Το προφίλ της ΑΕΛ - LAMIARA GATE 3

Breaking

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Το προφίλ της ΑΕΛ




H Θεσσαλία έχει την δική της βασίλλισα καθώς η ΑΕΛ είναι η πιο επιτυχημένη επαρχιακή ομάδα της χώρας. Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ελλάδος και δύο κύπελλα και με τον Αλέξη Κούγια στο τιμόνι προσπαθεί να δημιουργήσει ξανά μια ομάδα-πρωταγωνίστρια...Θα τα καταφέρει;



Η ΑΕΛ βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Super League μετά την επάνοδό της, με τον Αλέξη Κούγια να έχει τα ηνία της ομάδας. Οι λάθος αλλαγές προπονητή επηρέασαν στον πρώτο γύρο την ομάδα του κάμπου, ωστόσο με τον Ηλία Φυντάνη στον πάγκο η κατάσταση μοιάζει να σταθεροποιείται.

Την σεζόν που πέρασε η ΑΕΛ τερμάτισε στην 13η θέση πληρώνοντας τα πολλά σκαμπανευάσματα στην απόδοσή της. Ωστόσο το καλοκαίρι δεν προτιμήθηκε να κρατηθεί ο βασικός κορμός της κάνοντας πολλές προσθαφαιρέσεις στο ροστερ της. Συνολικά έφυγαν 23 ποδοσφαιριστές ενώ ήρθαν 15! Ένας από αυτούς που έφυγαν ήταν και ο Νίκος Αναστασόπουλος ο οποίος αποκτήθηκε άμεσα από την ομάδα μας!

Αυτή τη στγμή η ΑΕΛ βρίσκεται στην 7η θέση με 17 βαθμούς, έναν δηλαδή λιγότερο από την Λαμία και έρχεται στο ΔΑΚ για να διεκδικήσει ότι της αναλογεί, χωρίς τον τιμωρημένο Ηλία Φυντάνη στον πάγκο της.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά της στο πρωτάθλημα είναι:

  •  1η αγωνιστική:  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΛ 4-1
  •  2η αγωνιστική:  ΑΕΛ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1
  •  3η αγωνιστική:  AΕΚ - ΑΕΛ 4-0
  •  4η αγωνιστική:  ΑΕΛ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 0-0 
  •  5η αγωνιστική:  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΛ 4-1
  •  6η αγωνιστική:  ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1
  •  7η αγωνιστική:  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΛ 2-1
  •  8η αγωνιστική:  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΛ 0-1 
  •  9η αγωνιστική:  ΑΕΛ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0 
  • 10η αγωνιστική: ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΛ 1-1
  • 11η αγωνιστική: ΑΕΛ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-0 
  • 12η αγωνιστική: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΛ 3-1 
  • 13η αγωνιστική: ΑΕΛ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1
  • 14η αγωνιστική: ΑΕΛ - Α.Ο ΞΑΝΘΗ 1-0 





ΡΟΣΤΕΡ:


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
1  ΜLADEN BOZOVIC
25 KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
99 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΦΑΡΙΚΑΣ

  
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
   5 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΣΑΣ
14 ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΛΙΑΣ
16 NICOLA ZIZIC
17 WALLACE FERNANDO PEREIRA
18 ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΝΤΖΑΣ
23 KONTOR OWUSU ANSAH
24 ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ
26 PAVOL FARKAS
27 MARKO JOVANOVIC


ΜΕΣΟΙ
   2 JOAQUIN NAVARRO ARMERO
   6 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΣ
11 MILOS DELETIC
20 ADNAN AGANOVIC
21 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ
22 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
44 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ
64 FATJON ANDONI
71 ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ
85 LEANDRO SALES DE SANTANA (LEOZINHO)
  
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
  9 EMANUEL PERRONE
10 ΘΩΜΑΣ ΝΑΖΛΙΔΗΣ
12 SANDI KRIZMAN
19 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
30 SINISA BABIC
32 ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΝΗΣ


Θετικά : Η ΑΕΛ  παρόλο που δεν έχει σταθερό κορμό, με τον Ηλία Φυντάνη στον πάγκο της έχει καταφέρει να βρει το κίνητρο της στην επίθεση.Στα τελευταία 7 παιχνίδια μετρά συνολικά 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, χτυπώντας κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Περόνε και Ναζλίδης έχουν αναλάβει το επιθετικό κομμάτι, με τον πρώην κυανόλευκο Νίκο Γιαννιτσάνη να συμβάλει και αυτός τα μέγιστα.

Αρνητικά : Αρκετές φορές η άμυνα της ΑΕΛ δεν δείχνει τη δέουσα σοβαρότητα, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί αρκετοί βαθμοί από ατομικά λάθη. Απέναντι σε μια καλά στημένη ομάδα όπως είναι η Λαμία και σε μία έδρα που δεν της πάει, σίγουρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.



BEST PLAYER
Σίγουρα τον παραπάνω τίτλο αξίζουν δύο και όχι ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας. Ο λόγος για τους Λεοζίνιο και Περόνε, οι οποίοι είναι παίκτες βαρόμετρο για την ομάδα. Αν βρεθούν στην καλή τους ημέρα και συνεργαστούν, είναι δεδομένο πως θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Προϊστορία
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ωστόσο θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά σε επίπεδο Super League. H AEΛ τις περισσότερες φορές έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το ΔΑΚ. Στις δύο τελευταίες φορές που επισκέφθηκε την πόλη μας ηττήθηκε ισάριθμες φορές. Μια για την 3η αγωνιστική την σεζόν 2013-14 όπου η Λαμία είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε γκολ του Ανδρέα Βασιλόγιαννη, ενώ ένα χρόνο μετά και πάλι είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ χάρη σε γκολ του Μίλιεβιτς εκείνη την φορά. Τέλος το περασμένο καλοκαίρι οι δύο ομάδες αμναμετρήθηκαν στα πλαίσια φιλικής αναμέτρησης στο ΑΕL FC ARENA , μένοντας στο 1-1 χάρη σε γκολ του Πόντλογκαρ, ο οποίος λίγες μέρες αργότερα αποτέλεσε παρελθόν.

Συμπέρασμα
Θα είναι σίγουρα ακόμα μια μάχη. Ο Μπάμπης Τεννές δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα πέραν του τιμωρημένου Ακόστα αλλά και του Βάντερσον ο οποίος προπονείται μόνος του, ενώ έχει στην διάθεσή του τους Αναστασιάδη, Παντελιάδη αλλά και τον Παπαδόπουλο, του οποίου η ποινή μειώθηκε και θα δώσει κανονικά το παρον.