πάλι έκανε το πλάσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κραβαρίτη βάζοντας τα θεμέλια για μία ακόμη νίκη. Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Λαμία είχε τον έλεγχο του αγώνα δημιουργώντας πολλές φάσεις με αποκορύφωμα αυτή του 34΄ όταν μετά από κόρνερ του Γιενκά και κεφαλιά-πάσα του Νεόφυτου ο Γκούρμα έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στέλνοντάς την στο δοκάρι! Έτσι παρέμεινε και το 2-0  ώς σκορ ημιχρόνου!

Στο δεύτερο ημίχρονο και με το σκορ υπέρ της η Λαμία έριξε τον ρυθμό του αγώνα δημιουργώντας παρόλα αυτά αρκετές φάσεις για να διευρύνει το σκορ. Μία από αυτές ήταν και αυτή του 69΄ όταν ο Γιενκά και πάλι εκάνε μία απευθείας εκτέλεση κόρνερ με τον Κραβαρίτη να δίωχνει δύσκολα σε κόρνερ με τις γροθιές του. Στο μεταξύ ο προπονητής της Λαμίας έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Νικλητσιώτη στη θέση του Νεόφυτου , με τον πρώτο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του και τον δεύτερο να προφυλάσσεται καθώς όπως είπαμε προερχόταν από τραυματισμό.
Πάντως στο 80' ήρθε μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας καθώς ο Ανρί Καμαρά σε μία ανυποψίαστη φάση έπεσε στο χορτάρι και δεν μπορούσε να συνεχίσει , με τον προπονητή της Λαμίας να τον αντικαθιστά άμεσα με τον Τζον Καμαρά. Στα λεπτά που απέμεναν ο Γκούρμα προσπάθησε κυρίως να πετύχει κάποιο γκολ, όμως σε δύο φάσεις στο 89' και το 93' τα πλάσε του δεν ανησύχησαν τον αντίπαλο τερμάτοφύλακα.
Έτσι έμεινε αυτό το 2-0 με τους παίκτες της Λαμίας να έχουν το μυαλό τους στη δύσκολη συνέχεια!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Κόμνος, Λεάντρο, Ρεπετσάς, Φατιόν, Μουμίν, Γιενκά (76' Πέρες), Γκούρμα, Νεόφυτος (66' Νικλητσιώτης), Ανρί Καμαρά (80' Τζον Καμαρά)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΕΡΡΩΝ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κραβαρίτης, Δέντσας, Κορνελάτος, Χατζηδημητρίου, Μαρίνου (82' Κρεββατάς), Αγγελίδης, Κρουσταλέλης, Ελευθεριάδης, Κοντσίδης, Λαζαρίδης (68' Δούμτσιος), Παναγιωτίδης

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.