Με Μασούρα σκόρερ, τον πρώτο λόγο ο Πανιώνιος - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Με Μασούρα σκόρερ, τον πρώτο λόγο ο Πανιώνιος




Η Λαμία φιλοξενήθηκε από τον Πανιώνιο για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των "8" του Κυπέλλου Ελλάδος γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 χάρη σε γκολ του Μασούρα στο 70ο λεπτό.


Αν μια ομάδα δικαιούταν να πάρει την νίκη σήμερα, αυτή ήταν ο Πανιώνιος. Ο Ιστορικός παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας κατάφερε να πάρει την νίκη και το προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Λαμία αν και ήλεγχε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος, τελικά ηττήθηκε από μια υποδειγματική αντεπίθεση.

Πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό της 7ης Φεβρουαρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, εκεί όπου η ομάδα μας θα επιδιώξει την νίκη με 2 γκολ διαφορά.

Στο  στάδιο της Νέας Σμύρνης υπήρχε λιγοστός κόσμος παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης, με περίπου 30 φίλους και της Λαμίας να δείνουν το παρόν για ακόμη ένα παιχνίδι.

Αρκετές αλλαγές για την ομάδα μας σε ένα μίνι ροτέισον από τον Μπάμπη Τεννέ αφού επέλεξε να ξεκινήσει τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, τους Παντελιάδη, Αναστασιάδη, Ασίγκμπα και Βασιλαντωνόπουλο στην αμυντική τετράδα, Μπλάζιτς Όμο και Κουτρομάνος στο κέντρο και τους Ακόστα Τσούκαλο και Μπούντνικ να βρίσκονται στην κορυφή...

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στην αναμέτρηση έχοντας και την πρώτη καλή στιγμή σε αυτό με τον Σιώπη στο  πρώτο μόλις λεπτό της συνάντησης να σουτάρει και την μπάλα να περνά εκτός εστίας του Νίκου Μελίσσα.Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι  οι γηπεδούχοι μετά από λάθος του Ακόστα απείλησαν , το σουτ του Μασούρα όμως είχε την ίδια κατάληξη. Στο 22΄ οι γηπεδούχοι συνδυάστηκαν άψογα με τον Σπιριντόνοβιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας , πάτησε περιοχή όμως ο Ασίγκμπα τον σταμάτησε πολύ ωραία. Ο Πανιώνιος στο 27' έφτασε κοντά στο γκολ όμως η κεφαλιά του Μπραχίμι μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαραμαντά πέρασε άουτ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Μασούραας από πλεονεκτική φάση έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στην εκτέλεσή του  Ο Σταυρόπουλος βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή της Λαμίας όμως δεν έκανε καλή κεφαλιά. Ο Μασούρας λίγα λεπτά αργότερα από παρόμοια θέση έκανε και πάλι το σουτ με τον Μελίσσα να μπλοκάρει, ενώ στο 34' ο Ντουρμισάι ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα όμως το σουτ που δοκίμασε πέρασε άουτ. Ο ΜπάμπηςΤεννές βλέποντας την ομάδα του να είναι ακίνδυνη επιθετικά, αλλά και τον Δημήτρη Κουτρομάνο να χωλαίνει, έριξε στο παιχνίδι τον Καραγιάννη. Οι γηπεδούχοι στο 40' πάτησαν και πάλι περιοχή με τον Βλάχο να κάνει την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά και τον Σπιριντόνοβιτς στο δεύτερο δοκάρι να κάνει κακό τελείωμα. Η Λαμία απείλησε για  πρώτη φορά στο 42' με τον Μπλάζιτς να κλέβει από τον Κόρμπο και να επιχειρεί να αιφνιδιάσει από μακρινή θέση τον Κότνικ να μπλοκάρει. Τελευταία φάση του παιχνιδιού ήταν ένα κερδισμένο φάουλ για τους γηπεδούχους σε καλή θέση, το οποίο ωστόσο πέρασε ανεκμετάλλευτο.


Το ταμείο του πρώτου ημιχρόνου:

Η Λαμία στο πρώτο ημίχρονο παρουσίασε το αμυντικό της πρόσωπο όπως αναμενόταν , με την τετράδα της να λειτουργεί άψογα στη μεγαλύτερη διάρκεια του, και τους αμυντικούς χαφ να έχουν κερδίσει το χώρο του κέντρου, περιορίζοντας αισθητά τις επιθετικές βλέψεις των κυανέρυθρων. Η ομάδα μας είχε δύο ευκαιρίες να χτυπήσει στην αντεπίθεση, όμως καθυστέρησε αρκετά, για αυτό και ο Μπάμπης Τεννές έριξε στην μάχη τον πιο δραστήριο Αλέξανδρο Καραγιάννη.


Στο δεύτερο μέρος, ο Πανιώνιος μπήκε και πάλι πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τον Λάμπρου να περνά στη θέση του Μπραχίμι. Ο Μπλάζιτς στο 46' δοκίμασε το διαγώνιο σουτ από την γωνία τη μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Ο τεχνικός της ομάδας μας πέρασε και τον Βάντερσον στην θέση του Τσούκαλου με σκοπό να δώσει ταχύτητα στις πτέρυγες της επίθεσης. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στον να ανοίξουν το σκορ με τον Μασούρα να σουτάρει από ένα στημένο σε καλή θέση και την μπάλα να περνά ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μελίσσα. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ακόμη μια επικίνδυνη στιγμή για την άμυνα της ομάδας μας με τον Λάμπρου να γεμίζει από αριστερά και τον Ασίγκμπα να κλέβει την μπουκιά από το στόμα του Ντουρμισάι, καθώς αν η μπάλα περνούσε ο Αλβανός επιθετικός θα είχε ανοίξει το σκορ. Επτά λεπτά αργότερα ο Μπούντνικ πήρε την μπάλα από τον Καραγιάννη , έκανε και την παράλληλη σέντρα με τον Μπανανά να διώχνει σε κόρνερ το οποίο δεν απέφερε καρπούς για την Λαμία. Τελικά ο Πανιώνιος που έψαχνε το γκολ σε όλη τη διάρκεια το πέτυχε στο 70ο λεπτό με τον Βλάχο να κάνει την σέντρα με την μία από τα δεξιά και τον Μασούρα με πλασέ στην κίνηση να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μελίσσα. Η Λαμία έψαξε την απάντηση και στο 75' ο Μπλάζιτς άνοιξε αριστερά στον Ακόστα, αυτός σούταρε με το δεξί (κακό του πόδι) και ο Κότνικ μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια. Ο Τεννές πέρασε και τον Μπουλούλη στη θέση του Ακόστα ο οποίος η αλήθεια είναι πως δενν φάνηκε στο σημερινό παιχνίδι.  Στο 85'  ο Βάντερσον πήρε την μπάλα από τον Καραγιάννη, πάτησε και περιοχή, όμως δεν έβγαλε την κάθετη στον Μπούντνικ, την κράτησε με αποτέλεσμα να την χάσει. Δυο λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος άγγιξε το 2-0 αφού από λάθος μπαλιά του Μπλάζιτς οι γηπεδούχοι έφυγα στην κόντρα, με τον Σαββίδη να προσπαθεί να κρεμάσει τον Μελίσσα και την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο να έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση την επόμενη φάση.


Αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης ο Μπάμπης Τεννές δήλωσε:
"Το αποτέλεσμα αυτό μας αφήνει ελπίδες για τον επαναληπτικό όπου και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις"


Οι συνθέσεις: