Επέστρεψαν τα χαμόγελα... - LAMIARA GATE 3

Breaking

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Επέστρεψαν τα χαμόγελα...




Νίκη άγχους για την Λαμία η οποία σαφώς επηρεασμένη από τα δύο συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα κατάφερε με δυσκολία να επικρατήσει των Χανίων με σκορ 2-1.
Ή Λαμία υποδέχτηκε τα Χάνια για την 23η αγωνιστική ψάχνοντας την νίκη που θα την επανέφερε στα νικηφόρα αποτελέσματα με στόχο να διατηρήσει φυσικά την απόστασή της από την κορυφή αλλά και από τον τρίτο Άρη.

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της η ομάδα μας μπροστά σε περίπου 2000 φιλάθλους της αν και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι δέχτηκε το γκολ σε μία ανυποψίαστη φάση όμως δεν επηρεάστηκε και πάλεψε για την ανατροπή η οποία ήρθε.

Ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε με ένα πιο επιθετικό σχήμα με τον Πιτκα κάτω από τα δοκάρια, τους Βαλλιό και Χριστοφιλέα στο κέντρο της άμυνας, τον Σπυρόπουλο δεξιά και τον Παπαργυρίου αριστερά. Στα αμυντικά χαφ αγωνιστικά οι Όμο και Μπλάζιτς με τον Καραγιάννη να αγωνίζεται πιο μπροστά σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στην τριπλέτα της επίθεσης βρέθηκαν οι Βασιλόγιαννης Βάντερσον και Ματσούκας.

Ή Λαμιια ξεκίνησε το παιχνίδι όντας κυρίαρχη με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να σημειώνουν την πρώτη απειλητική στιγμή στο 2 με τον Σταματήσει να κάνει μία σέντρα και τον Αποστολόπουλο να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.  Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Λαμία απείλησε με τον Βασιλόγιαννη να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ και την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Όμως στο 20' και σε μία ανυποψίαστη στιγμή τα Χάνια ευτύχισαν να προηγηθούν με τον Τσουκάνη να κάνει μία σέντρα και ύστερα από αδράνεια των αμυντικών της Λαμίας ο Σταματήσει βρέθηκε με την.μπάλα στα πόδια και την έστειλε στα δίχτυα του Πιτκα για το 0-1. Ή Λαμία δεν αιφνιδιάστηκε και βγήκε μπροστά με στόχο την γρήγορη ισοφάριση. Ο Βάντερσον στο 22' πήρε την μπάλα και με μία ατομική ενέργεια την κουβάλησε μέχρι την αντίπαλη περιοχή όμως ο Βασιλείου τον ανέκοψε αντικανονικά και αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 25' ή πίεση της ομάδας μας απέφερε καρπούς αφού σε μία σέντρα από τα αριστερά ο Τσουκάνη σταμάτησε την μπάλα με το.χέρι προ του επερχόμενου Βάντερσον με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Βασιλόγιαννης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γεωργίου για το 1-1.  Ή Λαμία ανέβαζε τι ρυθμό της συνεχώς και στο 37' σε μία φάση διάρκειας ο Καραγιάννη δεν μπόρεσε να κάνει το 2-1 με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Στην επανάληψη το παιχνίδι μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο με την Λαμία να είναι καθολικά ανώτερη των Χανίων. Ο Μπαμης Τεννές πέρασε στο παιχνίδι τον Φερφελή και αυτός τον δικαίωσε καθώς στο 50' και μετά από σέντρα του Σπυρόπουλο πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.  Ο χρόνος περνούσε η Λαμία έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη με σπουδαιότερη αυτή του 67' όταν ο Καραγιάννη πίεσε τον Γεωργίου αυτός έκανε το λάθος και η μπάλα έφτασε στον Φερφελή ο οποίος προ κενής εστίας θέλησε να κρεμάσει και έστειλε την μπάλα άουτ.  Τα Χανιά πάντως θα μπορούσαν να έχουν κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας όταν ο Αποστολόπουλος ύστερα από μπαλιά του Σταματήσει βρέθηκε μόνος στην περιοχή και ο Όμο τον έκοψε πολύ όμορφα λίγο πριν κάνει το σουτ.
Στο 83' ο Όμο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ με το 2-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Παπαργυρίου, Βαλιός (74' Αυγενικού), Χριστοφιλέας, Μπλάζιτς (30' Ρότσα), Όμο, Καραγιάννης, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας (46' Φερφελής), Βάντερσον.
ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παντέλης): Γεωργίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Βασιλείου, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Λάσκαρης (70' Κοζάκης), Αποστολόπουλος (79' Γεωργακόπουλος), Βανκεβάι, Σταματής (85' Αφράτης).
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας