Τον νίκησε και στα πέναλτι! Η Λαμία στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.... - LAMIARA GATE 3

Breaking

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Τον νίκησε και στα πέναλτι! Η Λαμία στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας....


 
Τεράστια πρόκριση για την Λαμία μέσα στο ΟΑΚΑ! Οι κυανόλευκοι χρειάστηκε να παίξουν 120 λεπτά και να εκτελέσουν 4 πέναλτι για να περάσουν για 2η συνεχόμενη χρονιά στους "8" του Κυπέλλου, αφήνοντας και πάλι εκτός τον Παναθηναϊκό.


Αυτή η ομάδα γράφει ιστορία! Τα....λιοντάρια του Μάκη Χάβου, με πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου επικράτησαν με 4-2 στα πέναλτι και θα βρίσκονται άυριο στα γραφεία της ΕΠΟ για την κλήρωση της φάσης των "8" του Κυπέλλου.

Η Λαμία ταξίδεψε στην Αθήνα έχοντας στις βαλίτσες της το 1-0 του 1ου παιχνιδιού για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, 3 μέρες μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος και δέκα από αυτό του Κυπέλλου, τα οποία είχαν βρει νικήτρια την ομάδα μας.

Το συγκρότημα του Μάκη Χάβου στάθηκε καλά στο 1ο ημίχρον, δέχθηκε γκολ στο 84', τα έπαιξε όλα για όλα στη παράταση και με 4-2 πέρασε στην επόμενη φάση...


Έτσι έπαιξαν

Με φουλ επιθετικό σχήμα ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός, με το Γιώργο Δώνη να δίνει φανέλα βασικού στους Διούδη, Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη, Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδη, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Καμπετσή και Μακέντα.


Από την άλλη ο Μάκης Χάβος με πολλές απουσίες στην αποστολή ξεκίνησε τους Μελίσσα, Βασιλαντωνόπουλο, Αντέτζο, Καρυπίδη, Καραγκούνη, Καραμάνο, Ρόμανιτς, Τομάς, Σκόνδρα, Ασίγκμπα, Μπουλούλη



Ο Παναθηναϊκός την κατοχή, η Λαμία την ευκαιρία

O Παναθηναϊκός όπως αναμενόταν μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 8' όταν ο  Καμπετσής γύρισε στον Χατζηγιοβάνη που προ κενής εστίας ήταν ένα βήμα πίσω και δεν πρόλαβε να σκοράρει. Η Λαμία απάντησε στις ευκαιρίες αγγίζοντας το 0-1 σε δύο περιπτώσεις μάλιστα. Αρχικά στο 14' ο Ρόμανιτς έβγαλε ωραία κάθετα τον Καραμάνο ο οποίος βγήκε πλάγια και το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Επτά λεπτά αργότερα ο Καραγούνης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όμως μπερδεύτηκε μπροστά σε Μαυρομάτη και Κολοβέτσιο και έχασε την μπάλα. Στο 25΄ένα σουτ του Μακέντα δεν απείλησε τον Μελίσσα ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χατζηθεοδωρίδης σούταρε με τον Μελίσσα να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 31' ο Ινσούα έκλεψε την μπάλα από τον Βασιλαντωνόπουλο, πάτησε περιοχή όμως αντί να σπάσει την μπάλα προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Μελίσσα. Στο 41' Καραμάνος και Καραγκούνης συνεργάστηκαν ωραία έξω από την περιοχή όμως το σουτ του δεύτερου κατέληξε ψηλά άουτ. 


Το ταμείο του ημιχρόνου

Η Λαμία στάθηκε εξαιρετικά σε αυτό το 1ο ημίχρονο. Αν και ο Παναθηναϊκός είχε 71% κατοχή δεν απείλησε ιδιαίτερα την άμυνα της Λαμίας. Αντίθετα οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί στο σκορ με τον Καραμάνο όμως το τελείωμά του δεν ήταν καλό. Είναι άξιο αναφοράς πως οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν πολύ να διασπάσουν τη ζώνη άμυνας της ομάδας, που σε κάποια σημεία είχε τρεις γραμμές! Αυτό δυσκόλεψε πιο πολύ τους γηπεδούχους οι οποίοι σε συνδυασμό με το εις βάρος τους σκορ στο πρώτο παιχνίδι είχαν πολύ δυσκολότερο έργο στο 2ο ημίχρονο...


Έγειρε το γήπεδο, το έστειλε στη παράταση ο Εμμανουηλίδης

 
Στην επανάληψη και πάλι ο Παναθηναϊκός στο προσκήνιο με την Λαμία να έχει οπισθοχωρήσει στο 1-3 του γηπέδου. Οι πράσινοι απείλησαν στο 55' με τον Κουρμπέλη να κάνει προβολή από κοντά και τον Μελίσσα να αποσοβεί το γκολ διώχνοντας σε κόρνερ.
Στο 70' νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Εμμανουηλίδη να σουτάρει λίγο έξω από την μικρή περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μελίσσα. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει, η Λαμία συνέχιζε να αμύνεται σωστά με αποτέλεσμα τα λεπτά που περνούσαν να προσθέτουν περισσότερο άγχος στα πόδια των πρασίνων. Στο 80' η Λαμία χάνει μεγάλη στιγμή να ανοίξει το σκορ με τον Ρόμανιτς να αδειάζει τον Κολοβετσιο και να σουτάρει, με τον Κουρμπέλη με σωτήριο τάκλιν να διώχνει σε κόρνερ. Εν τέλει αυτοί που βρήκαν το γκολ ήταν οι γηπεδούχοι στο 84' με τον Εμμανουηλίδη μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη πετάχτηκε μόνος στη καρδιά της άμυνας και πλάσαρε στη κίνηση τον Μελίσσα για το 1-0. Σκορ παράτασης για τον Παναθηναϊκό. Ο Κολοβέτσιος στο 90' με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Μελίσσα με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.


Τρελός ρυθμός στη παράταση 

Στην  παράταση το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά αφού στα πρώτα πέντε λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές χαμένες ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά στο 93' ο Ινσούα με κεφαλιά ανάγκασε τον Μελίσσα σε εντυπωσιακή απόκρουση, με τη Λαμία ένα λεπτό αργότερα να χάνει διπλή μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Αρχικά με τον Επστάιν με τετ-α-τετ να μην πλασάρει σωστά και στην εξέλιξη της φάσης τον Ρόμανιτς με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Διούδη. Μάλιστα στην ίδια φάση ο Βέργος έφυγε στη κόντρα αλλά μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα της Λαμίας δεν πλάσαρε σωστά. Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης δεν είχε κάτι άλλο αξιόλογο να μας δώσει. Στην επανάληψη το σκηνικό ίδιο με τους γηπεδούχους να πιέζουν και την Λαμία να προσπαθεί να βγει στη κόντρα χωρίς κανείς να μπορεί να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο. Λίγα λεπτά πριν την εκπνοή της παράτασης ο Βέργος χάνει τεράστια ευκαιρία να δώσει γκολ-πρόκρισης στον Παναθηναϊκό με τον Ασίγκμπα με τάκλιν να διώχνει.


Απόλυτη ευστοχία στα πέναλτι και πρόκριση στους "8"

Κάπως έτσι φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι. Μια πρωτόγνωρη διαδικασία για την ομάδα μας η οποία της βγήκε σε καλό αφού οι κυανόλευκοι δεν αστόχησαν σε κανένα και πήραν πανάξια πρόκριση για τους "8" του Κυπέλλου.

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε για εκτελεστές τους Επστάιν, Μπουλούλη, Ρόμανιτς, και Καραμάνο ενώ από την άλλη ο Γιώργος Δώνης επέλεξε τους Χατζηγιοβάνη, Μακέντα, Κάτσε και Κουρμπέλη. Πέμπτο πέναλτι δεν εκτελέστηκε αφού οι πράσινοι αστόχησαν σε δύο, στέλνοντας την Λαμία στην επόμενη φάση...


Η διαδικασία των πέναλτι

Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το 1ο πέναλτι για τον Παναθηναϊκό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, ενώ το πρώτο από πλευράς Λαμίας εκτέλεσε ο Επστάιν κάνοντας το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τον Μακέντα να κάνει το 2-1 και τον Μπουλούλη από πλευράς Λαμίας να ισοφαρίζει σε 2-2.

Το 3ο πέναλτι για τον Παναθηναϊκό εκτέλεσε ο Κάτσε με τον Μελίσσα να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ ο Ρόμανιτς ευστόχησε από τα 11 βήματα κάνοντας το 2-3.

Ο Κουρμπέλης αστόχησε εκ νέου για τον Παναθηναϊκό με τον Καραμάνο να ευστοχεί, κάνοντας το 4-2 και στέλνοντας την Λαμία στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας για 2η συνεχόμενη χρονιά!





Συνθέσεις




Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (80' Βέργος), Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης (46' Κουρμπέλης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (67' Εμμανουηλίδης) Μακέντα



ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος (53' Bάντερσον), Αντέτζο, Καρυπίδης, Καραγκούνης (71' Επστάιν), Καραμάνος, Ρόμανιτς, Τομάς (72' Πλιάτσικας), Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης