To χρονικό της αποθέωσης... - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

To χρονικό της αποθέωσης...





Το χθεσινό παιχνίδι της Λαμίας απέναντι στην Παναχαϊκή ήταν πιο σπουδαίο από ότι πολύ νομίζουν για διάφορους λόγους...


Αρχικά όπως ο καθένας γνωρίζει ήταν ίσως η τελευταία ευκαιρία της Παναχαϊκής να σώσει την κατηγορία και αυτός ήταν ο λόγος για τα επεισόδια που ακολούθησαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την αποστολή της ομάδας μας.

Ένας άλλος λόγος και ίσως πιο σημαντικός από τον προηγούμενο, για την ομάδα μας ήταν πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν η τελευταία εκτός έδρας αποστολή της ομάδας, την οποία θα μπορούσε να ακολουθήσει ο κόσμος της. Και αυτό γιατί την Δευτέρα η Λαμία αγωνίζεται στα Χανιά.

Αν και οι φίλοι της ομάδας μας λοιπόν, ταξίδεψαν με προορισμό την Ναύπακτο, κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη και προσπάθησαν να τινάξουν την εκδρομή στον αέρα.

Ας πάρουμε όμως λίγο τα πράγματα από την αρχή.



Το ταξίδι μέχρι τη Ναύπακτο.


Οι οργανωμένοι φίλοι της Λαμίας λοιπόν, οι  Φαντομάδες είχαν κινητοποιηθεί από μέρες διοργανώνοντας εκδρομή με προορισμό τη Ναύπακτο. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη αν συνυπολογίσει κανείς πως επρόκειτο ναι μεν για το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι για φέτος αλλά για ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι.

Οι Φαντομάδες λοιπόν ξεκίνησαν για την Ναύπακτο αφού είχαν έλθει σε συνεννόηση με την ομάδα της Πάτρας για την εξασφάλιση θύρας αλλά και εισιτηρίων.

Λίγο πριν τις 3, και ενώ το πούλμαν πλησίαζε στην Ναύπακτο, είχαμε το επεισόδιο με αποδέκτη την αποστολή της ομάδας μας ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και το θέμα με τα κλειδωμένα αποδυτήρια στο γήπεδο.

Στο μεταξύ 10 χιλιόμετρα έξω από την Ναύπακτο, το πούλμαν των Φαντομάδων ακινητοποιήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τόνισαν πως δεν είχαν ενημέρωση για την έλευση τους!

Μετά από λίγη ώρα διαβουλεύσεων μεταξύ αστυνομίας και οπαδών εντέλει συμφωνήθηκε να παραμείνει το λεωφορείο στη θέση αυτή και οι οπαδοί να περπατήσουν 10 χιλιόμετρα μέχρι το γήπεδο. Ξεκίνησαν λοιπόν και λίγο πριν το γήπεδο υπήρξε και δεύτερο μπλόκο της αστυνομίας στο οποίο ενημερώθηκαν πως υπάρχει εντολή να μην εισέλθουν στο γήπεδο. Με την συμβολή και ανθρώπων από την διοίκηση της ομάδας μας τελικά οι Φαντομάδες επέστρεψαν στο λεωφορείο φανερά πειραγμένοι από την στάση της γηπεδούχου ομάδας και των διοικούντων της.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση είναι πως οι αστυνομικές δυνάμεις της Ναυπάκτου σε συζητήσεις που είχαν με μερίδα των οπαδών τόνισαν πως "υπήρχε καρφωτή" για την εκδρομή λίγες ώρες πριν "με γνωστές τις πινακίδες του λεωφορείου".!




Μένουμε μέχρι την επιστροφή της ομάδας...

Οι Φαντομάδες λοιπόν επανήλθαν στο λεωφορείο τους και εκεί συζήτησαν για το ποια θα ήταν η κίνηση τους μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.

Χωρίς να το πολυσκεφτούν λοιπόν αποφάσισαν να βγουν λίγο έξω από τη Ναύπακτο, να ακούσουν το παιχνίδι ραδιοφωνικά και να περιμένουν την επιστροφή της αποστολής όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα.

Όπως μας διηγήθηκαν μέλη των οργανωμένων φίλων της Λαμίας, "ήταν περίεργο συναίσθημα να είσαι τόσο κοντά αλλά παράλληλα τόσο μακριά από την ομάδα, όμως εμείς αποφασίσαμε να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται".




Και μετά η αποθέωση!




Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, το παιχνίδι έληξε με την ομάδα μας νικήτρια  σε ένα σκληρό ματς με τον αντίπαλο να ψάχνει μόνο τη νίκη. 
Τα πανηγύρια είχαν αρχίσει στην εθνική από την επίτευξή του γκολ και έπειτα και όλοι περίμεναν με ανυπομονησία την ώρα που θα φθάσει και η αποστολή της ομάδας.

Το δρόμο της επιστροφής πήρε πρώτα ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Πανουργιάς Παπαϊωάννου με άλλα μέλη της διοίκησης, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που αποθεώθηκαν από τους φίλους της ομάδας με συνθήματα στήριξης στον κο. Παπαϊωάννου και γενικότερα στην ομάδα.

Στη συνέχεια κόσμος και διοίκηση συνομίλησαν για λίγο για διάφορα θέματα που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πλευρές και τα οποία σιγά σιγά αρχίζουν να εξαλείφονται για να φτάσουμε έτσι στην ώρα που έκανε την εμφάνισή της η αποστολή της ομάδας.

Το λεωφορείο σταμάτησε, κόσμος και ποδοσφαιριστές έγιναν ένα, τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν με συμμετοχή και των δύο πλευρών ενώ τα καπνογόνα συνέθεταν το πιο όμορφο σκηνικό.

Ακολούθησαν selfies, χοροί, πανηγυρισμοί εναγκαλισμοί και συνομιλίες μεταξύ παικτών και κόσμου με κάποιους ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και να ευχαριστούν το κόσμο γα την θερμή υποστήριξή τους.




Για την ιστορία...

Μπορεί από πολλούς το παιχνίδι αυτό να έχει ήδη ξεχασθεί όμως για πολύ περισσότερους το παιχνίδι αυτό δεν θα ξεχασθεί ποτέ.

Για την μεν Παναχαϊκή η ήττα αυτή σήμανε και τον υποβιβασμό της στην Γ' Εθνική, όλοι οι Λαμιώτες όμως θα έχουν να θυμούνται και να καμαρώνουν για το κλίμα που δημιούργησαν αυτά τα παιδιά τα οποία ευχαρίστησαν και λίγες ώρες αργότερα επίσημα και οι ποδοσφαιριστές της ομάδα μας.

Και μπορεί να μην ήταν 20-25 όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής επηρεασμένος (δικαιολογημένα) από την ήττα-υποβιβασμό της ομάδας, αλλά 50, όμως όταν σε ένα παιχνίδι ορόσημο για μία ομάδα, στο οποίο διακυβεύονται κάτι περισσότερο από 3 βαθμοί,  βλέπεις 100 φίλους της γηπεδούχου και όχι 2-3 χιλιάδες και ο πρόεδρος αντί να ασχοληθεί με την ομάδα του σχολιάζει τους οπαδούς της αντίπαλης, τότε η δικαίωση και η ικανοποίηση είναι διπλή!



Επειδή το ακούσαμε και αυτό!

Και επειδή το ακούσαμε και αυτό, μάλλον από τους ίδιους οι οποίοι ενοχλήθηκαν από αυτή την εκδρομή, ΠΟΤΕ δεν έγινε πέσιμο στους οπαδούς της Λαμίας από τους αντίστοιχους της Παναχαϊκής.






Δείτε μερικές φώτο και βίντεο: