Λαμία Α' Εθνικής... (pics +vids) - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Λαμία Α' Εθνικής... (pics +vids)


Παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο για μεγάλο χρονικό διάστημα η Λαμία επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1 δείχνοντας τι πρόκειται να επακολουθήσει στο πρωτάθλημα.


Η Λαμία αντιμετώπισε τον Ατρόμητο μετρώντας μόλις 1 εβδομάδα προπονήσεων και χωρίς να έχει ακολουθήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και κατάφερε να επικρατήσει του σαφώς ανώτερου σε θέμα ετοιμότητας Ατρόμητου ο οποίος ετοιμάζεται για τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης με την Φενερμπαχτσε για τα πλει οφ του Γιουροπα Λιγκ.

Στο γήπεδο του Περιστερίου βρέθηκαν περίπου 500 οπαδοί μεταξύ των οποίων ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας Π. Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος Γιώργος Πόντίκας.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε την ομάδα μας με ένα σύστημα 4-3-3 το οποίο όπως φάνηκε δούλεψε αρκετά καλά.
Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά είχε την κατοχή της μπάλας θέλοντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις κυρίως από τις πτέρυγες την ώρα που η Λαμία έψαχνε να βρεί τα πατήματά της στο γήπεδο.    

 Έτσι, η πρώτη τελική προσπάθεια ήρθε στο έκτο λεπτό και ανήκε στους γηπεδούχους με τον Λαζαρίδη να στέλνει την μπάλα άουτ έπειτα από κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες από τα αριστερά. 
Η δεύτερη τελική προσπάθεια της ομάδας του Περιστερίου ήταν και το γκολ. Στο 14ο λεπτό ο Ναπολεόνι πήρε την μπάλα από τα αριστερά, συνέκλεινε προς την περιοχή, επεχείρησε το σουτ, αυτό κόντραρε στην πλάτη του Μπρίτο και κατέληξε στα δίχτυα. Μετά το γκολ η ομάδα μας άρχισε να ανεβαίνει και στο 23’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή της. Ο Σερτζίνιο πραγματοποίησε την κάθετη στον Αντωνίου μετά από ένα όμορφο σλάλομ, εκείνος προσπάθησε να «τσιμπήσει» την μπάλα και να περάσει τον Γκορμπούνοφ αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου πρόλαβε και μπλόκαρε. 

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στην πρώτη ουσιαστικά οργανωμένη επίθεσή της η Λαμία κατάφερε να ισοφαρίσει. Συγκεκριμένα, ο Καραγιάννης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αρχικά ο Νεόφυτος έπιασε την κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Αντωνίου ανενόχλητος έφερε το ματς στα ίσια με κοντινό πλασέ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε από πλευράς Ατρομήτου και αυτό πιθανότατα συνέβη λόγω των πολλών αλλαγών που πραγματοποίησε ο Μιχάλης Γρηγορίου. Οι φάσεις ήταν λιγοστές αλλά η Λαμία έδειχνε μεγαλύτερη όρεξη για ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να βρει τον τρόπο για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 70ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ από τα αριστερά, ο Τσαμούρης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα κόντραρε στον Τριανταφυλλάκο και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα. Έτσι, το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων έμεινε μέχρι το τέλος και η Λαμία πήρε τη νίκη στη φιλική αναμέτρηση.


Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά θετικά στοιχεία άφησαν οι Ρίζος, Σερτζίνιο, Αντωνίου , Καραλής και Νγκουεμ. Ο Ρίζος ήταν σταθερός και πραγματοποίησε 2-3 πολύ καλές αποκρούσεις. Ο Σερτζίνιο με τον Αντωνίου ήταν οι κινητήριοι μοχλοί της επίθεσης καθώς όλες οι επιθετικές προσπάθειες της ομάδας μας πέρασαν από τα πόδια ενός εκ των δύο. Ο Νγκουεμ επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια καθώς είναι δανεικός από τον Ατρόμητο στην Λαμία και έδειξε ότι έχει καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές των Περιστεριωτών καθώς μετά την προθέρμανσή του είχε θερμό χαιρετισμό με όλους, Και αυτός πολύ σταθερός και στο ανασταλτικό και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Καραλής πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο αλλά έδειξε καλά στοιχεία έχοντας σωστές τοποθετήσεις και αρκετά σπριντ.

Τέλος στο 80 περίπου τον Νεόφυτο αντικατέστησε ο Λάμπρος Θαναηλάκης, ο οποίος βρίσκεται υπό δοκιμή από την ομάδα μας.

Οι δηλώσεις των προπονητών:


Σούλης Παπαδόπουλος


«Δεν είναι κριτήριο αυτό το παιχνίδι και ευχαριστούμε τον Ατρόμητο για τη φιλοξενία. Βοηθάει η διοίκησή μας, ο Ατρόμητος έπαιξε με δύο ενδεκάδες αλλά δεν ήθελα εγώ να το κάνω. Τακτικά ήμασταν καλά. Εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο, τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο, σίγουρα θα έχουμε και προσθήκες, είναι μια νίκη».




Μιχάλης Γρηγορίου

«Εμείς δώσαμε βάση στο να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας, έπαιξαν όλα τα παιδιά και από αύριο κοιτάζουμε τη Φενέρ. Δεν είναι κριτήριο αυτό το παιχνίδι και είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Όλοι ξέρουμε τον Στόιτσεφ, θα του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να μπει στη φιλοσοφία της ομάδας. Για τον Μπιτόλο αύριο θα ξέρουμε καλύτερα αλλά μου είπαν οι γιατροί ότι μάλλον είναι μια απλή σύσπαση».



Οι συνθέσεις:
Ατρόμητος (Μ. Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Μπρίτο, Ναπολεόνι, Ούμπιδες, Γοδόι, Μπάλλας, Στόιτσεφ, Μπιτόλο, Εμπόου, Λαζαρίδης, Παπασπύρος. Έπαιξαν και οι: Μπάρκας, Κούρος, Φυτανίδης, Νάτσος, Πίτου Γκαρσία, Λε Ταλέκ, Κιβρακίδης, Λημνιός, Θεολόγου, Ουσέρο, Μαρσελίνιο.

Λαμία (Σ. Παπαδόπουλος): Ρίζος, Ζουλιώτης, Κοντέων, Τσαμούρης, Τσόπελας, Ενγκουέμ, Τόσκας, Καραγιάννης, Αντωνίου, Νεόφυτος, Σερζίνιο. Έπαιξαν και οι: Τριανταφυλλάκος, Καραλής, Νατσιόπουλος, Θαναηλάκης, Τσιλούλης.