Τσικνοπέμπτη στην κορυφή!(vid) - LAMIARA GATE 3

Breaking

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Τσικνοπέμπτη στην κορυφή!(vid)



Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε τη νέα απώλεια βαθμών του Άρη(1-1 με τον Αγροτικό Αστέρα) και με ωραίο ποδόσφαιρο, νίκησε με 0-3 τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες κι έπιασε τον Απόλλωνα στην κορυφή της βαθμολογίας.
Η ομάδα μας, στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ήθελε τη νίκη απέναντι στον Πανσερραϊκό για να πιάσει ξανά κορυφή. Παίζοντας απλό κι όμορφο ποδόσφαιρο νίκησε εύκολα τον Πανσερραϊκό με 0-3, χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού κι αύξησε την διαφορά της από την 2η θέση και τον Άρη, στους έξι βαθμούς.

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα με το κλασσικό 4-3-3 με τους Πίτκα κάτω από τα δοκάρια, Παπαργυρίου, Αναστασιάδη, Βαλιό και Σπυρόπουλο στην 4αδα της άμυνας, τον Όμο σαν αμυντικό χάφ, τους Μπλάζιτς και Τζόκιτς σε πιο ελεύθερο ρόλο και τους Βασιλόγιαννη, Βάντερσον και Ματσούκα στην επιθετική τριπλέτα.

Οι κυανόλευκοι μπήκαν στο παιχνίδι με ξεκάθαρο στόχο τη νίκη κι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ήταν οι κυρίαρχοι της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 6' με τον Μπλάζιτς να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Ρίστιτς να διώχνει. Η Λαμία είχε την κατοχή της μπάλας, όμως, ο Πανσερραϊκός, μέχρι το 20', κατάφερε να αμύνεται σωστά. Στο 22' απείλησε με τον Βασιλόγιαννη, μετά από αντεπίθεση του Βάντερσον και γύρισμα του Μπλάζιτς, όμως το πλασέ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από παρέμβαση του Καψάλη. Στο επόμενο λεπτό, ο Ματσούκας επιχείρησε μια σέντρα σουτ από τα δεξιά, δίχως αποτέλεσμα, για να φτάσουμε στην φάση του 26', όταν ο Ματσούκας σέντραρε από τα αριστερά, ο Ρίστιτς έκανε ασταθή έξοδο και τον Τζόκιτς με αριστερό γυριστό σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, λόγω και των δυο αναγκαστικών αλλαγών των γηπεδούχων, με την Λαμία παράλληλα να φτάνει τα ποσοστά της κατοχής της στο 70%.

Στην επανάληψη, η Λαμία μπήκε και πάλι με μεγαλύτερη διάθεση στο παιχνίδι και στο 49' διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Ματσούκας έγινε αποδέκτης της κάθετης πάσας του Τζόκιτς κι από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή, με ωραίο πλασέ έκανε το 0-2. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βαλιός πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, λόγω τραυματισμού, και στην θέση του πέρασε ο Αντρέ Ρότσα, πραγματοποιώντας και το ντεμπούτο του με τα κυανόλευκα. Στο 60' οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με τον Τσελεπίδη να επιχειρεί ένα σουτ και τον Αναστασιάδη να βάζει την κόντρα, ενώ στο 74' η εκτέλεση φάουλ του Κάκκο δεν απείλησε τον Πίτκα. Τελικά, η Λαμία έβαλε και τρίτο γκολ με τον Βασιλόγιαννη να αποφεύγει τρεις αντιπάλους, σπάζοντας την μπάλα στον Καραγιάννη, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 0-3 στο 78'. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε εώς την λήξη με τους φίλους των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν έντονα την ομάδα τους, απαιτώντας την παραίτηση του προπονητή τους, Παναγιώτη Διλμπέρη.

Κέρδος για την ομάδα της Λαμίας ήταν αφενός το τρίποντο, που την επαναφέρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα κι αφετέρου η αγωνιστική ετοιμότητα του νεοαποκτηθέντα Αντρέ Ρότσα, ο οποίος ήρθε, για να βοηθήσει την ομάδα στην επίτευξη του στόχου της ανόδου, καθώς από τις λίγες προσπάθειές του στο παιχνίδι έδειξε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποιοτικά ποδοσφαιριστή.

Η επόμενη αναμέτρηση της ομάδας μας θα την βρει αντιμέτωπη με την αξιόμαχη Σπάρτη την Κυριακή στις 15:00 στο ΔΑΚ Λαμίας και θέλει τη νίκη, για να διατηρηθεί στην κορυφή.





Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Ρίστιτς, Καψάλης, Παπατζίκος, Βοσκόπουλος, Γαβριηλίδης, Σιάκκας, Ρούτσης (70' Άντριτς), Τσελεπίδης, Τσιμίκας, Τσούτσης (27' λ. τρ. Κάκκο), Κανούλας (45'+1' λ. τρ. Γκούρτσας).



ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου, Βαλιός (50' λ. τρ. Ρόσα), Όμο, Μπλάζιτς, Τζόκιτς (75' Κοτσώνης), Βασιλόγιαννης, Ματσούκας, Βάντερσον (67' λ. τρ. Καραγιάννης).

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ ΣΕΡΡΩΝ






Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: