Έτσι ήρθε η πρόκριση (pics & vid) - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Έτσι ήρθε η πρόκριση (pics & vid)




H Λαμία αν και ηττήθηκε στο Απόστολος Νικολαϊδης κατάφερε να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση απέναντι σε ένα μεγαθήριο (παρά τα πολλά του προβήματα) του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από 46 ολόκληρα χρόνια.


Την σεζόν 1971-72 ήταν η ΑΕΚ το θύμα της Λαμίας, αφού με γκολ του Ζέρβα στις καθυστερήσεις η βασίλισσα της Ρούμελης έπαιρνε μια σπουδαία πρόκριση. Σήμερα ήταν ο Παναθηναϊκός, αφού το 4-1 του πρώτου παιχνιδιού δεν του άφηνε και πολλά περιθώρια και πλέον αναρωτιόμαστε ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος και τελικά μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Η Λαμία ταξίδεψε στην Αθήνα με στόχο οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός της ήττας με 3 γκολ διαφορά. Ο Μπάμπης Τεννές με όλα του τα βασικά γρανάζια στην 11αδα είχε κλείσει άψογα τους χώρους με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να δημιουργήσουν το παιχνίδι που θα ήθελαν.

Η Λαμία στηρίχθηκε στην αμυντικογεννή τακτική της και τη συνοχή των γραμμών της προκειμένου να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα και τα κατάφερε πανηγυρίζοντας μία ιστορική πρόκριση. 


Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο γήπεδο από το ξεκίνημα του ματς προκειμένου να πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ, την ίδια στιγμή που η Λαμία προσπάθησε να θωρακίσει τα μετόπισθεν και όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες να βγει με αξιώσεις στο τρανζίσιον. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και παρά την εμφανή νευρικότητά τους στο χτίσιμο του παιχνιδιού, κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας 11 τελικές έναντι 2 της Λαμίας και υπέρ τους την κατοχή της μπάλας με ποσοστά 68-32%.
Η πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία του Παναθηναϊκού δημιουργήθηκε στο 6’ μετά από συνδυασμό των Μολίνς και Μουνιέ και άψυχο πλασέ του Γάλλου πάνω στον Παπαδόπουλο. Στο 16’ ο Κουλιμπαλί έβγαλε επικίνδυνη σέντρα σουτ από δεξιά αλλά ο Παπαδόπουλος παραχώρησε κόρνερ και στην εκτέλεσή του από τον Χίλιεμαρκ, ο Αλτμαν σούταρε από το πέναλτι και η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Βασιλαντωνόπουλο, ενώ στην εξέλιξή της ο Μουνιέ πλάσαρε άψυχα. Στο 24’ το «βολ πλανέ» του Αλτμαν πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια μετά από σέντρα του Μουνιέ. Η Λαμία απείλησε για πρώτη φορά στο 28’ με τον Βασιλαντωνόπουλο να δημιουργεί ρήγμα από δεξιά, πιάνοντας στον ύπνο την πράσινη άμυνα, όμως ο αμαρκάριστος Ακόστα σούταρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 40’, σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή με τους Μολίνς και Κουρμπέλη να μην βρίσκουν καλά τη μπάλα, ενώ στο 42’ ο Μουνιέ μπήκε στην περιοχή από έξυπνο πλάγιο του Κουλιμπαλί, ωστόσο σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, εν τούτοις, χάθηκε για τον Παναθηναϊκό στο 44’, με τον Μολίνς να βάζει πλάτη και να περνάει εντυπωσιακά τον Ασίγκμπα, αλλά να αστοχεί στο τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, πλασάροντας πάνω του!
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τη Λαμία να εγκλωβίζει τον Παναθηναϊκό με την αμυντική τακτική της και να έχει μάλιστα την πρώτη καλή στιγμή στο 67’ με το σουτ του Ακόστα που έδιωξε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος.  Στο 71’ οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο γκολ μετά από σουτ των Μολίνς και Κουλιμπαλί από τη μικρή περιοχή που κόντραρε στα σώματα. Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, άνοιξαν το σκορ μετά από κόρνερ του Χίλιεμαρκ, πανέξυπνη κεφαλιά/γύρισμα του Κουλιμπαλί και προβολή εξ επαφής του Μουνιέ που έκανε το 1-0 (74’). Στο 77’ ο Ουζουνίδης τα έπαιξε όλα για όλα με τον Πίσπα να αντικαθιστά τον Αυλωνίτη και τριάδα στόπερ τους Κουλιμπαλί, Κουρμπέλη και Ινσούα! )Στο 80’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το δεύτερο γκολ μετά από ωραία σέντρα του Μουνιέ και κεφαλιά του Δώνη που πέρασε δίπλα απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 87’ το σουτ του Χίλιεμαρκ έξω από την περιοχή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Παπαδόπουλος, ενώ στο 89’ ο Μολίνς σέντραρε αλλά ο Ινσούα δεν βρήκε τη μπάλα στο βηματισμό του στο ύψος της μικρής περιοχής. Το τελικό 1-0 έδωσε την πρόκριση στην Λαμία με τους ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν στα αποδυτήρια του Απόστολος Νικολαίδης.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης (77’ Πίσπας), Κουρμπέλης, Ινσούα, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης (58’ Δώνης), Χίλιεμαρκ, Μουνιέ, Αλτμαν (58’ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς. 
ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Ομο, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος (60’ Κουτρομάνος), Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (79’ Τσούκαλος), Πίτι (86’ Βουό). 



Φωτογραφίες:






















Tα στιγμιότυπα:




φώτο: intime.gr