Tης στέρησε το τρίποντο ο Φουκάκης! - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Tης στέρησε το τρίποντο ο Φουκάκης!



Όρθια έμεινε η Λαμία στην σημερινή αναμέτρηση με την Κέρκυρα με βάση το πως εξελίχθηκε η συγκεκριμένη αναμέτρηση με το τελικό 1-1 να αδικεί κατάφορα την ομάδα μας.


Στο ΔΑΚ λοιπόν βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής περίπου 1500 φίλοι της ομάδας, προκειμένου να την στηρίξουν στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Και θα τα είχαν καταφέρει περίφημα μιας και η ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι όμως ο διαιτητής Φουκάκης είχε αντίθετη άποψη για το όλο θέμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Λαμία να έχει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Κουτζαβασίλη. Μόλις στο 4' ο Πίντο έδωσε στο Μίλιεβιτς από τα δεξιά, αυτός συνέκλινε και σούταρε με την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ για την ομάδα μας η οποία σε μία υποδειγματική αντεπίθεση ύστερα από βαθιά μπαλιά του Τζόκιτς ο Σιατραβάνης έσπασε στο ύψος της περιοχής στον Πίντο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Κουτζαβασίλη. Η Λαμία συνέχισε να απειλεί και έχασε σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 14' όταν ο Πίντο έκανε την κούρσα από τα αριστερά, καθυστέρησε να βγάλει παράλληλη σέντρα στον επερχόμενο και αφύλακτο Ζουλιώτη και όταν το έκανε ο Ζορμπάς είχε γυρίσει και έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση πήγε ο Μίλιεβιτς ο οποίος σούταρε απευθείας με την μπαλά να χτυπά ξανά στο δοκάρι και να περνά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 22' σε μία προσπάθεια του Ζορμπά από τα δεξιά, αυτός έβγαλε την παράλληλη σέντρα με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Ντουαλά, το σουτ του οποίου βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και μάλιστα στο πίσω δοκάρι. Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ της ισοφάρισης σε μία σαφέστατα περίεργη φάση!
Ο Ζορμπάς εκτέλεσε ένα κερδισμένο κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, η άμυνα της Λαμίας ολιγώρησε και έδιωξε προσωρινά, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Νίκιτς ο οποίος σούταρε η μπάλα κόντραρε και ο Αρναρέλλης που βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια σούταρε και έκανε το 1-1 με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ΄δίκαια για επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης του Αρναρέλλη πάνω στον Καραλή.
Το 1-1 ήταν και το σκορ ημιχρόνου με τον Κύριο Φουκάκη ωστόσο να έχει δείξει την άγουσα για τα αποδυτήρια στον βοηθό του Δημήτρη Σπανού για διαμαρτυρία.

Στην επανάληψη η Λαμία απείλησε στο 52' με μία κεφαλιά του Πίντο για να φτάσουμε 5 λεπτά αργότερα στην αποβολή του Καραλή από τον διαιτητή Φουκάκη. Συγκεκριμένα σε μία αντεπίθεση της ομάδας μας ο Καραλής έκανε την κούρσα για να προλάβει την μπάλα από τα αριστερά προ του Γκόμεζ ο οποίος έπεσε στο έδαφος και ο Φουκάκης έκρινε πως υπήρχε μαρκάρισμα και μάλιστα για δεύτερη κίτρινη κάρτα δηλαδή αποβολή.
 Μάλιστα αυτό προκάλεσε την έκρηξη του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας μας του κυρίου Μυροφορίδη με τον Φουκάκη λίγα λεπτά αργότερα να αποβάλει και αυτόν!!!

Όπως και να έχει πάντως και ύστερα από την αριθμητική υπεροχή των φιλοξενούμενων η ομάδα μας έδειξε σωστή αμυντική λειτουργία, και παρόλο που τα περισσότερα φάουλ του παιχνιδιού ήταν εναντίον της, οι ποδοσφαιριστές δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και δεν άφησαν ούτε την Κέρκυρα αλλά ούτε φυσικά τον κο. Φουκάκη να ελπίζουν σε 2πλο μέσα στο απόρθητο κάστρο της.

Το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας με την Αναγέννηση Καρδίτσας στην ομώνυμη πόλη...



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος, Ντάσιος, Γιαλούσης, Μπαλού, Τζόκιτς (68' Σιλιγαρδάκης), Μίλιεβιτς (82' Νεόφυτος), Κάραλης, Σιατραβάνης (91' Μπουλούλης), Πίντο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκόμεζ, Ντιόγκο, Βενέτης, Ιωάννου, Κόντος (46' Καρντόσο), Ντουαλά (66'Μπαλντοβάλιεφ), Νίκιτς, Παμλίδης, Ζορμπάς (78' Σουάνης), Αρναρέλλης




Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:






Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:


Δημήτρης Σπανός (Προπονητής ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ):


  «Από τη πρώτη μέρα που ήρθα εδώ έθεσα ένα στόχο. Να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος ότι αδικούν τους εαυτούς τους. Σήμερα έφτασε η στιγμή μετά από 3 περίπου μήνες να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτή η Λαμία μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Θεωρώ ότι αδικούμαστε από το αποτέλεσμα. Από την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου μέχρι τη στιγμή που δεχθήκαμε κόκκινη κάρτα νομίζω είχαμε τον έλεγχο, την κυριαρχία δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και θεωρώ ότι το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε κάποιοι μπορεί να το ευχαριστήθηκαν επειδή ήταν γκραν γκινιόλ στο τέλος. Η Λαμία είναι μια ομάδα που μπορεί, μπορούσε και θα μπορεί στο μέλλον να διεκδικήσει πρωτάθλημα με όλη της την άνεση. Από εκεί και πέρα εντός έδρας έτσι παίζουμε πραγματικά υπάρχει ένταση στο παιχνίδι με τη διαφορά ότι σήμερα τα παιδιά μετά την αποβολή του Καραλή μπόρεσαν και διαχειρίστηκαν καλά τη κατάσταση. Από τη στιγμή που δεν μας άγχωσε ο αντίπαλος αμυντικά αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Στο πρώτο ημίχρονο σε ένα κακό μας δεκάλεπτο τη στιγμή που δεχθήκαμε το τέρμα χάνοντας την αυτοσυγκέντρωση οι παίκτες. Ξέρετε ότι δεν μιλάω πολύ για τη διαιτησία θέλω να πω κάτι. Να δει ο κ. Φουκάκης μαζί μου το παιχνίδι κι αν μόνος του βαθμολογήσει τον εαυτό του όπως πρέπει τότε έχω κάνει λάθος. Όμως επειδή είναι εξαιρετικός διαιτητής είναι διαιτητής για παραπάνω κατάσταση αδίκησε τον εαυτό του. Συγγνώμη αλλά εκτέθηκε. Όμως ότι και να βρούμε μπροστά μας αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ή έτσι ή αλλιώς με δύναμη και ψυχή εντός ή εκτός έδρας με καλύτερη τακτική και θέληση η Λαμία θα βγει τρίτη. Δεν με ενδιαφέρουν οι αδειοδοτήσεις και γενικά ότι λένε. Εγώ μιλάω για το αγωνιστικό μας πλάνο επειδή είμαι προπονητής. Αν κάποιοι τώρα από άλλες πόλεις θέλουν να λένε γιατί μιλάω και το κάνω επειδή είμαι αυτή τη στιγμή προπονητής της Λαμίας. Θα λέω ότι θέλω και δεν με ενδιαφέρουν οι αδειοδοτήσεις αλλά η καλύτερη βαθμολογική θέση της ομάδας μου. Είναι δικαίωμά μου να το κάνω. Συγχαρητήρια στον κ. Βοσνιάδη και στην ομάδα της Κέρκυρας για την άνοδο. Είναι μια ομάδα που έπεσε άδικά πέρυσι δεν έπεσε αγωνιστικά αλλά έξω αγωνιστικά. Βρήκαν τους κατάλληλους ανθρώπους και τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές και όλο το επιτελείο κατόρθωσε να επιστρέψει πάλι στη Σούπερ Λιγκ. Καλή πορεία σε Λάρισα και Κέρκυρα που έχουν βγει να πετύχουν τους στόχους τους μιας και είναι μεγάλες ομάδες.
 Εγώ δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να κοιτάμε τον μεθεπόμενο αντίπαλο. Θέλω να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι εκτός έδρας με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Οι ισοπαλίες εκτός έδρας με Καλλιθέα και Κισσαμικό ήταν κάτι συγκυριακό. Η ομάδα μας ήταν εξαιρετική και στα δύο παιχνίδια και δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ. Η αλήθεια είναι αυτή και ότι υπάρχει πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια φαίνεται».


Σάββας Σιατραβάνης (Ποδοσφαιριστής ΠΑΣ Λαμία):



«Παίξαμε ενάντια σε μια εξαιρετική ομάδα με πολύ καλό προπονητή. Δίκαιη είναι εκεί που βρίσκεται. Ξεκινήσαμε εξαιρετικά μπορώ να πω το παιχνίδι με γκολ ευκαιρίες και πολύ πάθος αυτό ακριβώς που θέλαμε. Στη συνέχεια πήρε και τα μέτρα της η Κέρκυρα. Νομίζω αδικούμαστε από το αποτέλεσμα χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στο πρώτο ημίχρονο θα είχαμε τελειώσει το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο έτσι όπως έγινε η κατάσταση περιμέναμε μια ευκαιρία. Παίξαμε έξυπνα και περιμέναμε να πάρουμε κάτι καλύτερο από το παιχνίδι αλλά παιχνίδι που δεν μπορείς να κερδίσεις, δεν το χάνεις. Ο βαθμός είναι βαθμός και θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κέρκυρας για την άνοδο που έρχεται. Σε ένα τέτοιο ντέρμπι με τόση πολλή πίεση πρωταγωνιστές  πρέπει να είναι οι παίκτες και όχι κάποιος άλλος. Τώρα δεν θέλω να μιλήσω, αλήθεια, το είδατε και εσείς…».