Μετά την ΑΕΚ η Λαμία... - LAMIARA GATE 3

Breaking

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Μετά την ΑΕΚ η Λαμία...



Η Λαμία πέτυχε κάτι ιστορικό. Ασφαλώς μια πρόκριση επί του Ολυμπιακού είναι από μόνη της ιστορική, όταν όμως στον προηγούμενο γύρο έχει αποκλείσει και τον Παναθηναϊκό γίνεται ακόμα πιο ιστορική και σπάνια καθώς μιλάμε για τις δύο ομάδες με τα περισσότερα τρόπαια στο θεσμό.

Γυρνώντας το χρόνο πίσω λοιπόν, πρέπει να μεταφερθούμε στο μακρινό πλέον 1996 όταν το ίδιο επίτευγμα είχε πετύχει η ΑΕΚ, η οποία στη φάση των 16 είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό του Σταύρου Διαμαντόπουλου (και του Τάκη Περσία). Είχε επικρατήσει με σκορ 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο που είχαν έδρα οι ερυθρόλευκοι με σκόρερ τους Μπατίστα (2) και Χρήστο Κωστή, ενώ για τον Ολυμπιακό είχε μειώσει ο Ίβιτς.



Στον επαναληπτικό του Νίκος Γκούμας είχε προηγηθεί ο Ολυμπιακός, που πλέον είχε στον πάγκο τον Τάκη Περσία, με γκολ του Ίβιτς για να ισοφαρίσει με τον Τσιάρτα και να οριστικοποιήσει την πρόκριση η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στα προημιτελικά η κλήρωση έφερε απέναντι στην ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό του Χουάν Ραμόν Ρότσα που λίγους μήνες αργότερα θα έφτανε στς ημιτελικά του Champions League. Η "Ένωση" επικράτησε στον πρώτο αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια με σκορ 3-1 και σκόρερ τους Καλιτζάλη, Κωστή, Κετσπάγια, για να μειώσει ο Αλεξούδης για τον Παναθηναϊκό.



Στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ προηγήθηκε με δύο γκολ του Κετσπάγια και του Μπατίστα στο 2ο και στο 7ο λεπτό, για να ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός με δύο γκολ του Βαζέχα που φυσικά δεν έφταναν για να πάρει την πρόκριση το Τριφύλλι.

Έκτοτε λοιπόν ποτέ δεν είχε σημειωθεί κάτι ανάλογο στο Κύπελλο Ελλάδος. Το πέτυχε η Λαμία και ασφαλώς βάσει δυναμικής το επίτευγμά της είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που είχε πετύχει η ΑΕΚ. 
Πηγή: novasports.gr