"Σε αυτό το πρωτάθλημα-παρωδία εγώ την ομάδα δεν την εγκαταλείπω." - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

"Σε αυτό το πρωτάθλημα-παρωδία εγώ την ομάδα δεν την εγκαταλείπω."




Αποκαλυπτικός και για ακόμη μία φορά αυθεντικός ήταν ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας Π. Παπαϊωάννου σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Λαμία Fm-1.


O ισχυρός άνδρας της Λαμίας λοιπόν τόνισε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ομάδα σε αυτό το πρωτάθλημα-παρωδία και πως αν χρειαστεί να το κάνει θα συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα και δεν θα φύγει νύχτα "όπως έκαναν κάποιοι οι οποίοι το παίζουν εξυγιαντές του ποδοσφαίρου".



Διαβάστε αποσπάσματα των δηλώσεών του:



"Δεν είχα σκοπό να πάω στην Ναύπακτο για τον αγώνα της Λαμίας με την Παναχαϊκή. Είχα επαγγελματικές υποχρεώσεις.Όμως όταν πληροφορήθηκα το εχθρικό κλίμα που υπήρχε τα παράτησα όλα και έτρεξα κοντά στα παιδιά."
"Γιατί σε αυτό το πρωτάθλημα - παρωδία εγώ την ομάδα δεν την εγκαταλείπω." 

"Τον προπονητή της Παναχαικής τον θεωρώ απαράδεκτο. Ναι να ντοπάρεις τους παίκτες σου πριν τον αγώνα αλλά «Αιμα και άμμος» δεν είναι λόγια  να λέγονται."
"Ας το καταλάβουν όλοι:Η Λαμία δεν είναι ρυθμιστής για το ποια ομάδα θα ανέβει και ποια θα πέσει. Παίζει για την φανέλα και δεν στηρίζεται σε διαιτησίες.Άλλωστε, συνέχισε, φέτος ζούμε το πιο ξεπεσμένο πρωτάθλημα. Πρωτάθλημα διαιτητών και όχι ομάδων.
"Να καθίσουμε σοβαρά να μιλήσουμε για ένα υγειές ποδόσφαιρο , βάζουμε λεφτά, μας χάνει η οικογένειά μας.Αν μπορούμε να κάνουμε μια δική μας λίγκα καθαρή, όσοι σκέφτονται σαν εμας..Η Λαμία δεν ανοίγει τα πόδια να χάσει. Αν νομίζουν κάποιοι ότι είναι άνδρες με 10 μπράβους με γειά τους."
"Δεν θα είμαστε εμείς που θα διαμορφώσουμε το ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει από την κατηγορία"
"Πρέπει να δούμε και την αθλητική δικαιοσύνη, η Λάρισα απαλλάσσεται για φωτοβολίδα και εμείς πληρώσαμε ένα πλαστικό ποτήρι.
"Γάγγραινα οι στοιχηματικές εταιρείες. Και όχι μόνο. Διαιτητές που πάνε από αγώνα σε αγώνα τις ίδιες ομάδες"
"Η Λαμία στέκεται μόνη της οικονομικά και αυτό ενοχλεί. Δεν μπορεί να μας έχουν υποχείρια. Η ΛΑΜΙΑ είναι κόσμημα και αυτό κάποιοι δεν το αντέχουν".
Απευθυνόμενος στους φιλάθλους της Λαμίας ζήτησε να σταθούν κοντά στην ομάδα και η ομάδα θα κάνει το καθήκον της . "Πάμε από αγώνα σε αγώνα μόνο για την νίκη. Είμαστε καλά και αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα της πρώτης περιόδου θα ήμασταν πολύ καλύτερα όσο πόλεμο και αν δεχόμασταν"
Εγώ και να φύγω θα συνεχίσω να στηρίζω την ομάδα. Δεν φεύγω νύχτα όπως έκαναν άλλοι που το παίζουν εξυγιαντές του ποδοσφαίρου. Δεν εγκαταλείπω την ομάδα. Και χθες δεν ήταν να πάω στην Ναύπακτο είχα επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά όταν έμαθα για το κλίμα που είχε διαμορφωθεί πήγα για να είμαι κοντά στα παιδιά μας.
"Και οι φίλαθλοι πάντως ανταπέδωσαν αφού περίμεναν στο αποκλεισμένο λεωφορείο χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο,να τελειώσει ο αγώνας και να πανηγυρίσουν με τους παίκτες και την διοίκηση καταμεσίς του δρόμου"


Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:




Πηγή:www.lamiafm1.gr






Συνέντευξη και στο Flnews.gr


Συνέντευξη ωστόσο έδωσε ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας και στην ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα της Football League την flnews.gr.



Διαβάστε τι δήλωσε:



Για τη φετινή σεζόν:

«Το φετινό πρωτάθλημα στη Football League ήταν κωμωδία, δεν ήταν πρωτάθλημα. Η ομάδα της Λαμίας ότι δεν θα παίξει τον ρόλο, ούτε του δήμιου, ούτε του σωτήρα για κανέναν»
Το φετινό πρωτάθλημα στη Football League ήταν κωμωδία, δεν ήταν πρωτάθλημα. Ομάδες από την αρχή δεν μπορούσαν να παίξουν και κατάντησε μία φαρσοκωμωδία. Θέλω να τονίσω για την ομάδα της Λαμίας ότι δεν θα παίξει τον ρόλο, ούτε του δήμιου, ούτε του σωτήρα για κανέναν. Μακάρι να σωθεί και η Ζάκυνθος που είχε παράπονο και η Παναχαϊκή και η Ελευσίνα. Δεν έχω κάτι μ' αυτές. Εγώ κοιτάω όταν μπαίνει η ομάδα στο γήπεδο να παίζει ποδόσφαιρο και όσο μπορούμε να πάμε πιο ψηλά στη βαθμολογία.
Η Λαμία δεν έχει σκοπό, ούτε να ρίξει κανέναν, ούτε να σώσει κανέναν και αυτό θα το δείτε στους αγώνες που θα παίξει. Δεν έχω με κανέναν προηγούμενα, ούτε και χρωστάω σε κανέναν κάτι. Δεν χρωστάω σε κανέναν δανεικά. Από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα δεν τελειώνει στο χθεσινό παιχνίδι. Η σωτηρία των ομάδων θεωρώ θα παιχτεί για μένα την τελευταία αγωνιστική. Μακάρι να μπορέσουν να σωθούν όλες οι ομάδες. Μπορεί αύριο να αποφασίσουν ότι δεν πέφτει καμία, ανεβαίνουν και τέσσερις και γινόμαστε είκοσι. Έχουμε δει τόσα και τόσα έργα».


Για το ματς με την Παναχαϊκή και τη δήλωση Φυντάνη για το «αίμα και άμμος» υπογράμμισε:

«Με έχει πειράξει πολύ η δήλωση του προπονητή της Παναχαϊκής «αίμα και άμμος». Είναι δήλωση προπονητή αυτή; Είναι σοβαρό αυτό; Εδώ πρέπει να το ψάξει ο Εισαγγελέας. Τι έχουμε; Εμπόλεμη κατάσταση;»
«Βγήκαν διάφορα, ότι η Λαμία δίνει το παιχνίδι, κάνει, ράνει. Με έχει πειράξει πολύ η δήλωση του προπονητή της Παναχαϊκής «αίμα και άμμος». Είναι δήλωση προπονητή αυτή; Είναι σοβαρό αυτό; Εδώ πρέπει να το ψάξει ο Εισαγγελέας. Τι έχουμε; Εμπόλεμη κατάσταση;».


Σχετικά με την πρόθεση της Παναχαϊκής να καταθέσει ένσταση:

«Δεν έχουμε καμία ληγμένη άδεια παραμονής. Άλλες ομάδες μπορεί να έχουν ληγμένες άδειες».


Σε ό,τι αφορά στον αγώνα με τη Ζάκυνθο ανέφερε:

«Μια άλλη ομάδα είχε την απαίτηση να χάσουμε για να πάει να περάσει αυτή από εκεί. Είμαστε καλά ή θα τρελαθούμε; Και δεν ντρέπονται, βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις;»
«Μια άλλη ομάδα είχε την απαίτηση να χάσουμε για να πάει να περάσει αυτή από εκεί. Είμαστε καλά ή θα τρελαθούμε; Και δεν ντρέπονται, βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις; Αυτές είναι οι μεγάλες ομάδες που υπερασπίζονται; Βγαίνει συγκεκριμένος μεγαλομέτοχος και λέει δεν έχασε η Λαμία από τη Ζάκυνθο, για να πάμε εμείς να χάσουμε εκεί. Τι με ενδιαφέρει εμένα τι θα κάνει στη Ζάκυνθο; Εμένα με ενδιαφέρει τι κάνει η ομάδα μας στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτή τη νοοτροπία δεν πάει πολύ μακριά το ποδόσφαιρο, θα διαλυθεί.
Πρέπει να κοιτάξουμε να εξυγιάνουμε το άθλημα και αυτό το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο να πάει ο φίλαθλος να το χαίρεται, να έχουν εισπράξεις οι ομάδες. Έχουν αρχίσει οι φίλαθλοι και δεν πάνε στο γήπεδο γι' αυτό τον λόγο. Στη Football League υπάρχει σοβαρό θέμα. Αν παραμείνω στη Λαμία, να είμαστε καλά το καλοκαίρι, θα είναι ένας από τους στόχους που θα βάλουμε. Μιλάμε και με άλλους προέδρους να παίξουμε ένα πραγματικό ποδόσφαιρο. Φέτος δεν υπάρχει πρωτάθλημα... Το περσινό είχε τα μειονεκτήματά του, αυτά που ξέρουμε, αλλά ήταν πιο σοβαρό. Φέτος βλέπουμε πράγματα και θαύματα».


Για το θέμα της διαιτησίας δήλωσε:

«Αν παραμείνω στη Λαμία, να είμαστε καλά το καλοκαίρι, θα είναι ένας από τους στόχους που θα βάλουμε. Μιλάμε και με άλλους προέδρους να παίξουμε ένα πραγματικό ποδόσφαιρο. Φέτος δεν υπάρχει πρωτάθλημα...»
«Το φετινό πρωτάθλημα εκτός από φαρσοκωμωδία ήταν πρωτάθλημα διαιτητών. Κάποιες ομάδες είχαν συγκεκριμένους διαιτητές και έτσι έκαναν πρωταθλητισμό. Χαίρω πολύ και η... γιαγιά μου κάνει έτσι. Γελάει όλη η Ελλάδα και κάποιοι νομίζουν ότι έχουν μεγάλη ομάδα. Το παίζουν και μεγάλοι προπονητές κάποιοι. Μέχρι και οι πέτρες γελάνε.
Αυτή η Λαμιούλα, η μικρή, η καθαρή χωρίς μεγάλα γήπεδα, αλλά έχουμε ψηλά το κεφάλι. Και θα το έχουμε ψηλά το κεφάλι, αυτό το εγγυώμαι, όσο είμαι στη Λαμία. Οι φίλαθλοι το ξέρουν καλά και το γνωρίζουν, γι' αυτό η Λαμία έχει φιλάθλους στο γήπεδο. Διαφορετικά δεν θα είχε. Ξέρουν ότι αυτό που βλέπουν είναι η πραγματικότητα.
«Κάποιες ομάδες είχαν συγκεκριμένους διαιτητές και έτσι έκαναν πρωταθλητισμό. Χαίρω πολύ και η... γιαγιά μου κάνει έτσι. Γελάει όλη η Ελλάδα και κάποιοι νομίζουν ότι έχουν μεγάλη ομάδα. Το παίζουν και μεγάλοι προπονητές κάποιοι. Μέχρι και οι πέτρες γελάνε»
Εγώ δεν περιμένω, ούτε από στοίχημα να πληρώσω, ούτε να μου την πληρώσει ο δίπλα, ούτε ο παραδίπλα. Από το υστέρημά μου, από τις εταιρείες μου, από το υστέρημα των φιλάθλων που πληρώνουν εισιτήριο. Πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, προσπαθούμε να είναι όλα πληρωμένα στην ώρα τους. Σε κάποιους δεν αρέσει αυτό, επειδή προσπαθούμε να κρατήσουμε το ποδόσφαιρο μέσα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι και να βλέπουμε ένα πραγματικό ποδόσφαιρο στο γήπεδο».


Σχετικά με τη δήλωση του Απόστολου Ανδρούτσου ότι έχει καταντήσει το μόνο έσοδο να είναι το στοίχημα, σχολίασε:

«Θα το έχουμε ψηλά το κεφάλι, αυτό το εγγυώμαι, όσο είμαι στη Λαμία. Οι φίλαθλοι το ξέρουν καλά και το γνωρίζουν, γι' αυτό η Λαμία έχει φιλάθλους στο γήπεδο»
«Δίκαιο έχει. Όχι όλες οι ομάδες, αλλά πολλές ομάδες στηρίζονται στο στοίχημα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές όταν οδηγούνται στην πείνα, πάνε και σε αυτό. Δεν είναι, όμως οι ποδοσφαιριστές. Εγώ πιστεύω πάει μακριά η βαλίτσα. Μην τα φορτώνουμε όλα σε αυτούς. Υπάρχουν, το γνωρίζουμε καλά».


Σε ό,τι αφορά στα αποδυτήρια της Λαμίας, είπε:

«Η ομάδα της Λαμίας ποτέ δεν είχε σοβαρό πρόβλημα. Υποψίες υπήρξαν. Δεν είδαμε τίποτα τραγικά σε κανένα ματς όπως είδαμε τον Ηρακλή με το πέναλτι και να ορίζει ποιος θα πάει πλέι οφ και ποιος όχι.
«Πάντα θα υπάρχουν υποψίες. Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια από εμάς τους παράγοντες, τη λίγκα, την ΕΠΟ και από τη διαιτησία. Αυτός που μπορεί να κρατήσει το ποδόσφαιρο στο σωστό δρόμο είναι οι πρόεδροι ή μεγαλομέτοχοι και οι διαιτητές»
Πάντα θα υπάρχουν υποψίες. Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια από εμάς τους παράγοντες, τη λίγκα, την ΕΠΟ και από τη διαιτησία. Αυτός που μπορεί να κρατήσει το ποδόσφαιρο στο σωστό δρόμο είναι οι πρόεδροι ή μεγαλομέτοχοι και οι διαιτητές. Πολλές φορές όταν έρχονται, μπαίνω να τους χαιρετήσω και σε όλους λέω καλό αγώνα να έχουμε, δίκαιο και 50-50. Και τα λάθη ανθρώπινα είναι, κάποια φάση θα τους ξεφύγει. Βλέπουμε, όμως πού είναι τα ανθρώπινα λάθη και βλέπουμε και πού δεν είναι. Βλέπουμε τις τοποθετήσεις διαιτητών, ποιες ομάδες πάνε... αγκαζέ με διαιτητές.


Για την εισήγηση της Football League να υπάρξει κλήρωση διαιτητών από την επόμενη σεζόν τόνισε:

«Ο Ηρακλής πήρε άδεια, αλλά τελικά δεν την δικαιούνταν. Η Λάρισα μπήκε στα πλέι οφ, αλλά οι πιο πολλοί παίκτες δεν είχαν ούτε ΙΚΑ. Φώναζε και είχε ασφαλίσει επτά, οκτώ παίκτες στο ΙΚΑ. Όχι κάρτα παραμονής... »
«Ασφαλώς και το έχουμε θέσει θέμα πολλοί πρόεδροι. Ίσως είναι ένα βήμα προς το καλύτερο, αλλά η κλήρωση να δούμε πώς θα γίνεται. Θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και στην κλήρωση, εκπρόσωπος της λίγκας να είναι παρών και η διαδικασία να γίνει με κάποιες αρχές και κάποια σοβαρότητα».


Για τις εκκρεμοδικίες που υπάρχουν, όπως την υπόθεση του Απόλλωνα, αλλά και το ζήτημα με τις αδειοδοτήσεις ανέφερε:

«Ήταν ένα λάθος. Άδικο για την ομάδα, αλλά δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Πιστεύω ότι δεν αλλάζει κάτι. Η τιμωρία πιστεύω θα επιβληθεί στον Απόλλωνα. Το πρωτάθλημα έχει κριθεί για μένα. Τώρα αν η Πολιτεία και η ΕΠΟ αποφασίσουν να υπάρξει Δικαιοσύνη, ας ανοίξει τους φακέλους όλων των ομάδων με μία επιτροπή για αναψηλάφηση. Αν δεν δικαιούται η Λαμία να μην πάρει άδεια. Εγώ δεν θα κάνω τον δικαστή.
«Δεν ξέρω αν η Κέρκυρα έπεσε άδικα ή δίκαια πέρυσι. Απλά με το μυαλό μου, πέφτεις από την Α' πώς μένεις στη Β'; Μπορεί να εξηγήσει η Επιτροπή πώς κάνει για τη μία κατηγορία και όχι για την άλλη; Όταν έχεις πρόβλημα, πας σπίτι σου»
Θα πρέπει και η διαδικασία αδειοδότησης να είναι σωστή και σοβαρή. Βλέπουμε ότι ο Ηρακλής πήρε άδεια, αλλά τελικά δεν την δικαιούνταν. Η Λάρισα μπήκε στα πλέι οφ, αλλά οι πιο πολλοί παίκτες δεν είχαν ούτε ΙΚΑ. Φώναζε και είχε ασφαλίσει επτά, οκτώ παίκτες στο ΙΚΑ. Όχι κάρτα παραμονής... Που η Λαμία έχει και κάρτα παραμονής στους παίκτες. Να κοιτάξουν ποιες άλλες ομάδες δεν έχουν οι παίκτες τους κάρτες παραμονής.
Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να καταφέρουν να μείνουν στην κατηγορία. Και αυτές που έχουν πραγματικά άδεια και χαρτιά να αλλάξουν κατηγορία. Εγώ δεν ξέρω αν η Κέρκυρα έπεσε άδικα ή δίκαια πέρυσι. Απλά με το μυαλό μου, πέφτεις από την Α' πώς μένεις στη Β'; Μπορεί να εξηγήσει η Επιτροπή πώς κάνει για τη μία κατηγορία και όχι για την άλλη; Όταν έχεις πρόβλημα, πας σπίτι σου.
Κάποια στιγμή όλοι οι σοβαροί που βάζουν λεφτά από την τσέπη τους θα φύγουν από το ποδόσφαιρο. Εμείς το κάνουμε για την ομάδα της περιοχής μας, αγαπάμε τον αθλητισμό, να δείχνουμε τον σωστό δρόμο και στα μικρά παιδιά. Από εκεί και πέρα πρέπει η Πολιτεία να πάρει μέτρα, όχι ημίμετρα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, χαρά. Το να έχουμε ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα, είτε για τον έναν λόγο, είτε για τον άλλο πάλι δεν λέει τίποτα. Κάποιοι να το δουν σοβαρά. Αν γίνει αυτό, τότε τα γήπεδα θα γεμίζουν».