Παίκτες για όλα τα γούστα... - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Παίκτες για όλα τα γούστα...


To Lamiara Gate 3 έψαξε και βρήκε 13 ποδοσφαιριστές οι οποίοι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να απασχολήσουν την ομάδα μας. Ποδοσφαιριστές για όλα τα γούστα.

Η παρουσίαση τους θα γίνει με βάση τη θέση που αγωνίζεται ο καθένας ξεκινώντας από αυτήν του τερματοφύλακα.

Ξεκινάμε λοιπόν...


1) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΟΡΒΑΣ (Τερματοφύλακας)

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είναι η πρώτη μας επιλογή για την σχετική λίστα που ετοιμάσαμε. Προϊόν της ακαδημίας των πρασίνων έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό αγωνιζόμενος με το τριφύλλι αλλά και με τον ΟΦΗ στην μεγάλη κατηγορία. Τη σεζόν 2013-2014 ήταν η τελευταίια χρονία που τον είδαμε στη χώρα μας, αγωνιζόμενο με τον Απόλλων Σμύρνης, Διεθνής με τα χρώματα της εθνικής με 16 συμμετοχές, και με παραστάσεις από Ιταλία αλλά και το μακρινό πρωτάθλημα της Κίνας, ο Αλέξανδρος Τζόρβας στα 32 μόνο ξοφλημένος δεν μπορεί να θεωρείται. Άλλωστε ενας ποδοσφαιριστής από την θέση του τερματοφύλακα μπορεί να προσφέρει και σε μεγάλη ηλικία. Ο Τζόρβας έχει ακόμα 3-4 χρόνια στα οποία μπορεί να προσφέρει αυτό που ξέρει να κάνει καλά.



2. ΡΑΦΑΕΛ ΜΠΡΑΚΑΛΙ (Tερματοφύλακας)

 Δεύτερος στη σχετική λίστα βρίσκεται ένας πρώην συμπαίκτης του Ανρι Καμαρά. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Ράφαελ Μπαρκάλι  ο οποίος ύστερα από δύο γεμάτες σεζόν με την φανέλα του Παναιτωλικού με 57 συμμετοχές αποτελεί παρελθόν από τους Αγρινιώτες και αναζητά στα 34 τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Ράφαελ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με την φανέλα της Νασιονάλ μέχρι το 2011 που τον απέκτησε η Πόρτο. Με τους δράκους όμως αγωνίστηκε σε μόλις έναν αγώνα αφού στη δεύτερη χρονιά του αγωνίστηκε δανεικός για λογαριασμό της Ολανένσε από όπου και τον απέκτησαν οι Ακάρνες. Ο Βραζιλιάνος αποτελεί καλή περίπτωση παρά την ηλικία του αν και ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του δύο ομάδες από την Super League.




3. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΑΣΤΟΣ  (Αμυντικός)

Τρίτος στη λίστα μας βρίσκεται ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός Βαγγέλης Νάστος. Ο Νάστος έπειτα από 7 συνεχόμενα έτη αποτελεί παρελθόν από τον Ατρόμητο και βρίσκεται σε αναζήτηση της νέας του ομάδας. Για την καριέρα του δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλωστε τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ στον οποίο ανήκε για 7 χρόνια (παίζοντας δύο χρονιές δανεικός σε ΑΕΛ και Καλαμάτα) και με τον οποίο ευτύχισε να κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδος  το 2003. Η συνέχεια τον βρήκε ν δοκιμάζει την τύχη του στην  Ιταλία και από ότι φαίνεται τα κατάφερε. 23 συμμετοχές με την Περούτζια την διετία 2003-2005, 87 συμμετοχές και 4 γκολ για λογαριασμό της Βιτσένζα την τριετία 2005-2008 και 58 συμμετοχές με 3 γκολ με την φανέλα της Άσκολι. Κάπου εκεί τελείωσε το κεφάλαιο Ιταλία και η συνέχεια τον βρήκε στον Ατρόμητο με 103 συμμετοχές και 5 γκολ τα τελευταία 7 χρόνια. Αν μύτη άλλο ένας παίκτης ιδανικός για το κέντρο της άμυνας της Λαμίας.

4. ΛΕΑΝΤΡΟ (Αμυντικός)

 Τι άλλο να ζητήσουν οι φίλαθλοι της Λαμίας πέρα από την  παραμονή του Λεάντρο? Με διαφορά ένας από τους καλύτερους παίκτες της φετινής σεζόν με τη φανέλα των κυανόλευκων αφού με τις εμφανίσεις του κράτησε μακρυά από την εστία της ομάδας μας τους αντίπαλους επιθετικούς περιορίζοντάς τους. Ο Λεάντρο αποκτήθηκε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό για ένα χρόνο. Αν και έφτασε κοντά στον Πανθρακικό κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου συνέχισε να αγωνίζεται με την ομάδα μας, από τους φίλους της οποίας αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ο Βραζιλιάνος μένει ελεύθερος και θα ήταν ιδανικό σενάριο να αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά με την "Βασίλισσα της Ρούμελης".


5. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ (Αμυντικός Μέσος)

Τι να πει κανείς για τον 36χρονο αμυντικό μέσο? Σπουδαία  καριέρα σε Ελλάδα με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Παοκ, Ατρόμητο αλλά και εξωτερικό από την Μπενφίκα μέχρι την Πούνε Σίτυ της Κίνας. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής και βασικό στέλεχος της Εθνικής του 2004 την εποχή που μεσουρανούσε. Μετά από μισή σεζόν με 22 συμμετοχές και 3 γκολ με τους Περιστεριώτες ο "Κατσούρ" απολαμβάνει τις διακοπές του και σκέφτεται το μέλλον του. Εμείς τον σκεφτόμαστε να φορά τα κυανόλευκα και να αγωνίζεται στο ΔΑΚ και που ξέρετε? Ίσως να το ζήσουμε και αυτό!!!


6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ (Αμυντικός Μέσος)

Είναι από τους παίκτες πού λέμε "έχει φάει την κατηγορία με το κουτάλι". Ο Γιώργος Μακρής έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες και σε επίπεδο Α' και Β' Εθνικής μεταξύ των οποίων οι: ΠΑΟΚ, Αγροτικός Αστέρας, Πιερικός,  Ολυμπιακός Βόλου, Κέρκυρα, Ατρόμητος. Επίσης έχει περάσει από την Ανόρθωση ενώ μέχρι τον Ιανουάριο αγωνιζόταν για λογαριασμό του ΟΦΗ από όπου αποχώρησε λόγω χρεών. Καλή περίπτω-ση με κύριο χαρακτηριστικό την εμπειρία την οποία και χρειάζεται η ομάδα μας. Βρίσκεται άλλωστε και σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία (30 ετών)


7.ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ (Μέσος)

Ο Φωτάκης βρισκόταν και στη αντίστοιχη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που είχαμε προτείνει κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Τότε βέβαια αποτελούσε ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού ενώ τώρα πλέον είναι ελεύθερος από τους Ακάρνες να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Στα 34 του θα μπορούσε να αναλάβει το βάρος του αρχηγού στην ομάδα μας και να την οδηγήσει στην άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Δημιουργικός μέσος με μυαλό στις πάσες του και καλά χτυπήματα. Στοιχεία που δεν υπήρχαν έντονα την περασμένη σεζόν. Δύσκολη όπως και να έχει περίπτωση αν και δεν φαντάζει αρνητικός να συνεχίσει την καριέρα του στην Football League.


8. ΙΓΚΟΡ ΑΝΓΚΟΥΛΟ (Μεσοεπιθετικός)

Περνόντας στην θέση των μεσοεπιθετικών βρίσκεται στην λίστα μας ο πρώην παίκτης του Απόλλων Σμύρνης Ιγκόρ Ανγκούλο. Ο 31χρονος Ισπανός ήρθε στην χώρα μας για λογαριασμό της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" ύστερα από το πέρασμα του στην Κύπρο και την Ένωση Νέων Παραλίμνη. Έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες κυρίως της Ισπανίας όπως η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η Νουμάνθια και η Μπασκόνια από όπου και ξεκίνησε. Την περασμένη σεζόν πρωταγωνίστησε στον Νότιο όμιλο της Football League καθώς σε 27 συμμετοχές σημείωσε 11 γκολ. Στη συνέχεια έμεινε ελεύθερος και με μία καλή πρόταση η Λαμία θα μπορούσε να προσθέσει έναν καλό μεσοεπιθετικό με ευκολία στο σκοράρισμα στο ρόστερ της νέας χρονιάς.


9. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ (Μεσοεπιθετικός)

Ήρθε στη χώρα μας το 2011 για λογαριασμό της Ξάνθης από την Στουτγάρδη και την αμέσως επόμενη χρονιά αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε "Ο Έλληνας Κριστιάνο" και όχι άδικα καθώς διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση. Μετά από μία σεζόν στον Πειραιά άρχισε την περιπλάνησή του ως δανεικός σε Αουγκσμπουργκ, Πλατανιά, Εργοτέλη και Νις. Η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα παρότι ειναι μόλις 21, και αναζητά ένα restart. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει στην Λαμία είτε ως δανεικός είτε ως μεταγραφή( άλλωστε δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από τους Πειραιώτες να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους και την φετινή σεζόν).


10. ΦΑΡΙΝΟΛΑ   (Μεσοεπιθετικός)

Ιδανική περίπτωση από πολλές απόψεις αποτελεί ο Ελληνο-Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός. Με γεμάτη καριέρα στην κατηγορία αλλά και στην Super League αγωνιζομενος με Ξάνθη, Εθνικό Πειραιώς, Αχαρναϊκό, Βέροια και Καλλιθέα ο Φαρινόλα θα μπορύσε να προσφέρει πολλά στην ομάδα μας. Ένα ακόμη συν στην περίπτωσή του είναι η προσωπική του γνωριμία με τον Μπάμπη Τεννέ στην ομάδα του Απόλλων Σμύρνης από όπου και μένει ελεύθερος μετά από δύο γεμάτες χρονιές με 37 συμμετοχές και 6 γκολ.


11. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ (Επιθετικός) 

Περάσαμε στους επιθετικούς και δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην περίπτωση του Αλέξανδρου Περογαμβράκη. Στα 26 του χρόνια έχει αγωνιστεί σε ΟΦΗ, ΠΑΟ Κρουσσώνα και ΑΣ Ρούβας. Μετά τον υποβιβασμό του ΟΦΗ ο "Πέρο" έμεινε ελεύθερος και αναζητά την επόμενη ομάδα του. Υπάρχουν σειρήνες από το Κυπριακό Πρωτάθλημα αλλά θα αποτελούσε καλή περίπτωση για την Λαμία.


12. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Επιθετικός)

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που είχαμε προτείνει τον Ιανουάριο για μία πιθανή μεταγραφή στην ομάδα μας. Ο Πετρογκολ είχε συμβόλαιο με την ΑΕΛ Καλλονής το οποίο ολοκληρώθηκε και πλέον και αυτός βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Η καριέρα του κινείται σε μέτρια επίπεδα και η προοπτική της Football League μόνο αρνητική δεν είναι για τον Έλληνα επιθετικό καθώς θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να αναγεννηθεί καθώς βαδίζει στα 30 πλέον.



13. Ένας παλιός γνώριμος.... ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ
                                                                 
Και φτάνουμε στο τέλος της λίστας αυτής και για το λόγο αυτό συμπεριλάβαμε και κάτι special. Μιλάμε βέβαια για τον πρώην άσσο της Λαμίας Φώτη Παπουλή ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για λογαριασμό του Απόλλων Λεμεσσού και γράφει την δική του ιστορία. Ο Παπουλής έχει αγωνιστεί σε ΟΦΗ, Πανθρακικό σε κορυφαίο επίπεδο. Το 2008 η Λαμία τον απέκτησε από τον Αχαρναϊκό όμως ο τότε πρόεδρος Αλέξης Κούγιας τον πήρε μαζί του στην Παναχαϊκή. Σε μισή περίπου σεζόν στην ομάδα μας είχε 14 συμμετοχές και 4 γκολ. Το ενδεχόμενο να αφήσει το Κυπριακό πρωτάθλημα και να επαναπατριστεί για λογαριασμό της Λαμίας φαντάζει δύσκολο αλλά με μία καλή πρόταση όλα είναι πιθανά.


Λίγοι ή πολλοί αυτοί ήταν οι 13 ποδοσφαιριστές τους οποίους ξεχώρισε το Lamiara Gate 3 και σας τους παρουσίασε. Υπάρχουν βέβαια και άλλες πολλές αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να απασχολήσουν την ομάδα μας όμως ας μην επεκταθούμε περαιτέρω. Εξάλλου εμπιστευόμαστε απόλυτα τη διοίκηση της ομάδας μας η οποία θα κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει ένα σύνολο δυνατό να διεκδικήσει την άνοδο στην Super League.

Εμείς κάναμε τις προτάσεις μας και ελπίζουμε οι αρμόδιοι να ρίξουν έστω μια ματιά αφού υπάρχουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.