Πίτκας τρελός την οδηγεί!!! - LAMIARA GATE 3

Breaking

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Πίτκας τρελός την οδηγεί!!!



Σε ένα ματς το οποίο εξελίχθηκε σε ροντέο. εντέλει η Λαμία κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 σε βάρος του Αγροτικού Αστέρα και να διατηρήσει την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Οι Φθιωτοί με μέτρια εμφάνιση, έχοντας όμως τη δύναμη της έδρας (περίπου 1000 φίλαθλοί της, ύστερα από 1 μήνα αγωνιστικής απραξίας εντός έδρας)αλλά και τον τερματοΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥΣ, Βαγγέλη Πίτκα σε εξαιρετική βραδιά, κατάφεραν να επικρατήσουν με γκολ του συνήθη ύποπτου Γιόνε Πίντο, ενώ λίγο έλειψε να χάσουν το 3ποντο μέσα από τα χέρια τους όταν ο διαιτητής Παπαγεωργίου υπέδειξε την εσχάτη των ποινών ανακαλύπτοντας πέναλτι σε χέρι του Τζόκιτς στο 90'.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι χάνοντας καλή ευκαιρία μόλις στο 1' με τον Σιατραβάνη να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Βοσνιάδη να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.
Μετά από αυτή τη φάση όμως ο Αγροτικός Αστέρας ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη καή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 5' όταν ο Καθάριος επιχείρησε ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πίτκα. Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 8’ ο Θεοδωρίδης πέρασε κάθετα την μπάλα στον Διαμαντόπουλο με τον τελευταίο να βρίσκει τον Μπιτάνγκ ο οποίος σχεδόν μόνος μέσα στη μικρή περιοχή νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Πίκτα.
Ο Αγροτικός δεν σταμάτησε να επιτίθεται και στο 22' ο Διαμαντόπουλος έκανε ένα ακόμη σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Γιαλούση και να περνά κόρνερ..
Η Λαμία προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις εκμεταλλευόμενη και την έδρα της. Μία από αυτές καταγράφηκε στο 27' με τον Μίλιεβιτς να κάνει ένα συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Εντέλει το γκολ για την Λαμία ήρθε 13 λεπτά αργότερα όπου σε μία επίθεση της Λαμίας από τα δεξιά, ο Ζουλιώτης πάσαρε στον Σιατραβάνη, αυτός άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Καραγιάννη ο οποίος έδωσε  στον Πίντο, ο οποίος παίζοντας πλάτη στην άμυνα, γύρισε και με μονοκόμματο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βοσνιάδη για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς! Με το γκολ αυτό του Πίντο (8 στο πρωτάθλημα) πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η Λαμία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο και έχασε σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στο 48' ο Καραγιάννης έκανε μία πανέμορφη κάθετη μπαλιά για τον Πίντο, όμως ο Βραζιλιάνος δεν αντιλήφθηκε εξαρχής την πρόθεση του συμπαίκτη του και δεν πρόλαβε να την βρεί.
Ο Αγροτικός Αστέρας προσπάθησε να απειλήσει όμως οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου με την μεγάλη φάση να λείπει για το επόμενο 20λεπτο.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 71' για να δούμε μία καλή φάση , όταν ο Ζουλιώτης από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Καπίας απομάκρυνε όπως όπως με το κεφάλι η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Σιατραβάνη, όμως ο τελευταίος αντί να σουτάρει με την μία έκανε το κοντρολ και καθυστέρησε να σουτάρει, με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Μακρυδημήτρη και να απομακρύνεται.
Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι φώναζουν δίκαια για πέναλτι σε χέρι του Γιαλούση σε γυριστό σουτ του Συμελίδη όμως ο διαιτητής Παπαγεωργίου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο 87' είχαμε ένα σουτ του Καραγιάννη έξω από την περιοχή με τη μπάλα να κοντράρει και τον Βοσνιάδη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Τρια λεπτά αργότερα ωστόσο ο διαιτητής Παπαγεωργίου λίγο έλειψε να τινάξει την αναμέτρηση στο αέρα εφευρίσκοντας πέναλτι σε χέρι του Τζόκιτς. Καθώς το παιχνίδι ήταν τηλεοπτικό το ριπλέι δείχνει πως το χέρι που βρίσκει την μπάλα ήταν του Συμελίδη και όχι του Τζόκιτς. Μία φάση η οποία φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού και δεν χρειάζεται ριπλέι για να αποφανθεί κανείς.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Διαμαντόπουλος με τον εξαιρετικό για ακόμη μία αναμέτρηση Πίτκα να του λέει "ΟΧΙ" σώζοντας έτσι το τρίποντο για την ομάδα του. Στη συνέχεια ο Πίτκας πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του ενώ λίγο πιο μακρία, στον πάγκο της Λαμίας, ο προπονητής κος Σπανός εξερράγη και διαμαρτυρώμενος έντονα στον 4ο διαιτητή αποβλήθηκε από τον πάγκο της ομάδας του.

Η λήξη δεν άργισε με την Λαμία να πανηγυρίζει ένα παλικαρίσιο τρίποντο, να διευρύνει το αήττητο εντός έδρας σερί και να στρέφει πλέον την προσοχή της στην επόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καλλιθέα στο Ελ Πάσο.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Καραγιάννης (90' Μπουλούλης), Πίντο, Σιατραβάνης, Γιαλούσης, Ντάσιος, Μπαλού (79' Τόσκας), Τζόκιτς, Μίλιεβιτς (70' Νατσιόπουλος), Κυριακόπουλος

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης (67' Βελλίνης), Καπίας, Μακρυδημήτρης, Τσεμπερίδης, Θεοδωρίδης (72' Συμελίδης), Μπιτάνγκ, Διαμαντόπουλος, Καθάριος, Μπάρμπας (45' Νταβίντοφ), Καραμπάς

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.




Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:



Δημήτρης Σπανός (προπονητής ΠΑΣ Λαμία):

"Εμείς είχαμε δει την ομάδα όντως τον Αγροτικό Αστέρα τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, την είχαμε αναλύσει. Είναι ο Αγροτικός Αστέρας μια ομάδα από τις πιο φορμαρισμένες και καλές ομάδες. Παίζει ποδόσφαιρο έχοντας τακτική συμπεριφορά σε άμυνα και επίθεση. Μια ομάδα δουλεμένη και σοβαρή. Ξέραμε από τη πρώτη στιγμή ότι είναι δυσκολοκατάβλητη. Περιμέναμε τη δυσκολία που θα είχε το ματς. Έπαιξε το ρόλο του στο να μη βρει ρυθμό το παιχνίδι και ο διαιτητής με τα συνεχόμενα σφυρίγματα. Αν φτάνεις στη φάση του 87΄ ή τη φάση του 90ου λεπτού το οποίο έχουμε άποψη μιας και η μπάλα βρήκε σε παίκτη με πράσινη φανέλα και όχι με μπλε. Φταίμε εμείς γιατί έπρεπε νωρίτερα να τελειώσουμε το παιχνίδι. Συνέχεια της συγγνώμης που θέλω να δηλώσω σαν προπονητής είναι για την ηρεμία που πρέπει να έχει η ομάδα μας. Τακτικά ήμασταν καλοί. Προσπαθήσαμε να αναπτυχθούμε, να παίξουμε. Δεν μας άφησε ο αντίπαλος. Ήμασταν μέτριοι στην ουσία όμως ήμασταν τόσο καλοί όσο χρειαζόταν για να κερδίσουμε. Θεωρώ ότι πρέπει να το ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι να πάμε στο επόμενο. Θέλουμε να παίρνουμε αυτό που αξίζουμε. Εμείς δεν παίζουμε για κανέναν. Είμαστε αυτόνομοι και παίζουμε για τους εαυτούς μας. Ο εκνευρισμός μου είχε να κάνει με ότι να δέχεσαι γκολ στις καθυστερήσεις για κάτι που δεν είναι και να είναι καλά ο Πίτκας που απέκρουσε το πέναλτι. Όλοι κάνουν προσπάθεια, όλοι τα δίνουν όλα. Συγχαρητήρια στον Αγροτικό Αστέρα για τη προσπάθεια. Λειτουργεί άψογα και το ξέρει όλη η Ελλάδα. Μια ομάδα με δυναμική και ποιότητα. Φυσικά δεν το συζητάμε δεν πρέπει να αλλάξει κατηγορία. Να είναι του χρόνου πάλι μαζί μας. 
    Ο στόχος μας είναι η 4η θέση στην οποία εκ των πραγμάτων θα ζητηθεί άδεια για τη Σούπερ Λίγκα. Άρα βάση νόμου είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε και αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά αυτό που λένε οι νόμοι. Ένας άλλο τρόπος για να πετύχεις το στόχο είναι η παρακαταθήκη που σου δίνει η θέση που θα τερματίσεις. Άλλο η 4η θέση και άλλο η 8η για παράδειγμα. Είναι άλλη η αφετηρία για την επόμενη χρονιά. Αυτοί είναι οι στόχοι μας και έτσι το έχουμε φιλοσοφήσει και έτσι το βλέπουμε."


Βαγγέλης Πίτκας (τερματοφύλακας ΠΑΣ Λαμία):

"Θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου. Γνωρίζαμε ότι είχαμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα και είναι απορίας άξιο πως βρίσκεται σ αυτή τη βαθμολογική θέση. Είναι από τις λίγες ομάδες στη Β΄Εθνική που παίζουν ποδόσφαιρο και συγχαρητήρια να δώσω γι αυτό. Λίγες ομάδες έχουν έρθει εδώ να παίξουν ποδόσφαιρο και ο Αγροτικός Αστέρας το έκανε. Καταφέραμε να ισορροπήσουμε το ματς στην αρχή, βάλαμε κι ένα γκολ. Αλλά στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη. Εμείς είμαστε αυτοί που τα κάνουμε εύκολα και εμείς που τα κάνουμε δύσκολα. Γίνεται σωστή δουλειά, συνεχίζουμε. Ο στόχος αυξάνεται και ευελπιστούμε να καταλήξουμε εκεί που θέλουμε. Καλή συνέχεια στον Αγροτικό Αστέρα και εμείς ξεκινάμε τη προετοιμασία μας τώρα για το ματς με τη Καλλιθέα. Το πέναλτι που έπιασα έχει να κάνει με τη σωστή δουλειά που κάνω με το προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας αλλά και με τον Διαμαντόπουλο που τον ξέρω από το πρώτο εξάμηνο στον Παναιγιάλειο. Επέλεξα να πέσω από εκεί και δικαιώθηκα." 




Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: