Το πανόραμα της 13ης αγωνιστικής - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Το πανόραμα της 13ης αγωνιστικής



Δείτε τι συνέβη αναλυτικά σε όλες τις αναμετρήσεις για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά και την βαθμολογία όπως αυτή διαμορφώνεται...




ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-2

Απίστευτο παιχνίδι στο ΔΑΚ, με την ομάδα μας να αρνείται πεισματικά να χάσει, αν και βρέθηκε με δύο γκολ πίσω πολύ νωρίς, αποδεικνύοντας ότι δεν θα παρατήσει εύκολα τη φετινή μάχη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν καταστροφή για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, καθώς οι φιλοξενούμενοι με ιδανικές αντεπιθέσεις μπήκαν μπροστά στο σκορ, με τους Ρόσα και Ντίας να διαμορφώνουν το 0-2 του πρώτου μέρους. Η Λαμία ολοκλήρωσε νωρίς όλες της τις αλλαγές, και στην επανάληψη έδειξε αντίδραση, μειώνοντας με τον Ακόστα. Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά έγινε άγριο, οι καθυστερήσεις ήταν πολλές, όμως ο Βουό, εκμεταλλευόμενος την ωραία κεφαλιά του Όμο, ισοφάρισε σε 2-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ομάδα μας αποβλήθηκαν οι Ακόστα, Παπαδόπουλος, ενώ από τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκε ο Μπεχαράνο.

Θυμηθείτε εδώ το παιχνίδι...

Συνθέσεις :

Λαμία (Μπάμπης Τεννές) : Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης (42' Βουό), Παντελιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι (62' Καραγιάννης), Βάντερσον, Ακόστα, Κουτρομάνος (29' Αναστασόπουλος)

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος) : Τσέναμο, Μιχάι, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα (70' Κλέσιο), Ντίας, Μάζουρεκ (76' Τσοκάνης), Ρότσα, Μαρινάκης, Μόρας, Μοράρ (78' Μαρκόβσκι)

Σκόρερς : 69' Ακόστα, 90'+7' Βουό - 12' Ρόσα, 24' Ντίας

Γήπεδο : ΔΑΚ Λαμίας





ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 4-0


Πολύ εύκολο απόγευμα είχε ο Αστέρας στην Τρίπολη, επικρατώντας πολύ εύκολα της Κέρκυρας με 4-0. Το σκορ άνοιξε στο εικοστό λεπτό ο Μιχάλης Μανιάς, για να έρθει λίγο αργότερα ο Τόνσο να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων. Λίγο πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια, ο Καλτσάς εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή κάθετη μπαλιά του Τόνσο, και έγραψε το 3-0, βάζοντας ουσιαστικά "ταφόπλακα" στις όποιες ελπίδες είχαν οι Κερκυραίοι. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μιχάλης Μανιάς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του Παντελίδη. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Αστέρας δίνει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, αρχίζοντας να κοιτάει ψηλότερα.

Συνθέσεις :

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης) : Αθανασιάδης, Ίγκορ (78' Μπέρτος), Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τόνσο, Τσιλιανίδης (56' Ισνάλντο), Μανιάς (65' Δουβίκας)

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης) : Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς, Κρητικός (46' Ζορμπάς), Γεωργίου (46'Σπίνουλας), Σοϊλέδης, Γκομές, Παμλίδης, Σιόντης, Ιωάννου, Μπαλάφας, Επστάιν (69' Ντιόγκο)

Σκόρερς : 20', 55' Μανιάς, 29' Τόνσο, 44' Καλτσάς

Γήπεδο : "Θ. Κολοκοτρώνης"




ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ 0-3


Το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου της Superleague. "Θύμα" του η Ξάνθη, η οποία ήταν κατώτερη των περιστάσεων, και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στην έδρα της (0-3). Το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ ο Ντε Λούκας στο 25', με τον Ρόμπερτ Μάκ να πετυχαίνει με περιπετειώδη τρόπο το 0-2 λίγα λεπτά αργότερα. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" ήταν πολύ καλύτερος, και πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Κρέσπο στο 62', δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του.

Συνθέσεις :

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς) : Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (Μελιόπουλος 52΄), Λουσέρο (Φασίδης 77΄), Μεχία, Γέντρισεκ, Σενόμπουα (Ορφανίδης 55΄), Σιλά, Κασάδο, Λισγάρας

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (Μαλεζάς 70΄), Τσίμιροτ, Κάνιας (Μαουρίσιο 74’ ), Ελ Καντουρί (Μακ 12΄), Λημνιός, Πέλκας, Κουλούρης

Σκόρερς : 25' (αυτ.) Ντε Λούκας, 33' Μάκ, 62' Κρέσπο

Γήπεδο : ΞΑΝΘΗ ARENA





ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 3-1


Άλλη μια ανατροπή έκανε ο Ολυμπιακός, αυτή τη φορά στο γήπεδό του, απέναντι στον αξιόμαχο Απόλλων Σμύρνης με 3-1. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" προηγήθηκε με πολύ ωραίο τέρμα του Ελμπάζ, ο οποίος "χόρεψε" τον Μποτία, και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Η απάντηση των "ερυθρολεύκων" ήταν άμεση, με τον Ομάρ να ισοφαρίζει λίγα λεπτά αργότερα. Το παιχνίδι στην συνέχεια ήταν κλειστό, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανατρέψει το σκορ, και τα κατάφερε με δύο τέρματα του Καρίμ Ανσαριφάντ στο 80' και στο 94'. Έτσι, οι γηπεδούχοι πήγαν προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Συνθέσεις :

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής) : Προτό, Ομάρ, Μποτία (47’ Ένχελς), Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά (66’ Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (63’ Ανσαριφάρντ)

Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς) : Τσόβιτς, Κοντοές, Παπάζογλου, Κύργιας, Ντάσιος, Κούρος, Χουάρες, Κονέ (90+1' Kιταμπάλα), Ανιέτε (84' Μενδρινός), Αλμπάνης (71’ Μάατσι), Ελμπάζ

Σκόρερς : 31' Ομάρ, 80',90'+4' Ανσαριφάντ - 23' Ελμπάζ

Γήπεδο : "Γ. Καραϊσκάκης"








ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1



Τεράστιας σημασίας διπλό πέτυχε ο Πανιώνιος στη Λεωφόρο, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 0-1 μετά από 17(!!!) ολόκληρα χρόνια. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά καλύτεροι, και θα μπορούσαν να φύγουν με μεγαλύτερο σκορ, άμα ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε στο 73ο λεπτό ο Ντουρμισάϊ, με πολύ ωραίο πλασέ. Το αποτέλεσμα ανέβασε την ομάδα του Γρηγορίου στη βαθμολογία, και "βύθισε" αυτή του Ουζουνίδη, ο οποίος σίγουρα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.

Συνθέσεις :

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης) : Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Χουλτ, Χατζηγιοβάνης (46’ Χίλιεμαρκ), Σιλά (46’ Ρέις), Λουντ, Καμπέσας (68’ Εμμανουηλίδης), Αλτμαν, Μολίνς

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου) : Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοτά, Χατζισαφί, Σιώπης, Κόρμπος, Λάμπρου, Σαββίδης (84’ Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς (69’ Μασούρας), Γεσίλ (61’ Ντουρμισάι)

Σκόρερ : 73' Ντουρμισάϊ

Γήπεδο : Λεωφόρος






ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-1


"Μοιρασιά" στο AEL FC ARENA, με την Λάρισα να μην μπορεί να κρατήσει το προβάδισμα, και να υποχρεώνεται σε ισοπαλία (1-1) με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Το σκορ άνοιξε μόλις στο πέμπτο λεπτό ο Θωμάς Ναζλίδης με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι που κέρδισε ο ίδιος. Όμως, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση, και στο δεύτερο ημίχρονο ισοφάρισαν με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Πέδρο Κόντε. Οι ομάδες στη συνέχεια φοβήθηκαν λίγο το "πονηρό" σκορ, και εστίασαν στην άμυνα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει ισόπαλο.

Συνθέσεις :

Λάρισα (Ηλίας Φυντάνης) : Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (82' Μασούρας), Ντέλετιτς (73' Περόνε), Ναζλίδης, Λεοζίνιο (87' Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν

ΠΑΣ Γιάννενα (Γιάννης Πετράκης) : Βελλίδης, Σολτάνι (80' Μπέτρα), Ναδάλες, Μιχαήλ, Γιάκος (90+1 Σκόνδρας), Πέδρο Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς (51' Τζημόπουλος), Μπέριος

Σκόρερς : 5' (π.) Ναζλίδης - 55' Πέδρο Κόντε

Γήπεδο : AEL FC ARENA



ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 0-2




Σημαντικό διπλό παρά τις απουσίες και τις ατυχίες πέτυχε η ΑΕΚ, περνώντας από την έδρα του Λεβαδειακού με 0-2. Από την αρχή οι "κιτρινόμαυροι" έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, με τους Βοιωτούς να αρκούνται σε παθητικό ρόλο. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μάρκο Λιβάϊα συνεργάστηκε άψογα με τον Αραούχο, και νίκησε τον Επασί, ο οποίος λίγο αργότερα δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Αργεντινό από το να γράψει το 0-2. Με αυτό το αποτέλεσμα η "Ένωση" παρέμεινε στην κορυφή, συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής 27 βαθμούς.

Συνθέσεις :

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό) : Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Ζαραδούκας (60' Σουμπίνιο), Μπελγκαζουανί (87' Ιωαννίδης), Γιουσούφ, Μητρόπουλος, Ομπιόρα, Νιασέ (55' Γιακουμάκης)

ΑΕΚ (Φελίπε Ούφανο) : Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες (77' Κονέ), Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (73' Μπακασέτας), Λιβάϊα (88' Αϊντάρεβιτς), Αραούχο

Σκόρερς : 52' Λιβάϊα, 66' Αραούχο

Γήπεδο : Δημοτικό Λιβαδειάς





ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-3




Στα Περιβόλια ο Ατρόμητος σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Βασιλακάκη και τον Ουάρντα πρωταγωνιστές ανέτρεψε το εις βάρους το 1-0 και επικράτησε με 1-3 διατηρώντας την 4η θέση του στην βαθμολογία. Το σκορ άνοιξε ο Ενσικουλού στο 22' για να ισοφαρίσει στο 61' ο Βασιλακάκης. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής 15 λετπά αργότερα διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αφού όμως ο Ντάουντα στο 71' είχε κάνει το 1-2. Μεγάλη νίκη με ανατροπή από τον Ατρόμητο!



Συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (83' Καρασαλίδης), Ούμπιδες (46' Μπουσούλατζιτς), Βασιλακάκης, Ντιγκινί, Ουάρντα, Ντάουντα

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μ. Ρόκα): Κοκκαλάς, Στάθης, Ντικαμονά (88' Ουές), Δημούτσος (76' Παπανικολάου), Σκαρντοβέλι, Ντίντακ (59' Στανισάβλιεβιτς), Αγγελόπουλος, Στάμου, Κοροβέσης, Ενσικουλού, Μπούντνικ

Σκόρερς: 22' Ενσικουλού - 61', 76' Βασιλακάκης, 71' Ντάουντα

Γήπεδο: Περιβόλια Χανίων



                                    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ