MATCHDAY: Να διατηρήσει τη σημαία της περιφέρειας ψηλά! - LAMIARA GATE 3

Breaking

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

MATCHDAY: Να διατηρήσει τη σημαία της περιφέρειας ψηλά!



Σε ένα κατάμεστο ΔΑΚ Λαμίας μετά από αρκετά καιρό, η Λαμία θα προσπαθήσει σήμερα απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό να υπερασπιστεί το αήττητο της έδρας της.

Η μοναδική πλέον αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα έρχεται στη μοναδική αήττητη έδρα της περιφέρειας.

Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή μετά την ήττα του ΠΑΟΚ, με ένα βαθμό διαφορά. Είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα, με πέντε ισοπαλίες, τις τέσσερις εκτός έδρας. Είναι τώρα 27 αγώνες αήττητος.

Εκτός έδρας δεν έχει χάσει τα τελευταία 13 για το πρωτάθλημα, μετά την ήττα στην Τούμπα πριν από 11 μήνες. Σε αυτό το διάστημα έχει εννέα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Έχει δεχτεί ένα γκολ στα πέντε τελευταία εκτός έδρας αλλά έχει κερδίσει δύο από αυτά, καθώς έχει και τρεις ισοπαλίες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόνο νίκες στα πέντε παιχνίδια που έχουν αντιμετωπίσει τη Λαμία για την Super League και τέρματα 11-1. Ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2019 αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου από την ομάδα μας, μάλιστα με 3-3 στη Λαμία και νίκη των κυανόλευκων στο Νέο Φάληρο με 1-0 χάρη σε γκολ του Ζοάν Τομάς.

Η Λαμία θα επιχειρήσει να διατηρήσει το αήττητο της έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα. Μόνο αυτή, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν έχουν ήττα εντός έδρας. 

Η Λαμία ξεκίνησε με τέσσερις ισοπαλίες, έκανε τρεις νίκες στη σειρά και έκανε μια ακόμα ισοπαλία με την ΑΕΚ στο τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας.

Ωστόσο με τη νίκη στη Νέα Σμύρνη φιλοδοξεί για ακόμα ψηλότερα, καθώς έχει μια μόνο ήττα στα εννέα τελευταία παιχνίδια, αυτή από τον Παναθηναϊκό, με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες στο διάστημα αυτό.


Τα πλάνα των προπονητών

Ο Άκης Μάντζιος με τις αναγκαστικές απουσίες των Σκόνδρα και Μπεχαράνο θα παρατάξει την ομάδα αλλαγμένη σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Με σύστημα 4-3-3 και τους Θεοδωρόπουλο, Βύντρα, Πλιάτσικα, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσο, Μπουλούλη, Τάιρον, Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννη και Καραμάνο να διεκδικούν θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Από την άλλη για τον Ολυμπιακό κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Σα, με τους Ομάρ Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Καμαρά θα είναι στα χαφ, με τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Μασούρα στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Σε ρόλο δεκαριού ο Βαλμπουενά, με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Με εξαίρεση δηλαδή τον Ποντένσε μια 11άδα κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όπως με τον Παναθηναϊκό. Από τις απουσίες στην άμυνα ο Αβραάμ είχε ανεβάσει πυρετό ενώ σε σχέση με την 11άδα θέση διεκδικεί και ο Μπενζιά (και ίσως ο Ραντζέλοβιτς).

Προϊστορία

Νίκες Λαμίας: 0
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Ολυμπιακού: 5

Με γηπεδούχο τη Λαμία
Νίκες Λαμίας: 0
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Ολυμπιακού: 2

Στον πρώτο γύρο
28.09.2019: Ολυμπιακός – Λαμία 2-0
(61’ σουτ Σουντανί, 70’ σουτ Ελ Αραμπί)

Πέρσι
21.04.2019: Λαμία – Ολυμπιακός 1-3
(65’ σουτ Ασουμπρέ – 35’ σουτ Καμαρά, 65’ φάουλ Φορτούνης, 85’ σουτ Κούκα Χασάν)