Π. Φώσκολος:"Υπάρχει σκέψη για σύσταση γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου..." - LAMIARA GATE 3

Breaking

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Π. Φώσκολος:"Υπάρχει σκέψη για σύσταση γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου..."




Ο Πάνος Φώσκολος, πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Λαμία μίλησε στην ιστοσελίδα sport-retro.gr με αφορμή τα 54 γενέθλια της ομάδας μας και αποκάλυψε πως υπάρχει η σκέψη για δημιουργία γυναικείας ομάδας! 


Αναλυτικά η συνέντευξη του:

-Ποια είναι η επιρροή του Α.Σ. Λαμία στην τοπική κοινωνία;
«Ο Α.Σ. Λαμία ως σωματείο ήταν πάντα το δημοφιλέστερο και το πιο αγαπητό της περιοχής. Έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το ιστορικό γήπεδο βρισκόταν και βρίσκεται εντός της πόλης. Υπάρχουν πολλές μνήμες για τους παλιότερους, καθώς είχαν σημειωθεί κάποιες νίκες-κλειδιά. Παράλληλα, υπήρξαν ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν σε άλλες κατηγορίες.
Φυσικά, κορωνίδα της ομάδας είναι η παρουσία στην υψηλότερη κατηγορία. Αυτό που πέτυχε την προπέρσινη σεζόν δεν είχε προηγούμενο. Αυτό έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των κατοίκων, με βάση και κάποιες κινήσεις των αρχών, πάντα με τη φροντίδα, την επιμέλεια και τη χρηματοδότηση του μεγαλομετόχου κ. Παπαϊωάννου».

-Ο Α.Σ. Λαμία διατηρεί άλλα τμήματα;
«Όχι, αλλά εξετάζει τη δημιουργία μερικών. Επί παραδείγματι, γίνονται σκέψεις για σύσταση γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας. Φυσικά, ο νομός έχει παρουσία σε άλλα σπορ όπως το μπάσκετ ή ο κλασικός αθλητισμός.
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει οικονομική ενίσχυση μέσω χορηγίας. Γίνονται δράσεις με σημαντικότερη εκείνη προ λίγων ημερών που έγινε για τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού.
Τα έσοδα στον Ερασιτέχνη ήταν περιορισμένα, αλλά βρισκόμασταν κοντά σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Και όπου βρεθήκαμε μας συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό, γεγονός που οφείλεται στη διοικητική σταθερότητα του κ. Παπαϊωάννου και του προέδρου κ. Ποντίκα, καθώς και την προπονητική αξία του κ. Τεννέ».

-Ποιες είναι οι θρυλικές ποδοσφαιρικές μορφές της Λαμίας;
«Τα ονόματα που διακρίθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες είναι πολλά, ασχέτως αν ο σύλλογος δεν αγωνιζόταν στην υψηλότερη κατηγορία. Θα αναφερθώ στον τερματοφύλακα Πέτρο Πανόπουλο, επειδή ανήκε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τη χρονιά του «Γουέμπλεϊ». Μάλιστα, βρίσκεται κοντά στην ομάδα και παρακολουθεί τα δρώμενα. Από εκεί και πέρα, δεν θα ήθελα να επεκταθώ, υπό τον φόβο ότι θα αδικήσω κάποιους άλλους».