Νίκη διά πυρός και σιδήρου! - LAMIARA GATE 3

Breaking

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Νίκη διά πυρός και σιδήρου!




Μια πολύτιμη νίκη σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι κατάφερε να πανηγυρίσει η Λαμία η οποία επικράτησε της αξιόμαχης τόσο αγωνιστικά όσο και εξαγωνιστικά Παναχαϊκής με 0-1.


H αναμέτρηση ήταν επεισοδιακή πριν καν ξεκινήσει καθώς η αποστολή της Λαμίας προπυλακίστηκε από αγνώστους οι οποίοι είχαν βάλει στόχο τον Σάββα Σιατραβάνη (πρώην ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής) και Δημήτρη Σπανό (πρώην προπονητή).

Η αναμέτρηση τελικά διεξήχθη κανονικά, στην προβλεπόμενη ώρα χωρίς ωστόσο τους φίλους της ομάδας μας οι οποίοι είχαν φτάσει στην Ναύπακτο αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος στο γήπεδο από τις αστυνομικές αρχές έτσι ώστε να μην οξυνθούν κι άλλο τα πνεύματα.

Η Παναχαϊκή λοιπόν ήθελε πάση θυσία τους 3 βαθμούς της νίκης και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας το γρήγορο γκολ. Αρχικά απείλησε στο 7' με εκτέλεση φάουλ του Πινδώνη ο Πίτκας μάζεψε με υπερένταση. Η πρώτη αναστάτωση στα καρέ των γηπεδούχων ήρθε στο 10' με τον Πίντο να κάνει την κεφαλιά και τους αμυντικούς να απομακρύνουν με υπερένταση.
Αν και η Παναχαϊκή έψαχνε το γκολ αυτό δεν ήρθε αφού μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε την κλασσική ευκαιρία, πέραν ενώς σουτ του Μητρόπουλου στο 17' το οποίο κόντραρε και πέρασε κορνερ και στο 42' με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να επιχειρεί ένα σουτ το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. 
Αντίθετα η Λαμία είχε την καλύτερη της ευκαιρία στο 35' με τον Καραλή από ευνοϊκή θέση να σουτάρει άουτ.

Αμέσως μετά την λήξη του πρώτου ημιχρόνου προκλήθηκε θερμό επεισόδιο του ισχυρού άνδρα της Παναχαϊκής με τον γυμναστή της ομάδας μας, με τον πρώτο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να χειροδικήσει. Ευτυχώς όμως με την συνδρομή των ψυχραιμότερων τα πράγματα ηρέμησαν.

Στην επανάληψη η Λαμία έπαιξε πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καραλή στο 53' να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ ύστερα από όμορφη κάθετη του Σιατραβάνη όμως να ανοίγει λίγο το κοντρόλ και να σπαταλάει μεγάλη ευκαιρία.
Οι γηπεδούχοι απάντησαν σε δύο φάσεις αντιθέτως με τον ίδιο όμως πρωταγωνιστή. Αρχικά ο Χούσας στο 56' έκανε μία σέντρα σουτ την οποία απομάκρυνε ο Κοτσώνης και ο ίδιος παίκτης στο 70' βγήκε σε θέση τετ-α-τετ όμως νικήθηκε από τον Πίτκα.  Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο αφού ο δεξιός οπισθοφύλακας Παπανικολάου αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Η εξέδρα αποδοκίμαζε εν χορώ τον Δημήτρη Σπανό χωρίς ουσιαστικό λόγο, στο γήπεδο υπήρχε έντονη μουρμούρα, οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής επηρεάστηκαν από την αποβολή και έτσι η Λαμία εκμεταλλευόμενη τις καταστάσεις έκανε το 0-1 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για κάποιο θετικό αποτέλεσμα.  Ο Αλέξανδρος Καραγιάννης που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο έπιασε ένα όμορφο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανύμπορου να αντιδράσει Στρέτζου.

Το 0-1 δεν άλλαξε και έτσι η Λαμία πανηγύρισε ακόμη ένα διπλό ενώ αντίθετα οι Αχαϊοί βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην Γ' Εθνική.

Κατά την επιστροφή της αποστολής της ομάδας μας, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους ποδοσφαιριστές αφού οι οργανωμένοι οπαδοί που είχαν ταξιδέψει ώς την Ναύπακτο τους περίμεναν τραγουδώντας για αυτούς και δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα στην εθνική οδό.

Θα ακολουθήσει αργότερα αναλυτικότερο ρεπορτάζ.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Γ. Λαμπρόπουλος (89' Σαμπατάκος), Ρουμπάτος, Πινδώνης, Τρίγκας, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Παπανικολάου, Μητρόπουλος

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος, Λεάντρο, Κοτσώνης, Τζόκιτς, Καραλής (74' Καραγιάννης), Νεόφυτος (86' Σιλιγαρδάκης), Νατσιόπουλος, Σιατραβάνης, Πίντο (90' Αλεξίου)

ΓΗΠΕΔΟ: "Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου".