Θα αφήσει τέτοια ευκαιρία? - LAMIARA GATE 3

Breaking

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Θα αφήσει τέτοια ευκαιρία?




Kαλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους εύχομαι. Μακάρι το 2017 να φέρει σε όλους υγεία, ευτυχία ευημερία και ότι σας στέρησε το 2016. Για την ομάδα μας η ευχή είναι φυσικά μία. Να συνεχίσει την καλή πορεία και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί το καλοκαίρι την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία!


Για να έρθει όμως η άνοδος τι χρειάζεται? Για να διεκδικήσει μία ομάδα έναν τέτοιο στόχο πρέπει να βασιστεί σε δύο πυλώνες. Στην άμυνα και στην επίθεση! Μέχρι στιγμής η Λαμία στο πρώτο σκέλος δείχνει να τα πηγαίνει αρκετά καλά διατηρώντας το μηδέν ύστερα από 7 αγώνες.

Και επιθετικά η ομάδα μας δεν έχει κάποιο πρόβλημα καθώς με 13 γκολ ενεργητικό έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην επίθεση με τον σοβαρό τραυματισμό του Γιόνε Πίντο ο οποίος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, καλύφθηκε άμεσα με την έλευση του νεαρού επιθετικού του ΠΑΣ Γιάννινα Δημήτρη Φερφελή. Μαζί με τον Φιορίν Ντουρμισάι αλλά και τον Βαγγέλη Πατσαρούχα αλλά και τον Νίκο Τσούκαλο υπό συνθήκες σχηματίζουν την επιθετική τετράδα.

Όμως και οι τέσσερις δεν αφήνουν στο φίλαθλο κοινό αυτό το κάτι...παραπάνω που θέλει για να είναι ήσυχοι για την συνέχεια. Κάτι το νεαρό της ηλικίας, κάτι η απειρία, κάτι ο στόχος που έχει θέσει η ομάδα μας φέτος, τους αναγκάζει να πρωταγωνιστήσουν. Και αυτό πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Μια ιδανική περίπτωση λοιπόν για την ομάδα μας, κάτι σαν Πρωτοχρονιάτικο δώρο καθώς ο ποδοσφαιριστής από χθες αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, είναι ο Ματθαίος Μαρουκάκης.

Ο 27χρονος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΛ καθώς το γυαλί στις σχέσεις των δύο πλευρών είχε ραγίσει και αποτελεί ίσως το πιο hot όνομα ελεύθερου επιθετικού αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Δεδομένα οι μνηστήρες θα είναι πολλοί για τον ποδοσφαιριστή, όμως το κίνητρο της ανόδου που έχει να του προσφέρει η ομάδα μας ίσως και να της δώσει το προβάδισμα. Άλλωστε ο Μαρουκάκης ξέρει πολύ καλά τη σημαίνει η υπόθεση άνοδος για μια ομάδα καθώς στην περυσινή του σεζόν με τους βυσσινί μέτρησε 32 συμμετοχές, πετυχαίνοντας και 12 γκολ που τον έχρησαν και πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης!




Το who is who? 

Ο Ματθαίος Μαρουκάκης γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1990 και ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Κ20 της Καλλλιθέας. Το 2008 προωθήθηκε στη πρώτη ομάδα και σε 5 σεζόνν κατέγραψε συνολικά 143 συμμετοχές και 35 γκολ. Το καλοκαίρι του 2013 πήρε μεταγραφή για τον Πανιώνιο με την φανέλα του οποίου αγωνίστηκε μόλις 3 φορές και για το λόγο αυτό έξι μήνες αργότερα μετακόμισε στον Ιωνικό Νίκαιας όπου σε 13 συμμετοχές σημείωσε και 3 γκολ. Το επόμενο καλοκαίρι φόρεσε την φανέλα της Παναχαϊκής και σε μία αρκετά καλή σεζόν για τον ίδιο κατάφερε να καταγράψει 29 συμμετοχές και να πετύχει 12 γκολ.
Μετά την καλή πορεία με τους Πατρινούς πήρε μεταγραφή για την Λάρισα, το καλοκαίρι του 2015 με την φανέλα της οποίας πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις του. Σε επίπεδο Football League κατάφερε να σημειώσει 32 συμμετοχές και να πετύχει 12 τέρματα, όντας ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας του. Όμως οι μεταγραφικές κινήσεις των βυσσινί και οι συνεχείς αλλαγές προπονητών δεν του έδωσαν τις συμμετοχές που θα περίμενε (7 συμμετοχές και 1 γκολ φέτος) και για το λόγο αυτό ήρθε και το διαζύγιο με την ομάδα του κάμπου! Συνολικά στην καριέρα του έχει σημειώσει 227 συμμετοχές, έχοντας πετύχει 63 γκολ.