Το 2-1 κάλυψε τις αδυναμίες αλλά δεν τις έλυσε.... - LAMIARA GATE 3

Breaking

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Το 2-1 κάλυψε τις αδυναμίες αλλά δεν τις έλυσε....



Τρίτο φιλικό προετοιμασίας για την Λαμία, με τους κυανόλευκους να προβληματίζουν και πάλι και το τελικό σκορ να καλύπτει τις αδυναμίες χωρίς να τις λύνει... #paslamia #pre_season #lamiaragate3

Φτάσαμε λοιπόν 27 Ιουλίου, σε λιγότερο από ένα μήνα έχουμε σέντρα στο νέο πρωτάθλημα με τη Λαμία σε αυτά τα τρία πρώτα φιλικά να διχάζει...

Και λέμε πως διχάζει διότι, ναι μεν υπάρχει ικανοποίηση από τον κόσμο από συγκεκριμένες προσθήκες που έχουν γίνει και μέχρι στιγμής φαίνεται να ικανοποιούν (Σάλιακας, Βελλίδης, Θεοδωρόπουλος, Ανάκογλου Τουράμ ) αλλά και δυσαρέσκεια για τα κενά που συνεχίζουν να υπάρχουν στο κυανόλευκο ροστερ.

Από τα τρία πρώτα φιλικά που έχει δώσει η Λαμία, έχουν βγει αρκετά συμπεράσματα, με το κυριότερο όλων να είναι το πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων από τον άξονα.

Με την Ποταμιά, τα 8 από τα 10 γκολ ήρθαν από τα άκρα, ενώ τα υπόλοιπα δύο ήρθαν από τον άξονα, ένα με το 1-2 του Ανάκογλου με τον Τσούκαλο και το άλλο με την κάθετη του Νικολόπουλου στον Τσούκαλο ο οποίος έβγαλε παράλληλη στον Βλαχομήτρο για το τελικό 10-0.

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ η Λαμία δεν απείλησε ποτέ την αντίπαλό της, ενώ στο χθεσινό φιλικό με τον Βόλο, το πρώτο ημίχρονο πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Τα δυο γκολ στην επανάληψη ήρθαν το ένα από σέντρα και λάθος απομάκρυνση της άμυνας και το άλλο από στημένο.

Κοινός παρονομαστής σε αυτά τα τρία παιχνίδια; Η παρουσία του Ζοάν Τομάς σε ρόλο επιτελικού, με τον Ισπανό να δείχνει πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα ως εξτρέμ πλέον. Ως εξτρέμ αγωνίστηκε και πέρυσι, ως εξτρέμ έπαιζε και τα δυο τελευταία χρόνια στην Κύπρο, με τον τεχνικό της ΑΕΚ Λάρνακας να τον μετατοπίζει στα άκρα διότι είχε δει και εκείνος πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα.

Η Λαμία "φωνάζει" πως χρειάζεται ενίσχυση στη θέση του επιτελικού, σαφώς και το κενό που αφήνει ο Μπερτόλιο είναι τεράστιο και το μέτρο σύγκρισης αρκετά υψηλό, όμως η θέση στο "10" πρέπει να καλυφθεί με έναν καθαρό επιτελικό, όπου μαζί με τον Αλέξανδρο Καραγιάννη και τον Δημήτρη Ανάκογλου θα συνθέσουν ένα αξιόλογο τρίδυμο.

Ίσως στα επόμενα φιλικά να δούμε τους τελευταίους δύο σε ρόλο επιτελικού ώστε να δείξουν τι μπορούν να δώσουν στην ομάδα από αυτή τη θέση...

Σαφώς και δεν είναι μόνο η θέση του επιτελικού αυτή που χρειάζεται ενίσχυση (υπάρχει πρόβλημα και στα μπακ) όμως εστιάζουμε σε αυτό το άρθρο στο δημιουργικό κομμάτι...

Το χθεσινό 2-1 μπορεί να μετρίασε κάπως τις..μουρμούρες, επισκίασε εν μέρη τις αδυναμίες χωρίς να τις λύνει...