"Παγοθραυστικό" ο ΠΑΣ Λαμία πέρασε από τα Τρίκαλα και φουλάρει για τους "8" - LAMIARA GATE 3

Breaking

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

"Παγοθραυστικό" ο ΠΑΣ Λαμία πέρασε από τα Τρίκαλα και φουλάρει για τους "8"



Στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας στο...παγωμένο στάδιο Τρικάλων η Λαμία ήταν προσεκτική στο παιχνίδι της, χωρίς ρίσκα και έφτασε στη νίκη με 1-0 που της δίνει το πρώτο λόγο για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Με το θερμόμετρο κολλημένο στο μηδέν, τον αγωνιστικό χώρο παγωμένο και το κόσμο...μουδιασμένο η Λαμία έκανε το καθήκον της απέναντι στα σαφώς πιο αδύναμα Τρίκαλα και απομένουν τα τυπικά για να σφραγίσει την πρόκριση την επόμενη Τετάρτη στους "8" για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Λίγος κόσμος στο γήπεδο, μεταξύ των οποίων και περισσότεροι από 20 φίλοι των κυανόλευκων οι οποίοι αψήφησαν το κρύο και βρέθηκαν στη θεσσαλική πόλη για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Αγωνιστικά το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ φτωχό από άποψης θεάματος, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ προσεκτικά και να έχουν από μία καλή στιγμή.
H Λαμία είχε την πρώτη καλή στιγμή της στο παιχνίδι στο 20΄ με τον Βασιλόγιαννη να δοκιμάζει ένα ψαλιδάκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 42' και στη πιο κλασσική φάση του ημιχρόνου, ο Τσίπρας έβγαλε στη πλάτη της άμυνας τον Ριζογιάννη ο οποίος από ευνοϊκή θέση σούταρε λίγο άουτ.


Μπήκε και το 'βαλε ο Ρόμανιτς

Στην επανάληψη η Λαμία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και βρήκε το γκολ με τον νεοεισελθόν Ρόμανιτς, ύστερα από ωραία ενέργεια και πάσα του Μπάχανακ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ζαρόπουλου ο οποίος δεν συνεννοήθηκε καλά με τους αμυντικούς του...
Στο 61' μια σέντρα του Ντόση από αριστερά δεν ήταν στο σωστό ύψος για να μπει στη πορεία της φάσης ο Τσίπρας με τη μπάλα να περνά πλάγιο άουτ.

Τα Τρίκλα είχαν την διάθεση να απειλήσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά τους έλειπε η ουσία, με τους κυανόλευκους εκμεταλλευόμενοι τη ταχύτητα του Ρόμανιτς να χτυπούν στην κόντρα χωρίς την αξιόλογη φάση.

Τελευταία στιγμή στο ματς το σουτ του Ριζογιάννη στο 93' με τον Κάχριμαν να μαζεύει χωρίς δυσκολία και το 0-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Η Λαμία έκανε το πρώτο βήμα και θα σφραγίσει τη πρόκριση την ερχόμενη Τετάρτη στις 15:00 στο ΔΑΚ. Μέχρι τότε μεσολαβεί το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για την 18η αγωνιστική.


Οι συνθέσεις:

ΑΟ Τρικάλων (Περικλής Αμανατίδης):
Ζαρόπουλος, Γιαννίτσης, Ριζογιάνννης, Τεγούσης, Τσίπρας (78' Παπαγεωργίου)
,Λώττας, Σανδραβέλης, Οικονομόπουλος, Πέλκας (74' Πελάεθ), Ντόσης, Ελευθεριάδης (67' Γρηγορόπουλος)


ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Καχριμάν, Βύντρα, Ασίγκμπα, Βασιλόγιαννης, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Μπαχανάκ, Μπουλούλης (62' Δημούτσος), Ανάκογλου (46' Ρόμανιτς), Καραμάνος, Σάλιακας (82' Βλαχομήτρος)