Π. Παπαϊωάνου: "Τα παιδιά εδώσαν και την ψυχή τους" - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Π. Παπαϊωάνου: "Τα παιδιά εδώσαν και την ψυχή τους"





Στον ραδιοφωνικό σταθμό Λαμία FM-1 96,2 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα, μίλησε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας Π. Παπαϊωάννου.


Ο κος Παπαϊώαννου μίλησε για όλους και για όλα. Σχολίασε την χθεσινή νίκη της ομάδας μας, αποκάλυψε πως θα γίνει επανασπορά στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ ώστε να είναι σε καλύτερη κατάσταση το γήπεδο, ενώ πήρε θέση και για τις φήμες που τον θέλουν να σχετίζεται με την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ....



Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του:


Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: Ο Πανιώνιος είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα και φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια,χθες τους στερήσαμε την κορυφή. Οι βαθμοί στο πρωτάθλημα δεν χαρίζονται αλλά μόνο κερδίζονται. Ίσως να ήτα άτυχος στο πρώτο ημίχρονο σε δύο φάσεις, όχι όμως ότι και η Λαμία δεν άξιζε να πάρει το τρίποντο. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα χρόνια με καλό κορμό. Στον Ατρόμητο κάπου κουράστηκε η ομάδα και το πλήρωσε.

Για την διαιτησία και την φάση του πέναλτι που ζητά η Λαμία: Δεν μου αρέσει να μιλώ για την διαιτησία, άλλωστε η Λαμία φέτος είναι από τις μη ευνοημένες ομάδες. Πιστεύω πως και οι διαιτητές άνθρωποι είναι, θα κάνουν κάποιες φορές τα λάθη τους,. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί. Τα παιδιά δώσανε και την ψυχή τους γιατί ήξεραν πως είχαν να κάνουν με έναν δύσκολο αντίπαλο.

Για την συνέχεια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό: Εμείς πήραμε τους τρεις βαθμούς τους οποίους χρειαζόμασταν πάρα πολύ γιατί είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, και έχουμε ακόμα.Αν και δεν ξέρεις ποτέ στο ποδόσφαιρο τι είναι δύσκολο και τι εύκολο.

Για τις ανατροπές στο πρωτάθλημα: Γνώμη μου είναι πως οι μεγάλες ομάδες είχαν την Ευρώπη, ρίχνοντας πολύ μεγάλο βάρος εκεί, και σε κάποια παιχνίδια δεν θύμιζαν τις μεγάλες ομάδες που είναι στο πρωτάθλημα. Βέβαια αυτό θα αλλάξει στην πορεία όμως πιστεύω, ένας βαθμός οφείλεται και εκεί.

Για την έδρα μας: Πρέπει το ΔΑΚ να γίνει μια δυνατή έδρα, γιατί οι επαρχιακές ομάδες,  θέλουν δυνατή έδρα. Να είναι το δεύτερο όπλο τους. Να έχουμε δυνατή αλλά και φιλόξενη έδρα. Γιατί χθες οι φίλαθλοι της Λαμίας και του Πανιωνίου δίδαξαν αθλητικό πολιτισμό. Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου ήταν κόσμιοι, φώναξαν για την ομάδα τους χωρίς να προξενήσουν ζημιές. Δίδαξαν αθλητικό πολιτισμό και αυτό πρέπει να το επιβραβεύουμε.

Για το κόσμο της Λαμίας: Είναι σίγουρο πως κάποιοι φιλοξενούμενοι θα δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς πρέπει να μην μπούμε σε αυτό το "τρυπάκι", να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις φασαρίες. Δεν θέλω η ομάδα μας να δημιουργεί φασαρίες.Έχουμε και ένα μειονέκτημα όμως. Δεν φωνάζουμε πολύ από την αρχή. Και οι ποδοσφαιριστές έχουν καρδιά και ψυχή, και πρέπει να τους ενθαρρύνουμε. Να μην περιμένουμε μόνο την κριτική την άλλη μέρα. Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που περιμένουν να κάνει γκέλα η Λαμία για να κάνουν την κριτική κάτω από τις νερατζιές. Εγώ δεν έχω καθίσει ποτέ κάτω από τις νερατζιές βέβαια.


Για την λειτουργία της ομάδας: Στην ομάδα όπως είναι λογικό υπάρχει απειρία. Ακόμα ακόμα και στην διοίκηση , δεν γνωρίζουμε ούτε κάνουμε ότι τα ξέρουμε όλα.Καλή είναι η πορεία της ομάδας. Μην ξεχνάμε πως όταν ήρθα στην ομάδα την Λαμία την πήρα από το Α' Τοπικό. Αν έλεγα τότε ότι η Λαμία θα παίξει Super League θα μας έπαιρναν με τις κλωτσιές. Να στηρίξουμε την ομάδα μας. Να αποκτήσει ποδοσφαιρικό όνομα. Θα είναι καλό και για τους αθλητές της πόλης, αλλά και για την πόλη. Πρέπει όλοι να μην το δουν προσωπικά. Ο Παπαϊωάννου έχει 5-6 χρόνια στην ομάδα, αύριο μεθαύριο μπορεί να κουραστεί και να πάει σπίτι του. Ήδη έχει γίνει μια μεγάλη υποδομή με το γήπεδο και τα προπονητικό. Μπορεί να έρθει κάποιος να βάλει χρήματα και να στηρίξει την ομάδα. Δεν είναι η ομάδα όπως πριν 6 χρόνια. Εγώ πάντα θα λέω αλήθειες.

Για τις αντιδράσεις του κόσμου στα ανεπιτυχή αποτελέσματα: Στα στραβοπατήματα της ομάδας μην αρχίζουμε τον λιθοβολισμό. Υπάρχουν κάποιες οργανωμένες μερικές φορές οργανωμένες διαδόσεις, που φτάνουν στα αυτιά μας και το μόνο που καταφέρνουν κάποιοι είναι να εξευτελίζονται. Επειδή κάποιοι δεν καταφέρανε κάτι κάποτε κλπ, τα βάζουν με τον Παπαϊωάννου και όποιον βρουν. Εξευτελίζονται.

Για τις φήμες περί συμμετοχής του, στην ανέγερση της Αγιας Σοφιάς: Ναι, ναι φτιάχνουμε το γήπεδο!!! Κοιτάξτε, εγώ είμαι ένας επιχειρηματίας που δεν βγάζω από την Λαμία. Όποιος δει δικό μου μηχάνημα στην Φιλαδέλφεια(που δεν θα ήταν έγκλημα γιατί έχω μια εταιρία και ζω εκατοντάδες οικογένειες) ας βγει να μου το πει δημόσια. Φανταστείτε τι μικροπρεπής άνθρωποι υπάρχουν στην Λαμία. Εγώ δεν έγινα επιχειρηματίας. μετά. Ημούν Πανελληνίως και εκτός Ελλάδος επιχειρηματίας πριν πάρω την Λαμία. Απέδειξα στο γήπεδο ότι ο Παπαϊωάννου δεν πουλιέται! Άλλοι πουλούσαν την ομάδα της Λαμίας παλαιότερα. Ο Παπαϊωάννου και τα παιδιά που απαρτίζουν την διοίκηση δεν πουλιούνται. Να βρουν ποιοι πουλιώντουσαν πιο παλιά. Από αυτές τις κλίκες βγαίνουν αυτά και εγώ τα ακούω και γελάω! Κάποιοι φίλαθλοι όμως που δεν ξέρουν μπορεί να τα πιστεύουν.

Είστε προσωπικός φίλος με τον Μελισσανίδη; Προσωπικός φίλος δεν είμαι με τον Μελισσανίδη, τον Μαρινάκη ή τον Σαββίδη! Αλλά το να καθίσω να μιλήσω κάποια στιγμή δεν έχω πρόβλημα γιατί είναι μεγάλοι επιχειρηματίες. Ακόμα και για το ποδόσφαιρο. Πέρυσι ήμουν στη σουίτα του Μαρινάκη, τρώγαμε και πίναμε μαζί, φέτος έγινα με τον Μελισσανίδη, του χρόνου θα γίνω με άλλον!

Για τον αν τον υπολογίζουν σαν αντίπαλο και προσπαθούν να τον πλαγιοκοπήσουν: Κοιτάξτε μιλάω με πολύ επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδος,μεγάλα ονόματα, και δεν μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό που είναι, κάποιοι άνθρωποι, προσπαθούν να το κάνουν καλύτερο, άλλοι το αντίθετο.

 Αν είχαμε την έδρα μας ίσως να είχαμε πάρει δυο-τρεις βαθμούς ακόμα.Δόξα το Θεό που έγινε το ΔΑΚ, γιατί κάποιοι έβγαιναν και έλεγαν πως δεν θα παίξει και καθόλου η Λαμία στο ΔΑΚ. Θα ακουστούν πολλά ακόμα. Όμως όσο αγαπάω αυτή την ομάδα, για όσο συνεχίσω είτε είμαι στην ομάδα είτε εκτός, γιατί πιστεύω ότι έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι θα βοηθήσω. Προσπάθησα με πολύ κόπο να βοηθήσω να κάνουμε την Λαμία ομάδα. Να βάλουμε στόχους. Μαζί και με τον κο Τεννέ, με τον οποίο έχουμε και την καλύτερη χημεία. Από πέρυσι το δημιουργήσαμε, βάζουμε στόχους για όλο και πιο ψηλά. Στόχος φυσικά είναι η παραμονή. Ας μην γελιόμαστε.

Αν είναι ευχαριστημένος από τς εργασίες στο ΔΑΚ: Σε σχέση με αυτό που ήταν πριν, υπάρχει ικανοποίηση. Γίνανε κάποια πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορούσαμε να έχουμε και καλύτερο γήπεδο. Μην είμαστε πλεονέκτες και αχάριστοι. Είναι χαρά πιυ το γήπεδο είναι έτοιμο και παίζουμε. Όσο για τα εισιτήρια είναι αλήθεια ότι ο κόσμος προτιμάει και την τηλεόραση λόγω της κατάστασης.Αυτοί που είναι στην Λαμία ας αφήσουν την τηλεόραση και να έρθουν στο γήπεδο. Τουλάχιστον σε κάποια σημαντικά παιχνίδια. Χθες ας πούμε δεν ήρθε ο κόσμος που περιμέναμε. Βέβαια θα πούνε για το κόστος του εισιτηρίου. Όμως η ομάδα παίρνει μόνο το 40%. Τα υπόλοιπα πάνε σε υπηρεσίες, ΕΠΟ κ.α.

Για τις επιχορηγήσεις: Αν δεν υπήρχαν και αυτά τα έσοδα, δεν θα τα έβγαζαν πέρα οι μεγάλες ομάδες. Οπως στην Football League που δεν υπάρχουν χορηγοί. Επειδή την έζησα τρία χρόνια υπήρχαν ομάδες που δεν μποροούσαν όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές να πληρώσουν, ούτε τα μεταφορικά για τα εκτός και την διαιτησία. Εγώ που δεν είμαι σε αυτή τη κατηγορία πιστεύω πως πρέπει να την φτιάξουν. Είναι ο προθάλαμος της επαγγελματικής κατηγορίας. Της Super League. Tο λέω με ειλικρίνεια. Τις προηγούμενες χρονιές παίρναμε γύρω στις 150.000 ευρώ. Μόνο για το ΙΚΑ φτάνουν αυτά τα χρήματα. Και όχι πάντα.

Για την διακοπή: Ίσως τώρα ο προπονητής κάνει κάποιο φιλικό με την Κ20, γιατί θα γίνει επανασπορά στον αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει να ταξιδέψει η ομάδα για να δώσει φιλικό γιατί δεν θα έχουμε γήπεδο, και μάλλον θα γίνει με την Κ20 σε άλλο γήπεδο της πόλης. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρηθεί άλλο η ομάδα.Είναι και κάποιοι παίκτες που ήρθαν και δεν ήταν έτοιμοι. Θα ενταχθούν σιγά σιγά στην ομάδα.

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης: Τον Δεκέμβριο θα δούμε.Τότε θα πάρουμε τις αποφάσεις. Κάθε προπονητής άμα του δώσεις χρήματα, δεν θέλει τίποτα άλλο. Ο προπονητής μας είναι ευχαριστημένος από το ρόστερ αλλά θα γίνουν κάποιες προσθαφαιρέσεις. Να στηρίξει ο κόσμος την ομάδα και στα δύσκολα και να χαρούμε αυτό που πετυχαίνουμε κάθε μέρα σε αυτή την ομάδα. Και οι ποδοσφαιριστές περιμένουν της στήριξη του κόσμου. Όλοι έχουμε κάνει τις υπερβάσεις μας.



Απόδοη κειμένου: Νίκος Μώκος