Άκης Μάντζιος ο αναμορφωτής - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Άκης Μάντζιος ο αναμορφωτής



O Άκης Μάντζιος μετρά μόλις 20 μέρες στην ομάδα της Λαμίας, έχει απολογισμό τρεις νίκες και μια ήττα σε πρωτάθλημα και κύπελλο και το προχθεσινό εμφατικό 0-3 μέσα στην Λάρισα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.


Aν υπάρχει μαγικό ραβδί, ο Μάκης Μάντζιος φαίνεται πως κουβαλάει ένα πάνω του αφού κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μετατρέψει το ασχημόπαπο σε κύκνο, τη Λαμία των 4 βαθμών στη Λαμία των 10 με δύο διαδοχικές νίκες. 

Η Δευτεριάτικη εμφάνιση της ομάδας στο AEL FC Arena φέρνει όπως γράψαμε και πιο πάνω την υπογραφή του. Όσο και αν "ξένισε" σε αρκετούς η πρώτη ανάγνωση της αρχικής 11αδας, η επιστροφή στη τριάδα στην άμυνα του βγήκε στο έπακρο. 

Ξεκάθαρος στόχος των κυανόλευκων ήταν να χτυπήσουν στη κόντρα και στις δύο περιπτώσεις που το έπραξαν, βρήκαν το πρώτο γκολ ανοίγοντας το δρόμο για το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με "ματσάρισμα" του Αντέτζο πάνω στον Ουάρντα, με τον Νιγηριανό σέντερ μπακ να γίνεται η σκιά του Αιγύπτιου πετυχαίνοντας να τον κάνει να νιώθει άβολα από το πρώτο κιόλας λεπτό, γεγονός που αποδιοργάνωσε όλη την επίθεση των βυσσινί.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν βέβαιο ότι η Λάρισα θα εντείνει τη προσπάθεια της για ένα γκολ, με τον Μάντζιο να δίνει σαφείς οδηγίες να χτυπήσουν στην αριστερή πτέρυγα με τον Ρόμανιτς, ο οποίος δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους Μπέρτο και  Σετσέροβιτς. Το δεύτερο γκολ ήρθε και πάλι από τα πόδια του Σέρβου ο οποίος έστρωσε στον Σκόνδρα για να γράψει αυτός με τρόπο εμφατικό το 0-2 και στη συνέχεια να δώσει διαστάσεις θριάμβου με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Αυτή η νίκη διεύρυνε και το αήττητο σερί που έχει χτίσει ο Μάντζιος απέναντι στην ΑΕΛ εκτός έδρας με τον κόουτς των κυανόλευκων να χτίζει παράδοση στον κάμπο.

Πάντως, για να είμαστε ρεαλιστές και να μην αδικούμε τη προσπάθεια των προκατόχων του, η ομάδα είναι δουλεμένη σε μεγάλο βαθμό από τον Μάκη Χάβο και στη συνέχεια από τον Σωτήρη Αντωνίου ο οποίος κάθισε στον πάγκο της στην εκκίνηση της σεζόν, απλά ο Άκης Μάντζιος, γνωρίζοντας τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών, απέδωσε στον αγωνιστικό χώρο κάποια στοιχεία κλειδιά, που έφεραν τις πρώτες νίκες της ομάδας. 

Και έπεται η συνέχεια....


logo-3048532acb3a6c1c0403e9a4d84a7c27