Ισοπαλία ανόδου... (vid) - LAMIARA GATE 3

Breaking

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ισοπαλία ανόδου... (vid)




Xωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος καθώς Λαμία και Απόλλων Σμύρνης έμειναν στο 0-0 σε ένα μέτριο παιχνίδι κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω της αφόρητης ζέστης.

Ήταν ένα παιχνίδι γιορτή με την Λαμία να αναζητεί την νίκη που δεν ήρθε κόντρα στον ΟΦΗ, η οποία θα της εξασφάλιζε την άνοδο στην κατηγορία. Και τελικά σε ένα μέτριο παιχνίδι η νίκη δεν ήρθε ούτε τώρα με την Λαμία ωστόσο να κρατά την τύχη στα χέρια της καθώς μόνο με αυτοκτονία μπορεί να απολέσει την άνοδο.

Ο κόσμος της Λαμίας πιστός για ακόμα μια φορά στο ραντεβού του με την ιστορία, κατέκλυσε το ΔΑΚ καθώς η παρουσία περίπου 5000 φιλάθλων (κόπηκαν 4500 εισιτήρια, εκτός των παιδιών, ανέργων κλπ) δημιούργησαν για ακόμη μια φορά ξεχωριστή ατμόσφαιρα..

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αλλαγές στη σύνθεση της Λαμίας καθώς σε σχέση με το ματς με τον ΟΦΗ υπήρχαν δύο αλλαγές. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Χριστοφιλέας αντί του Σπυρόπουλου ενώ στο κέντρο ο Όμο πήρε την θέση του Ρότσα..

Το ξεκίνημα βρήκε τους φιλοξενούμενους να απειλούν μόλις στο 4' με τον Κονέ να σουτάρει απευθείας στην αγκαλιά του Πίτκα.  Στο 5' η Λαμία απάντησε με τον Βάντερσον να ανοίγει ωραία στον Όμο ο οποίος με δυνατό σούτ να στείλει την μπάλα άουτ. Στο 13' ο Βάντερσον έκανε μια ατομική ενέργεια και ανάγκασε τον Χιώτη σε δύσκολη επέμβαση. Στο 21' νέα καλή στιγμή για την ομάδα μας με τον Καραγιάννη να βλέπει εστία όμως του σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.  Στο ημίωρο του παιχνιδιού ο διαιτητής Μάνταλος διέκοψε το παιχνίδι προκειμένου να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές μιας και ο ήλιος ήταν καυτός δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Στο 40 ο Ντουρμισάι σε μια προσπάθεια του να ανοίξει το σκορ έπεσε στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει παίζεται.

Στην επανάληψη η Λαμία ήταν πιο κινητική και με το καλημέρα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Ντουρμισάι να κάνει ένα σουτ στην κίνηση ύστερα από σέντρα του Μπλάζιτς ο Χιώτης όμως του είπε όχι διώχνοντας σωτήρια σε κόρνερ. Στο 63' η προσπάθεια του Ματσούκα από τα δεξιά δεν είχε τύχη ενώ στο 73' ένα σουτ του Ντάσιου δεν απείλησε τον Πίτκα.  Το παιχνίδι στην συνέχεια ήταν αρκετό υποτονικό με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να κάνει τελική προσπάθεια, λόγω και των συνεχών διακοπών βέβαια και τον Μάνταλο στο μεταξύ να χαρίζει μια δεύτερη κίτρινη και συνεπώς την αποβολή σε ένα μαρκάρισμα του Ρομάνο η οποία θα άλλαζε τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Λίγο πριν την λήξη του παιχνιδιού ο Μπλάζιτς δοκίμασε ένα σουτ όμως η μπάλα δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης αφήνοντας ικανοποιημένες τις δύο ομάδες αφού η μεν Λαμία διατήρησε την διαφορά της από τον τρίτο Άρη στους 6 βαθμούς και θέλει τέσσερις για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο, ενώ ο δε Απόλλων έμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα περνώντας από  μια δύσκολη έδρα όπως αυτή της Λαμίας και θέλει μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και αυτός μαθηματικά την επάνοδο του στα σαλόνια της Superleague...

Επόμενη αναμέτρηση της ομάδας μας με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης την ερχόμενη Κυριακή στις 17:00



Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Χριστοφιλέας, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Βαλιός (83' Αυγενικού), Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλόγιαννης, Καραγιάννης (70' Ρότσα), Βάντερσον, Ντουρμισάι (60' Ματσούκας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Ντάσιος, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι, Δεληζήσης, Κονέ, Ομπόντο, Σιατραβάνης, Αλμπάνης (56' Πετρόπουλος), Ρομάνο (90' Πάνος), Διαμαντόπουλος (82' Κρητικός).





Tα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: