Ώρα Κυπέλλου για τους κυανόλευκους με ντέρμπι από τα παλιά (pics) - LAMIARA GATE 3

Breaking

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ώρα Κυπέλλου για τους κυανόλευκους με ντέρμπι από τα παλιά (pics)



Την ομάδα των Τρικάλων αντιμετωπίζει σήμερα (19:30 CosmoteSport1 , Lamiaragate3.gr) η Λαμία στη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας και το lamiaragate3.gr σας παρουσιάζει το προφιλ του αντιπάλου μας και τα τελευταία νέα των δύο ομάδων...


Τα πλάνα των προπονητών
Με αρκετές αλλαγές ταξίδεψε στα Τρίκαλα η ομάδα της Λαμίας με τον Άκη Μάντζιο να αφήνει εκτός αποστολής τους Αντέτζο, Βάντερσον και Πλιάτσικα για λόγους ξεκούρασης, τον Μπεχαράνο ο οποίος έχει δεχθεί κόκκινη κάρτα στο ματς με τον Πανιώνιο αλλά και τους Ράμος και Καραγιάννη οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν.

Η Λαμία αναμένεται να παραταχθεί με τον Κάχριμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Μπάχανακ, Βύντρα, Τζανετόπουλο και Ασίγκμπα στην άμυνα, τους Μπουλούλη και Δημούτσο στα χαφ, με τον Ανάκογλου(;) σε ρόλο επιτελικού και τους Ρόμανιτς και Βασιλόγιαννη πίσω από τον Καραμάνο.

Από την άλλη ο Περικλής Αμανατίδης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και προσανατολίζεται σε μία 11αδα παρόμοια με αυτή της τελευταίας αναμέτρησης κόντρα στον Ιωνικό, με τους Γιακουμή, Νιάρο, Οικονομόπουλο, Βέρτζο, Σανδραβέλη, Τεγούση, Ριζογιάννη, Λώττα, Πελάεζ, Γρηγορόπουλο και Σταματή.


Η πορεία στο Κύπελλο



Τα Τρίκαλα μπήκαν στον θεσμό του Κυπέλλου από την 3η φάση όπου τέθηκαν αντιμέτωποι με την σαφώς πιο αδύναμη ομάδα της Επισκοπής. Στο νοκ άουτ παιχνίδι που διεξήχθη στη Κρήτη, οι Τρικαλινοί επικράτησαν με 1-2.

Τα Τρίκαλα, άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Άλεξιτς στο 45' και πήγαν μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια. Με την επανέναρξη, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, μιας και ο Βέρτζος είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα, όμως στο 66' βρήκαν δεύτερο τέρμα με τον Τσίπρα, αλλά το 0-2 δεν έμεινε ούτε για ένα λεπτό, μιας και ο Νίκιτς μείωσε στο 67'. Το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι τέλους και τα Τρίκαλα πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι συνθέσεις:


Επισκοπή: (Γιάσμινκο Βέλιτς): Χανιωτάκης, Ανδρικόπουλος, Καρβουνιάρης (70΄Πολυχρόνης), Μυρθιανός, Μπρίτο, Λίμα, Νίκιτς, Φουκαράκης, Γκελοσάνι (80΄Ξεπαπαδάκης), Σουμπασάκης (62΄Γκιόκας), Τσιριγώτης.

ΑΟ Τρίκαλα (Περικλής Αμανατίδης):
Ζαρόπουλος, Γιαννίτσης, Ριζογιάννης, Βέρτζος, Τεγούσης, Τσίπρας (72΄Σταματής), Άλεξιτς, Πελάεζ (63΄Παπαγεωργίου), Γρηγορόπουλος (83΄Λώττας), Ντόσης, Σανδραβέλης.





Στην 4η φάση, αντίπαλος των Τρικάλων ήταν η Δόξα Δράμας, σε μια αναμέτρηση που τυπικά γηπεδούχος ήταν τα Τρίκαλα. Και λέμε τυπικά διότι το παιχνίδι διεξήχθη στο Αλκαζάρ της Λάρισας και όχι στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, λόγω βελτιωτικών έργων. 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πορεία τους στον θεσμό, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους «μαυραετούς», που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Αυτό συνέβη στο 44’, όταν από ασίστ του Σταματή, ο Παπαγεωργίου με σουτ απ’ το ύψος της περιοχής έδωσε το προβάδισμα στα Τρίκαλα, διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό σκορ.

Στο 65’ ο Ριζογιάννης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, όμως η Δόξα δεν βρήκε «απάντηση» στο σκορ κι αποκλείστηκε απ’ τη συνέχεια.

Oι συνθέσεις:

Τρίκαλα:
Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Ντόσης, Γιαννίτσης, Ριζογιάννης, Παπαγεωργίου, Γρηγορόπουλος, Άλεξιτς (76’ Λώτας), Πελάεθ (73’ Οικονομόπουλος), Τεγούσης, Σταματής (90’ Ελευθεριάδης)

Δόξα Δράμας: Μενκά, Παπαργυρίου, Μαρκοπουλιώτης, Οικονόμου (56’ Αποστολίδης), Κρητικός (67’ Ρόβας), Πλέγας (67’ Σαμπανίδης), Ιωαννίδης, Κουκόλης, Κόντος, Καψάλης



Κάπως έτσι έφτασαν στην 5η φάση για να αντιμετωπίσουν αυτή τη φορά μια άλλη ομάδα από την Κρήτη, τον Εργοτέλη αυτή τη φορά σε διπλά παιχνίδια.

Στο πρώτο παιχνίδι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με σκορ 3-2 σε ένα παιχνίδι που θα μείνει αξέχαστο σε όσους το παρακολούθησαν λόγω της εξέλιξης του. Οι κυανέρυθροι είχαν προηγηθεί στο 55' με σουτ του Ελευθεριάδη.  Οι Κρητικοί έφτασαν στην ισοφάριση με αυτογκόλ του Τσίπρα στο 62' ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στην ολική ανατροπή με σκόρερ τον Ιατρούδη. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με γκολ-πέναλτι του Πελάεθ μειώνοντας σε 2-2 και έφτασαν στη νίκη με τον Τσίπρα να "ρεφάρει" για το αυτογκολ στο 89' χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Στον επαναληπτικό της Κρήτης οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γρήγορο γκολ στο 7ο λεπτό με τον Βέρτζο, οι γηπεδούχοι ήθελαν δύο γκολ για να πάρουν την πρόκριση με το 0-1 να παραμένει και τα Τρίκαλα να παίρνουν την πρόκριση στους "16"

Τα πεπραγμένα στο πρωτάθλημα


Mπορεί την περσινή σεζόν η ομάδα των Τρικάλων να υποβιβάστηκε μετά από αρκετά χρόνια στην Γ' Εθνική ωστόσο, η φετινή χρονιά έχει έναν, μοναδικό και ξεκάθαρο στόχο. Την επάνοδο στην Super League 2. Kαι αυτό είναι κάτι που έχει γίνει σαφές στους ποδοσφαιριστές η πορεία των οποίων στο φετινό πρωτάθλημα της Football League δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.

Δεκατέσσερις αναμετρήσεις έχουν δώσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα οι ποδοσφαιριστές των κυανέρυθρων με απολογισμό 31 βαθμούς, όντας η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος με μόλις μία ήττα, αφού μέχρι το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής μετρούσε 8 νίκες και 4 ισοπαλίες και πλέον μετά το τρίποντο της Κυριακής έφτασε τις 9 νίκες!

Τα αποτελέσματα:

1η αγωνιστική: Ιωνικός - Τρίκαλα 0-1
2η αγωνιστική: Διαγόρας Ρόδου - Τρίκαλα 1-2
3η αγωνιστική: Τρίκαλα - Ολυμπιακός Βόλου 1-1
4η αγωνιστική: Τριγλία Ραφήνας - Τρίκαλα 0-1
5η αγωνιστική: Τρίκαλα - Καβάλα 0-0
6η αγωνιστική: Ασπρόπυργος - Τρίκαλα 1-1
7η αγωνιστική: Τρίκαλα - Βέροια 2-1
8η αγωνιστική: Τρίκαλα - Αιγάλεω 2-1
9η αγωνιστική:Θεσπρωτός - Τρίκαλα 1-2
10η αγωνιστική: Τρίκαλα - ΟΦ Ιεράπετρας 3-0
11η αγωνιστική: Καλαμάτα - Τρίκαλα 0-1
12η αγωνιστική: Τρίκαλα - Ιάλυσος 1-0


13η αγωνιστική: Νίκη Βόλου - Τρίκαλα 0-2

14η αγωνιστική: Τρίκαλα - Ιωνικός 1-0

Το ρόστερ



Τερματοφύλακες
Μιχάλης Ζαρόπουλος (12/07/1991) από ΑΣ Μετέωρα
Χρήστος Ψωμιάδης (26/08/2000) από ΑΠΕ Λαγκαδά
Χρήστος Μπουρούσης (18/07/2002) προωθ. από U19
Αστέριος Γιακουμής (03/05/1988) από Ολυμπιακό Βόλου
Αμυντικοί
Ηλίας Αϊβάζογλου (01/08/1995)
Μιχάλης Γιαννίτσης (06/02/1992) από Ηρακλή
Άγγελος Βέρτζος (27/05/1983) από Διαγόρα Ρόδου
Ορέστης Γρηγορόπουλος (04/07/2000) από ΠΑΕ Χανιά
Ζογκ Τζαλόσι (23/02/2000) από ΠΟ Νέας Καλλικράτειας
Δημήτρης Σανδραβέλης (23/03/1990) από Κέρκυρα
Γιάννης Ντόσης (24/10/1992)
Χρήστος Νιάρος (20/02/1990)
Μέσοι
Παντελής Ριζογιάννης (01/02/1988) από Ολυμπιακό Βόλου
Κώστας Τεγούσης (08/08/1991) από ΠΑΕ Χανιά
Αριστείδης Λώττας (16/09/1988) από Ολυμπιακό Βόλου
Ντιέγκο Πελάεθ (18/05/1989) από Τερουέλ
Χαράλαμπος Οικονομόπουλος (09/01/1991) από Ολυμπιακό Βόλου
Τάσος Αλεξανδρής (07/12/2000) προωθ. από U19
Κώστας Παπαγεωργίου (13/07/1995) από Εδεσσαϊκό
Βασίλης Πέλκας (16/10/1999) από ΑΣ Γιαννιτσά
Λάζαρος Ελευθεριάδης (02/09/1997) από Αλμωπό Αριδαίας
Επιθετικοί
Ανδρέας Τσίπρας (01/10/1993) από Ηρακλή
Μπόγιαν Άλεκσιτς (12/04/1991) από Καραϊσκάκη Άρτας
Αντώνης Καμπλιώνης (24/10/1991) από Ολυμπιακό Βόλου
Ανδρέας Σταματής (12/05/1993) από Άρη
Γιώργος Νικλητσιώτης (23/03/1991) από Νέστο Χρυσούπολης
Αποχώρησαν :
  • Στάθης Συριόπουλος (Αιγάλεω)
  • Βαγγέλης Γκότοβος (Αιγάλεω)
  • Βασίλης Τριανταφυλλάκος (ΠΑΕ Χανιά)
  • Νίκος Γιδόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου)
  • Παναγιώτης Συμελίδης (Λεβαδειακός)
  • Ίμπαν Ράντι (Ολυμπιακός Βόλου)
  • Στέργιος Τσιμίκας (Πανσερραϊκός)
  • Σπύρος Γκουγκούδης (Ασπρόπυργος)
  • Λάζαρ Τάτιτς (Ντομπανόφτσι)
  • Κλεομένης Θεολόγης (Απόλλων Λάρισας)
  • Απόστολος Κούλπας (Απόλλων Λάρισας)
  • Ξενοφών Πάνος (ΠΑΕ Χανιά)
  • Αντώνης Τσιάρας (Ολυμπιακός Βόλου)
  • Παύλος Λάσκαρης (Ολυμπιακός Βόλου)
  • Αλέξανδρος Σμυρλής (Ιωνικός)
  • Δημήτρης Καπός (Νίκη Βόλου)
  • Ίλια Μακρόφσκι (επισ. ΠΑΟΚ)
  • Δημήτρης Υψηλός (Εδεσσαϊκός)
  • Σαλίμ Σισέ (Αμαράντε – Πορτογαλία)
  • Χρήστος Κατσαντώνης (ΑΣ Μετέωρα)
  • Χουσεΐν Ζακουανί (ελεύθερος)
  • Δημήτρης Ταΐρης (ελεύθερος)
  • Ντέιβιντ Άντρονιτς (ελεύθερος)
  • Πολ Ουέρε (ελεύθερος)
  • Λαμίν Ντιαλό (ελεύθερος)

Πάγκος με άρωμα...Λαμίας


Όπως προαναφέραμε, προπονητής των κυανέρυθρων είναι ο Περικλής Αμανατίδης με κυανόλευκο παρελθόν.

 Ο Περικλής Αμανατίδης ήταν προπονητής της ομάδας μας τη σεζόν 2013-14 στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και αν και αποχώρησε λίγους μήνες πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, του πιστώνεται ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην άνοδο των κυανόλευκων στην Β' Εθνική ύστερα από 32 χρόνια.


Ο 49χρονος τεχνικός αποφάσισε να δώσει τα χέρια με τον Ηλία Αϊβάζογλου και επιστρέφει στους Θεσσαλούς έπειτα από δύο χρόνια, για τρίττη φορά μάλιστα στην πολυετή παρουσία του σε ομάδες.

Στη καριέρα του έχει καθίσει στον πάγκο αρκετών ομάδων, Αιγινιακό, Αγροτικό Αστέρα, Ποσειδώνα Ν. Πόρων, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Κοζάνη, Καλλιθέα, Μακεδονικό, Λαμία, Νίκη Βόλου, Καρδίτσα και Ολυμπιακό Βόλου έχοντας εννέα κατακτήσεις πρωταθλημάτων στο ενεργητικό του.



Προπονητής τερματοφυλάκων των Τρικάλων είναι ο Φθιώτης, Γιάννης Ζαλαώρας ο οποίος επίσης έχει υπηρετήσει την ομάδα μας από το ίδιο πόστο.



Ο Γιάννης Ζαλαώρας είναι προπονητής τερματοφυλάκων, κάτοχος του διπλώματος UEFA B’, και έχει εργαστεί σε Καλλιθέα, Ιωνικό, Προοδευτική, Εθνικό Αστέρα, Φωκικό, Λάρισα, Λαμία, Νίκη Βόλου, Λεβαδειακό, ΑΟ Τρίκαλα και Ολυμπιακό Βόλου ενώ έχει διατελέσει μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ελλάδος Κ19 και είναι μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων.



Η προϊστορία






Αρκετή προϊστορία υπάρχει στις αναμετρήσεις του Α.Ο. Τρίκαλα με τη Λαμία στα πρωταθλήματα της Β΄και Γ΄Εθνικής. Σε πολλά από τα ματς του παρελθόντος τους αγώνες παρακολούθησαν χιλιάδες φίλαθλοι. Στα 14 παιχνίδια που έγιναν στο στάδιο Τρικάλων, ο Α.Ο. Τρίκαλα νίκησε τα 7 ενώ τα 7 έληξαν ισόπαλα με την Λαμία να μην έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας... Στη τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων μάλιστα, στο πάγκο καθόταν και πάλι ο Περικλής Αμανατίδης ενώ σκόρερ ήταν ο Νίκος Γιαννιτσάνης που έχει φορέσει την φανέλα και της Λαμίας.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΕΚΤΟΣ

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1967 (Β΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟΤ-Λαμία 4-0
(34΄Ζαφειρόπουλος, 36΄, 60΄, 85΄Χαριτίδης)

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1969 (Β΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟΤ-Λαμία 2-2
(9΄, 21΄Χαριτίδης- 17΄Καρανικόλας, 77΄Πέπερας)

7 ΜΑΡΤΙΟΥ 1971 (Β΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟΤ-Λαμία 1-0
(62΄πεν. Μπεβενίου)

16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1975 (Β΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟΤ-Λαμία 0-0

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1975 (Β΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟΤ-Λαμία 0-0

31 Οκτωβρίου 1976(Β΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟΤ-Λαμία 1-0
(13΄Λαγάρας)

21 ΜΑΪΟΥ 1978 (Β΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟΤ-Λαμία 2-2
(54΄Φάσσας, 57΄πεν. Παραπραστανίτης-44΄Κουτάς, 56 Μάρκου)

18 ΜΑΡΤΙΟΥ 1984 (Γ΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟΤ-Λαμία 1-1
(59΄Αργύρης αυτογκόλ- 1΄Λέντας)

27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1991 ( Γ΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟΤ-Λαμία 2-0
(23΄Ρουσομάνης, 48΄Σακελλαρίου)

12 ΜΑΡΤΙΟΥ 1995 ( Γ΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟΤ-Λαμία 2-0
(30΄Ταβουκτσής, 79΄Χασεκίδης)

4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ( Γ΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟΤ-Λαμία 2-2
(21΄Σπυρόπουλος, 30΄Πέτεφ-11΄Επίσκοπος, 15΄Ψυχογιός)

18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007 (Γ΄ΕΘΝΙΚΗ)
ΑΟΤ-Λαμία 3-2
(9΄, 37΄,51΄Σάβιτς-46΄Σάμπλιακ, 82΄Μωυσιάδης)

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (FOOTBALL LEAGUE) 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ
AOT-Λαμία 1-1
(42΄Δουκάκης- 21΄Καραγιάννης )

22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 (FOOTBALL LEAGUE) 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ
AOT-Λαμία 1-0
(3' Γιαννιτσάνης πεν.)


ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΕΝΤΟΣ

Όσον αφορά στα παιχνίδια με γηπεδούχο τη Λαμία, σε 14 παιχνίδια οι κυανόλευκοι μετρούν 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και δύο ήττες με την τελευταία επικράτηση των κυανέρυθρων να σπα και ένα αήττητο 31 χρόνων της Λαμίας στο γήπεδο της σε επίπεδο Β' Εθνικής



31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1968 (Β΄ΕΘΝΙΚΗ)
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 2-2
(10΄ Βελλής, 14΄Καρανικόλας, 42΄Χαριτίδης, 63΄Χαριτίδης)

1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1970 (Β΄ΕΘΝΙΚΗ)\
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 1-1
(67΄Βασιλόπουλος, 93΄ πεν. Χαριτίδης)

1 Νοεμβρίου 1970 (Β΄ΕΘΝΙΚΗ) 
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 1-0
(1΄Ζέρβας)

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1974( Β΄ΕΘΝΙΚΗ)
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 1-0
(31΄Ντέμος)

22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1976( Β΄ΕΘΝΙΚΗ) 
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 1-1
(6΄πεν. Στέφος-45΄Κατσιάκος)

13 ΜΑΡΤΙΟΥ 1977 (Β΄ΕΘΝΙΚΗ)
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 0-1
(7΄ Μπατάλας)

27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1977 (Β΄ΕΘΝΙΚΗ) 
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 1-0
(30΄Ταμπάκης)

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1984(Γ΄ΕΘΝΙΚΗ) 
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 4-0
(49΄Λέντας Σ., 59΄Σαξανίδης, 66΄Ματζίκος, 76΄Κατσαρές)

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1990 (Γ΄ΕΘΝΙΚΗ)
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 1-1
(30΄πεν. Κατσίφης-2΄Ρουσομάνης)

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ( Γ΄ΕΘΝΙΚΗ) 
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 2-0
(34΄Αθανασίου, 64΄Αλεξίου)

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006 (Γ΄ΕΘΝΙΚΗ)
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 0-0

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006 (Γ΄ΕΘΝΙΚΗ) 
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 2-0
(8΄Τζαρμάτι, 26΄Πιτσιόλο)

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 (FOOTBALL LEAGUE)  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 0-1
(26΄ Κουσκουνάς)

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 (FOOTBALL LEAGUE)  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ
Λαμία-ΑΟ Τρίκαλα 1-0
(80 Αναστασιάδης΄ )