Νίκησε και άρεσε... - LAMIARA GATE 3

Breaking

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Νίκησε και άρεσε...



Την πρώτη της νίκη μετά από  4 φιλικές αναμετρήσεις και μάλιστα στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς πέτυχε σήμερα η Λαμία καθώς επικράτησε με 1-0 των Τρικάλων "ισοφαρίζοντας" το σκορ του προηγούμενου φιλικού με τους Θεσσαλούς.


Μπροστά σε περίπου 400 φίλους της η ομάδας μας έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, υπερείχε στο μεγαλύτερο μέρος του  παιχνιδιού έναντι των Τρικάλων και δίκαια κέρδισε με 1-0, ενώ θα μπορούσε να έχει διευρύνει το σκορ της.

Ντεμπούτο για την ομάδα μας πραγματοποίησε ο Φιορίν Ντουρμισάι αγωνιζόμενος για 72' ενώ στην αποστολή βρισκόταν και ο Λουίτζι Τσενάμο ο οποίος όμως δεν αγωνίστηκε. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας, ο Βάντερσον παρακολούθησε την αναμέτρηση από τις κερκίδες μαζί με τον Γιόνε Πίντο ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Η Λαμία παρατάχθηκε με ένα 4-2-3-1 με τον Πίτκα κάτω από τα δοκάρια, τους Σπυρόπουλο, Βαλλιό, Αναστασιάδη και Παπαργυρίου στα μετόπισθεν. τους Όμο και Τζόκιτς ως αμυντικούς μέσους, Τσούκαλος , Μπλάζιτς και Βασιλόγιαννης βρίσκονταν πιο μπροστά και αιχμή της επίθεσης ήταν ο Ντουρμισάι. Ένα σύστημα που απέδωσε όμορφο αποτέλεσμα, με τον Τζόκιτς να αλλάζει θέση με τον Μπλάζιτς σαν επιτελικός μέσος και να κερδίζει τα χειροκροτήματα με τις ενέργειές του.

Η ομάδα μας μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι και στο 10' σημείωσε την πρώτη αξιόλογη φάση με τον Παπαργυρίου να σεντράρει από τα αριστερά και τον Ντουρμισάι με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα άουτ. Τα Τρίκαλα απάντησαν στις φάσεις με τον Σερτζίνιο να σουτάρει και την μπάλα να περνά άουτ. Η Λαμία θα μπορούσε να έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο καθώς ήταν κυρίαρχη του παιχνιδιού όμως οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Οι δύο σπουδαιότερες ευκαιρίες ήταν στο 28' με τον Τζόκιτς να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας ύστερα από βαθιά μπαλιά του Όμο, να περνά και τον Σιδεράκη , με τον βοηθό ωστόσο να τον υποδικνύει (λανθασμένα όπως φάνηκε ) σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 35, από λάθος εκτίμηση του Σιδεράκη ο Τζόκιτς δοκίμασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ με τον τεματοφύλακα των Τρικάλων να διώχνει με υπερέντααση.

Στην επανάληψη η Λαμία συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε αρκετές ευκαιρίες. Στο 47' ο Ντουρμισάι πήρε την μπάλα από το κέντρο, την κουβάλησε και έκανε ένα σουτ από τα 40 περίπου μέτρα με την μπάλα να περνά άουτ ενώ στο 69' η ομάδα μας έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ του Σιδεράκη ο Ντουρμισάι σούταρε με τον τερματοφύλακα των Τρικάλων να αποκρούει, στην επαναφορά σουτ του Καραγιάννη η μπάλα στο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Παπαευθυμίου δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αφού σούταρε εκτός εστίας.

Οτι δεν κατάφερε στο 69' εντέλει το έκανε στο 84' η ομάδα μας όταν ο Παπαναγιώτου ανέτρεψε  εντός περιοχής τον Καραγιάννη με τον διαιτητή Τζοβάρα να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιδεράκη για το 1-0 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.


Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Αναστασιάδης (52΄ Κοτσώνης), Βαλλιός, Παπαργυρίου (52΄ Πεταυράκης), Σπυρόπουλος (52΄ Μπουλούλης), Μπλάζιτς (52΄ Καραγιάννης), Τζόκιτς (52΄Αντωνόπουλος), Όμο (77΄ Μανιάς), Ντουρμισάι (72΄ Πατσαρούχας), Βασιλόγιαννης (52΄ Αυγενικού), Τσούκαλος (55΄ Παπαευθυμίου).

ΑΟ Τρίκαλα (Σταύρος Ψιμουλάκης): Σιδεράκης, Ριζογιάννης (68′ Νικολακάκης), Νιάρος (46΄ Παπαπαναγιώτου), Σαρακατσάνος (68΄ Λεάντρο), Λαμπάκης (60΄ Στογιάνοβιτς), Μουμίν, Σερτζίνιο (79΄ Δουκάκης), Μπαϊκαρά (62΄ Ράσιτς), Χασομέρης (46΄ Στεφάνοβιτς), Μίνγκας (46΄ Γκόλιας), Γιαννιτσάνης (46΄ Κουσκουνάς).

φώτο:starsports.gr