Την....έχει ΣΟΥΖΑ!!! - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Την....έχει ΣΟΥΖΑ!!!



Σε ένα ματς για...γερά νεύρα η Λαμία κατάφερε και πήρε μία μεγάλη νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο ΑΕΛ με 1-0 μειώνοντας έτσι την διαφορά της από τον δεύτερο Απόλλωνα στους 9 βαθμούς και με εικόνες σαν τη σημερινή μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία!


Παίζοντας με πάθος και συγκέντρωση για 90 λεπτά η ομάδα μας ήταν ανώτερη καθ΄ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν απειλήθηκε παρά μόνο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Στο φλεγόμενο ΔΑΚ που κατακλύστηκε από 3000 κόσμο, με τους πιο θερμόαιμους οπαδούς να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα, αλλά και 300 περίπου φίλους των φιλοξενούμενων που λίγο έλειψε να χαλάσουν την "όμορφη γιορτή" εκτοξεύοντας ευθείας βολής φωτοβολίδα η ομάδα μας έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο και έφτασε δίκαι στη νίκη.

Το παιχνίδι στηγματίστηκε εκτός από την ρίψη φωτοβολίδας και από τις προκλήσεις του γενικού αρχηγού της ΑΕΛ Θωμά Κυπαρρίση ο οποίος για ακόμη ένα παιχνίδι της ομάδας του ήταν αρκετά προκλητικός και ανάγκασε τον διαιτητή Φουκάκη να τον αποβάλλει μαζί με τον Παύλο Μυροφορίδη με τον οποίο και ενεπλάκη... 

Ντεμπούτο για τον Κυριακόπουλο ο οποίος ήταν και η αποκάλυψη στο παιχνίδι της ομάδας η οποία τελείωσε με 9,5 παίκτες το παιχνίδι καθώς πέραν της αποβολής του Ζουλιώτη ο Γιόνε Πίντο έπαιζε κουτσένοντας από το 80!!!

Η ομάδα μας ΄δειξε τις διαθέσεις της από νωρίς και πιέζοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου κατάφερε να γίνει το "αφεντικό" από νωρίς.
Μόλις στο 3' και μετά από σέντρα του Πίντο ο Καραγιάννης που ήταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε ένα ανάποδο ψαλιδάκι με την μπάλα να περνά αρκετά άουτ.
Στο 13΄ ο δραστήριος Μίλιεβιτς έκανε το γέμισμα από δεξιά όμως ο Ξενοδόχοφ μπλόκαρε προ του επερχόμενου Καραγιάννη. Ακολούθησαν κάποιες φάσεις με κεφαλιά από τον Μπαλού και σουτ από τους Σιατραβάνη και Πίντο τα οποία δεν απείλησαν αρκετά.
Η πρώτη "καλή" στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 21 με τον Μασούρα να κάνει μία σέντρα σουτ από τα δεξιά και τον Πίτκα να διώχνει σε κόρνερ.
Η επόμενη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 40 με τον διακριθέντα Σιατραβάνη να περνά κάθετα στον Πίντο και τον Ξενοδόχοφ να βγαίνει ταχύτατα κλέβοντας την μπουκιά από το στόμα του Βραζιλιάνου. Τέλος στο 45' και σε ένα μακρινό σουτ του Μπαλού η μπάλα άλλαξε πορεία από το χέρι του Φουρτάδο  όμως ο Φουκάκης δεν καταλόγησε κάποιο φάουλ και έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη.

Στην επανάληψη η ομάδα μας το πήρε από εκεί που το άφησε. Μπήκε ξανά δυνατά στο ματς, απείλησε στο 48' με ένα σουτ του Σιατραβάνη και στο 51' η πίεση και η επιθετικότητα της μετουσιώθηκαν σε γκολ. Ο Μπαλού έκανε την κάθετη στον Σιατραβάνη, αυτός έκανε το σούτ από πλάγια θέση, ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Μίλιεβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ γράφοντας το 1-0 μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού.
Και μετά το γκολ το χάος. Φωτοβολίδα από τους φίλους της ΑΕΛ στην μεριά των Λαμιωτών, σύρραξη μεταξύ Κυπαρρίση και Μυροφορίδη, αποβολή των 2, επεισόδια στις κερκίδες.
Και αφού πέρασε ενα 5λεπτό το παιχνίδι ξανάρχισε με φάση για την Λαμία. Ο Μπαλού πήρε την μπάλα έκανε ένα σουτ από τα 35 μέτρα με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι δυσκολεύοντας τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Το παιχνίδι έχασε το ρυθμό του και πριν καλά καλα΄τον ξανβρεί το έχασα εκ νέου. Ο Σιατραβάνης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μασούρα, ο Φουκάκης δεν υπέδειξε κάτι και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα πέρασε πλάγιο. Στη συνέχεια και ενώ ο Σιατραβάνης βρισκόταν στο έδαφος ο Πάτο πήγε να τον σηκώσει και τον φιλοδώρησε και με μία γροθιά. Ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και εν τέλει ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε κόκκινη κάρτα στον Πάτο, αλλά και δεύτερη κίτρινη στον Ζουλιώτη ο οποίος ωστόσο δεν συμμετείχε στην φάση!

Η Λάρισα ξεκίνησε ουυσιαστικά να απειλεί την εστία της Λαμίας από το 80 και μετά. Σε δύο περιπτώσεις όμως με τους Βαρέλα και Μαρουκάκη ο Πίτκας έδωσε το παρόν.
Βέβαια λίγο έλειψε να γίνει και ο μοιραίος της βραδιάς όταν στο 86' άφησε την μπάλα στο έδαφος για να εκτελέσει το ελεύθερο, ο Μαρουκάκης που βρισκόταν πίσω του τον πίεσε και τον ανάγκασε να κάνει έμμεσο. Στην εκτέλεση του έμμεσου η μπάλα πέρασε από τα κορμιά και αφού βρήκε σε 2-3, βρέθηκε μπροστά στην εστία όπου και απομάκρυνε ο Λεάντρο.
Στο 90' ο Σιατραβάνης έφυγε στην αντεπίθεση και βρήκε τον Πίντο ο οποίος παρόλο που αγωνιζόταν τραυματισμένος έπιασε ένα γυριστό σουτ με τον Ξενοδόχοφ να απομακρύνει εντυπωσιακά.
Η τελευταία φάση της αναμέτρησης ανήκε στην ΑΕΛ όταν στο 94' ο Μπόγιοβιτς  σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά απελπιστικά άουτ.

Κάπως έτσι το παιχνίδι τελείωσε, η ΑΕΛ γνώρισε την δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα και η Λαμία συνέχισε το νικηφόρο εντός έδρας σερί και μείωσε την διαφορά από τις προνομιούχες θέσεις.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Σιλιγαρδάκης, Καραγιάννης, Πίντο, Σιατραβάνης, Ντάσιος, Μπαλού (80' Λεάντρο), Κοτσώνης, Μίλιεβιτς (72' Τόσκας), Κυριακόπουλος (84' Παπαργυρίου)

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος (60' Μαρουκάκης), Ουρτάδο (67' Βαρέλα), Ροβίθης (67' Αναστασόπουλος), Πάτο, Μπόγιοβιτς

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.