Λαμία- Πανελευσινιακός 1-1 (Το φιλμ και οι δηλώσεις της αναμέτρησης) - LAMIARA GATE 3

Breaking

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Λαμία- Πανελευσινιακός 1-1 (Το φιλμ και οι δηλώσεις της αναμέτρησης)




Ένα παιχνίδι στο οποίο "παιζόταν όλη η χρονιά" για δύο ομάδες , τελικά η ομάδα του Πανελευσινιακού ήταν αυτή η οποία πανηγύρισε καθώς εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία.


Η Λαμία αν και καλύτερη στο πρώτο μισό του παιχνιδιού έφτασε στο γκολ όμως στην επανάληψη δεν κατόρθωσε να κρατήσει την αυτοσυγκέντρωσή της και τελικά ισοφαρίστηκε τερματίζοντας το πρωτάθλημα στην 5η θέση αφού ο Απόλλων Σμύρνης είχε εύκολο απόγευμα στις Σέρρες.

Η Λαμία μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να βρει το γρήγορο γκολ και το κυνήγησε αρκετά μέχρι να το πετύχει. Στο 11' ο επερχόμενος Καραλής πάτησε περιοχή και άφησε στον Πίντο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μανιάτη. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Σιατραβάνης έκανε ωραία σκαφτή σέντρα από αριστερά προς την δεξιά πλευρά της περιοχής του Μανιάτη, ο Καραλής την υποδέχθηκε βγαίνοντας τετ-α-τετ όμως αρχικά καθυστέρησε και εν συνεχεία νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το γκολ ωστόσο ήρθε στο 28' με τον Μπουλούλη να κάνει ωραία σέντρα από τα δεξιά και τον Σιατραβάνη να πιάνει την κεφαλιά στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μανιάτη για το 1-0.
Με την επίτευξη του γκολ ο Σιατραβάνης αντικαταστάθηκε αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού και στην θέση του πέρασε ο Νεόφυτος. Μάλιστα ο Νεόφυτος έχασε την καλύτερη ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο στο 39' όταν ο Πίντο ο οποίος είχε περάσει αριστερά έκανε σκαφτή μπαλιά, και με ένα γυριστό αριστερό σουτ δυσκόλεψε τον Μανιάτη ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

Στην επανάληψη η ομάδα μας κατέβασε ταχύτητα γνωρίζοντας ταυτόχρονα και το σκορ ημιχρόνου της αναμέτρησης του Απόλλων (0-3) και ο Πανελευσινιακός αντίθετα προσπάθησε να απειλήσει. Αν και σε δύο φάσεις το έκανε, με ένα σουτ του Κυζιρίδη στο 50' και ένα του Γιαννιτσάνη στο 55' η Λαμία ήταν αυτή που έχασε ίσως την μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Πίντο έγινε δέκτης της μπάλας από τα αριστερά, έσπασε στον επερχόμενο Νεόφυτο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μανιάτη, ο οποίος μάζεψε στην συνέχεια.
Αφού η Λαμία δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 , οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν αρχικά στο 75' με τον Γιαννιτσάνη να εκτελεί ένα μακρινό φάουλ και να στέλνει την μπάλα δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι του Πίτκα και στη συνέχεια έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Μπουλούλης πούλησε την μπάλα στο κέντρο ο Λίτσιος πέρασε ωραία κάθετη στον Γιαννιτσάνη ο οποίος πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του πανηγυρίζοντας έξαλλα!

Αν και σε εκείνο σημείο η ομάδα μας φάνηκε να "ξυπνάει" δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά εκ νέου και έτσι το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ που στέλνει την Ζάκυνθο στην Γ' Εθνική κατηγορία και τον Πανελευσινιακό να μένει στην Football League και την νέα σεζόν...



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Παπαργυρίου, Γιαλούσης, Ντάσιος, Σιλιγαρδάκης (87' Αλεξίου), Τζόκιτς, Σιατραβάνης (29' Νεόφυτος), Μπουλούλης, Νατσιόπουλος, Καραλής (66' Αντωνόπουλος), Πίντο

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Τσίγκρος, Ανδρίκος, Αρβανίτης, Βαλιτζό, Κωνσταντινίδης, Κασνέτσης (46' Βαϊσχάιμερ), Κυζιρίδης (65' Λίτσης), Σταματάκης (46' Τσολακίδης), Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος


ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.






Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:




Δημήτρης Σπανός (Προπονητής ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964): 

"Συγχαρητήρια για τη σωτηρία του Πανελευσινιακού. Εύχομαι να μη περάσει τα ίδια την επόμενη χρονιά. Εμείς ξεκινήσαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι με ελπίδα τη 4η θέση. Αλλά στο ημίχρονο βλέποντας και τη διακύμανση του σκορ στις Σέρρες νομίζω ότι πήγαμε στη διαδικασία των διακοπών στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί νομίζω κρίθηκε το παιχνίδι. Ότι τα παιδιά ψυχολογικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήθελαν να δώσουν τίποτα. Όταν θέλουμε κάτι και εξαρτόμαστε από άλλους συνήθως δεν κερδίζουμε τίποτα. Άρα ό,τι έπρεπε να κάνουμε έπρεπε να γίνει την προηγούμενη αγωνιστική με τον Αχαρναϊκό. Για το σημερινό παιχνίδι δεν μπορώ να έχω παράπονα από τα παιδιά. Έπαιξαν, προσπάθησαν, έχασαν πολλές ευκαιρίες όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Δεν έχω να πω πολλά. Κλείνει η σεζόν με δύο ισοπαλίες εντός έδρας τις οποίες θα μπορούσαμε να τις αποφύγουμε όχι για κάτι διαφορετικό αλλά για να ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία".



Ιορδάνης Παπαργυρίου (ποδοσφαιριστής ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964):


"Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για την παραμονή της Ελευσίνας στη κατηγορία αλλά τα περισσότερα συγχαρητήρια να τα δώσω στους συμπαίκτες μου γιατί δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά. Δίνουμε το 100% σε όλα τα ματς ξεχωριστά. Όσο αφορά το ματς με τον Πανευλευσινιακό νομίζω αξίζαμε τη νίκη. Κάναμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε στο τέλος. Ελπίζω η Λαμία του χρόνου να κάνει κάτι καλύτερο. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ελευσίνας."



φώτο:lamia1964.gr