Το προφίλ του Παναιτωλικού - LAMIARA GATE 3

Breaking

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Το προφίλ του Παναιτωλικού


Ο Τίτορμος ο Αιτωλός ήταν ο μυθικός ήρωας της Αιτωλοακαρνανίας, όπου έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ιστορία του τόπου. Επίσης, είναι η κεντρική φιγούρα στο σήμα του αντιπάλου της ομάδας μας, του Παναιτωλικού...



Ο Παναιτωλικός εδώ και αρκετές σεζόν, έχει αρχίσει να δημιουργεί την δική του ιστορία στην κατηγορία, έχοντας τα χαρακτηριστικά μια υγιούς ομάδος, με σταθερή βάση οπαδών και διοίκηση. Φέτος συμπληρώνει πέντε συνεχόμενες συμμετοχές στην Superleague, ενώ είναι η έκτη συνολικά.


Ο Φώτης Κωστούλας, μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ομάδας, έχει συμβάλει στο να κάνει τον Παναιτωλικό μια υγιή επιχείρηση, που θα μπορέσει με τον καιρό να ανέβει όλο και πιο ψηλά. Σε αυτή την λογική, το καλοκαίρι κράτησε τον Μάκη Χάβο στον πάγκο ( στην τέταρτη σεζόν στην ομάδα, με κάποια διαλείμματα), και να ενισχύσει όσο μπορεί την φετινή προσπάθεια με μεταγραφές και αποχωρήσεις.

Από το Αγρίνιο αποχώρησαν οι Κούσας, Ρέι, Καβουσάκης, Παπάζογλου, Μουνιόθ και Μάκος, ενώ ο Δημήτρης Κουτρομάνος μεταγράφηκε στην ομάδα μας. Ουσιαστικά δύο βασικοί από την περυσινή ομάδα έφυγαν, με τα κενά τους να αναπληρώνονται.

Αντιθέτως, στην Αιτωλοακαρνανία έφτασαν οι Μαρινάκης, Μοράρ, Μάζουρεκ, Σελεμάνι, Ντίαζ, ενώ επαναπατρίστηκε ο Βαγγέλης Μόρας. Επιπλέον, ο Λουίτζι Τσέναμο, πρώην τερματοφύλακας της ομάδας μας, πήγε στον Παναιτωλικό για να ενισχύσει την θέση κάτω από τα δοκάρια.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Μάκη Χάβου βρίσκεται στη δωδέκατη θέση, με 13 βαθμούς, έναν λιγότερο από την ομάδα μας. Οι Αιτωλοί άρχισαν στραβά το Πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα (2-0) από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ δεν κέρδισαν κατά σειρά τους Ατρόμητο (2-2), Πανιώνιο (1-1) και ΠΑΟΚ (1-0). Η πρώτη νίκη ήρθε την πέμπτη αγωνιστική, στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναθηναϊκό (2-0), ενώ εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα από τον Πλατανιά (0-3). Εκεί που έδειχνε η ομάδα να βρίσκει τον δρόμο της, ήρθε το πολύ άσχημο μισό του Οκτώβρη (ήττες από Λεβαδειακό και Κέρκυρα) αλλά και ο πολύ μέτριος Νοέμβρης(ισοπαλίες με Απόλλων και ΠΑΣ, ήττα στην Ξάνθη) να επαναφέρουν το κακό κλίμα. Λίγο πριν έρθει στην Λαμία, ο Παναιτωλικός νίκησε την Λάρισα εντός έδρας (3-1), και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου (0-5 στον Εργοτέλη).

Αναλυτικά :

1η Αγωνιστική :
ΑΕΚ - Παναιτωλικός 2-0

2η Αγωνιστική :
Παναιτωλικός - Ατρόμητος 2-2 ( Χαντάκιας, Μοράρ)

3η Αγωνιστική :
Πανιώνιος - Παναιτωλικός 1-1 ( Ντιέγκο Λόπες)

4η Αγωνιστική :
ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-0

5η Αγωνιστική :
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 2-0 (Μάζουρεκ, Κλέσιο)

6η Αγωνιστική :
Πλατανιάς - Παναιτωλικός 0-3 (Ντίαζ 2, Ρότσα)

7η Αγωνιστική :
Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 0-1

8η Αγωνιστική :
Κέρκυρα - Παναιτωλικός 1-0

9η Αγωνιστική :
Παναιτωλικός - Απόλλων 1-1 (Ντίαζ)

10η Αγωνιστική :
Παναιτωλικός - Ξάνθη 1-3 (Μάζουρεκ)

11η Αγωνιστική :
ΠΑΣ Γιάννενα - Παναιτωλικός 1-1 (Μοράρ)

12η Αγωνιστική :
Παναιτωλικός - Λάρισα 3-1  (Μοράρ, Μάζουρεκ,Ρόσα)

Θετικά : Ο Παναιτωλικός έχει πολύ καλούς παίκτες στην επίθεση, με τους Μάζουρεκ, Ντίας να αποτελούν τα βαριά όπλα του Μάκη Χάβου, αλλά και τους Κλέσιο, Ρόσα και Μοράρ να δίνουν ασίστ και γκόλ όταν χρειάζεται. Ακόμη, προσοχή θέλει ο αριστερός μπακ, Ρότσα, όπου με τις επελάσεις του και το καλό του πόδι μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

Αρνητικά : Εκεί που "πονάει" η ομάδα και το δείχνει, είναι στον χώρο του κέντρου, όπου δεν υπάρχει κάποιος που να προκαλεί "πονοκέφαλο" στους αντιπάλους. Καλοί και τίμιοι οι Μπεχαράνο και Μάρκος Πάουλο, αλλά δεν τρομάζουν. Επιπλέον, η άμυνα αποτελούμενη από τους Μιχάι και Χαντάκια, είναι άπειρη και επιρρεπής στο λάθος, δίνοντας συχνά την ευκαιρία στους επιθετικούς να προκαλέσουν προβλήματα και φάσεις.




ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

1. Λουίτζι Τσέναμο
12. Άγγελος Σταματόπουλος
24. Νίκος Κουσιάδης
82. Δημήτρης Κυριακίδης (C)

Αμυντικοί

4. Μιγκέλ Ροντρίγκεζ
18. Βαγγέλης Μόρας
19. Τάσος Τσοκάνης
20. Λουίς Ρότσα
21. Νίκος Μαρινάκης
22. Γιώργος Μύγας
28. Αλέξανδρος Παρράς
44. Δημήτρης Χαντάκιας
66. Ενέα Μιχάϊ

Μέσοι

6. Φεντερίκο Μπράβο
7. Φράνκο Μάζουρεκ
16. Ντάνι Μπεχαράνο
17. Μάρκος Πάουλο
33. Στάθης Βασιλούδης
70. Ντιέγκο Λόπες

Επιθετικοί

8. Φάρλεϊ Ρόσα
10. Κλέσιο
11. Χόρχε Ντίαζ
15. Μάρκο Μαρκόβσκι
23. Γιώργος Βρακάκος
73. Βλάντ Μοράρ
77. Ηλίας Γιαννιώτης

Προπονητής : Μάκης Χάβος



BEST PLAYER

Είναι ο οργανωτής της ομάδας, ο άνθρωπος που μπορεί να ξεσηκώσει τα πλήθη με μια του ενέργεια, και που η απουσία του πολλές φορές είναι λόγος να χαμογελούν οι αντίπαλοι. Ο Φράνκο Μάζουρεκ ήρθε φέτος στο Αγρίνιο με τις περγαμηνές του να αναφέρουν ότι έχει μεγαλώσει μέσα στην Μπόκα Τζούνιορς, αλλά και ότι έχει δείξει ψήγματα του ταλέντου του σε Κολόν, Νιούελς και Παλεστίνο. Ο βραχύσωμος (1.66) Αργεντινός επιθετικός έχει σκοράρει μέχρι στιγμής 3 φορές στην Superleague και άλλη μία στο Κύπελλο, δείχνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό γρανάζι στην φετινή μηχανή του Παναιτωλικού.

Συμπέρασμα 

Είναι ένα παιχνίδι που η ομάδα μας πρέπει να το κερδίσει πάση θυσία, για να μπορέσει να πορευτεί με πιο καθαρό μυαλό στην δύσκολη συνέχεια που έπεται. Τα τελευταία αποτελέσματα μπορεί να μην ήταν τα επιθυμητά, αλλά η Λαμία έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά.



FACTS


  • To Γήπεδο Παναιτωλικού μπορεί να φιλοξενήσει 5.230 φιλάθλους
  • Ο Παναιτωλικός συμπληρώνει φέτος 91 χρόνια ζωής
  • Ο Γιώργος Κούσας είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών με 210, με τον Γιώργο Θεοδωρίδη να έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ (33)
  • Είναι η έκτη συμμετοχή της ομάδας στην Superleague
  • Η πιο ευρεία νίκη του Παναιτωλικού στην κατηγορία έγινε στις 18 Απριλίου του 2012, όταν διέσυρε τον Άρη στο Αγρίνιο με 5-1