Πρώτο εντός φιλικό, πρώτη νίκη για την Λαμία. 1-0 την ΑΕΛ - LAMIARA GATE 3

Breaking

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Πρώτο εντός φιλικό, πρώτη νίκη για την Λαμία. 1-0 την ΑΕΛ





Η Λαμία στο δεύτερο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας της επικράτησε εύκολα με 1-0 της ΑΕΛ στο ΔΑΚ, με τον Επστάιν να ανοίγει λογαριασμό και τους κυανόλευκους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα γκολ. Ντεμπούτο για τον Μπερτόλιο. Στις εξέδρες ο Μπαράλες.


Περίπου 500 φίλοι της ομάδας στις κερκίδες του ΔΑΚ σε ένα ζεστό απόγευμα στην πρωτεύουσα της Ρούμελης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τη σέντρα του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής. Στα αξιοσημείωτα και η αποθέωση του Πίτι κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο από όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του ΔΑΚ.

Ντεμπούτο για τον Μπερτόλιο ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι σαν αλλαγή στο 46ο λεπτό στη θέση του Καραγκούνη αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις, αφού ήταν διαρκώς κινητικός παίζοντας κάθετα.

Στα επίσημα του ΔΑΚ οι Μπαράλες και Άντρονικ  οι οποίοι είναι ακόμη ανέτοιμοι και προφυλάχθηκαν από το Μπάμπη Τεννέ.

Στο 3' η Λαμία απείλησε με τον Βάντερσον να εκτελεί ένα κερδισμένο φάουλ από αριστερά και τον Ασίγκμπα να παίρνει την κεφαλιά, η οποία ωστόσο ήταν αδύναμη και δεν απείλησε τον Σουλούκο. Δύο λεπτά αργότερα ο Επστάιν έφυγε ωραία από αριστερά, έβγαλε στον αφύλακτο Καραγκούνη ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε με την μπάλα να καταλήγει άουτ. 

 Στην επόμενη φάση και πάλι η Λαμία στο προσκήνιο με τον Μπλάζιτς να ξεφεύγει ωραία, να κάνει και το σουτ με την μπάλα να καταλήγει ξανά εκτός εστίας. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φοορά στην αναμέτρηση στο 15ο λεπτό με τον Φατιόν να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ το οποίο  έφυγε απελπιστικά άουτ ενώ έξι λεπτά αργότερα ένα σουτ του Πίτι δεν ήταν αρκετά δυνατό για να απειλήσει τον Μελίσσα ο οποίος έπεσε και μάζεψε εύκολα. 

Στο 26' ο Βασιλντωνόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας στην μεγάλη περιοχή, ξεμαρκαρίστηκε ωραία, έκανε και την παράλληλη σέντρα με τον Τσούκαλο να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Πίτι είδε ωραία τον Φρίουι από τα αριστερά όμως ο Αντέτζο επενέβη σωτήρια με το κεφάλι και έδιωξε σε πλάγιο άουτ. Tο πολύ σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων ανάγκασε τον διαιτητή Τζοβάρα να βγάλει κίτρινη κάρτα στον Φατιόν αφού σε δύο περιπτώσεις του έκανε παρατήρηση όμως ο ίδιος συνέχισε να παίζει επικίνδυνα. Μάλιστα αυτό προκάλεσε και την έκρηξη της κερκίδας με τον Αλέξη Κούγια ο οποίος βρέθηκε στο ΔΑΚ, να λογομαχεί με μερίδα φιλάθλων χωρίς ωστόσο να ξεφύγει η κατάσταση. 

Στο 40ο λεπτό ο Επστάιν υποδέχθηκε ωραία την μπάλα, την έφερε στο δεξί όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό. Δύο λεπτά αργότερα οι κυανόλευκοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, αυτή έφτασε στον Βάντερσον ο οποίος έκανε μπαλιά-ξυράφι από τα αριστερά με τους Τσούκαλο και Βασιλαντωνόπουλο να μην μπορούν να κάνουν την προβολή.


Επανάληψη με αλλαγές και διάθεση

Στην επανάληψη ο Μπάμπης Τεννές πέρασε στο παιχνίδι τους Σαράνοβ, Δημούτσος, Μπερτόλιο και Μπούτνικ αντί των Μελίσσα, Μπουλούλη, Καραγκούνη και Τσούκαλου.  Στο 55' ο Βάντερσον έκανε ένα δυνατό σουτ από αριστερά με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ. 

Στο 59' η Λαμία άνοιξε το σκορ με τον Επστάιν όταν ο Μπερτόλιο έκανε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Επστάιν ο οποίος την έφερε στο αριστερό και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκέκα. Δύο λεπτά αργότερα η Λαμία έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Μπλάζιτς να βρίσκει ωραία τον Βασιλαντωνόπουλο από τα δεξιά, αυτός πλάσαρε τονν Γκέκα ο οποίος έδιωξε ενστικτοδώς σε κόρνερ. 

Ο Μπάμπης Τεννές έριξε στο παιχνίδι και τον υπό δοκιμή Ρόμανιτς ο οποίος πέρασε στη θέση του Επστάιν. Μάλιστα στο 67' ύστερα από σέντρα του Μπερτόλιο έστρωσε ωραία στον Μπούτνικ με τον κεφάλι όμως ο Ουκρανός δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ. Η επόμενη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήταν στο 87' όταν ο Παπαργυρίου έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μπούτνικ βρέθηκε μόνος του προ κενής εστίας και αιφνιδιάστηκε με την μπάλα στα πόδια με τον Ρόμανιτς στην επαναφορά να σουτάρει ελάχιστα άουτ στην κορυφαία στιγμή του 2ου ημιχρόνου.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού με την Λαμία να συνεχίζει τα φιλικά της με επόμενο αντίπαλο τον Πανιώνιο, την προσεχή Τετάρτη στις 19:00 και πάλι στο ΔΑΚ Λαμίας.



Το ταμείο του φιλικού...

Δεύτερο φιλικό λοιπόν για την Λαμία, αυτή τη φορά στο γήπεδό της και με αντίπαλο την ΑΕΛ. Μια ΑΕΛ αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με πέρυσι η οποία παρά τις προσθήκες δεν κατάφερε να δημιουργήσει παιχνίδι. Πολύ νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα και για την ομάδα μας. Με τον Μπάμπη Τεννλε να επιμένει.....ιταλικά με ένα 3-5-2 με παραλλαγές το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει πολύ ελκυστικό. Όμως ακόμη θέλει δουλειά. Ο Αντέτζο για δεύτερο φιλικό ήταν αργός στο αριστερό άκρο της άμυνας αναγκάζοντας  πολλές φορές τον Βάντερον να γυρίζει για  βοήθειες. Καλό πρόσωπο από τους Καραγκούνη, Επστάιν και Τσούκαλο οι οποίοι ήταν κινητικοί και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα.  Στην επανάλψη είδαμε ρκετές αλλαγές από τον τεχνικό της ομάδας μας, διατηρώντας τον ίδιο σχηματισμό. Μπερτόλιο και Ρόμανιτς πέρασαν στο παιχνίδι και διακρίθηκαν, με τον πρώτο να αναλαμβάνει το χτίσμο κάθε κυανόλευκης επίθεσης και να αφήνει θετικότατες εντυπώσεις και τον δεύτερο αν και υπό δοκιμή να είναι παρόν σε όλες τις φάσεις, ενώ λίγο έλειψε να σκοράρει...


Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας (46' Σαράνοβ, 86' Κατσίκας), Βασιλαντωνόπουλος (78' Καπαγιαννίδης), Βάντερσον, Αναστασιάδης, Αντέτζο (60' Παπαργυρίου), Ασίγκμπα,  Μπουλούλης (46' Δημούτσος), Μπλάζιτς ( 70' Κωστίκας), Κραγκούνης (46' Μπερτόλιο), Επστάιν (64' Ρόμανιτς), Τσούκαλος (46' Μπούτνικ)

ΑΕΛ (Αντωνίου) : Σουλούκος, Καρανίκας, Ζίζιτς, Χουμπτσεφ, Ντέλετιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι, Σαΐτι, Φρίουι 

Έπαιξαν και οι: Γκέκας, Μόρας, Γρομιτσάρης, Γκόικοβιτς, Πετροβίτς, Κάσσος, Χαλάτσης, Πινάκας, Χότζαλι, Νούσιος