Aυτός είναι ο Ζαίλτον Άλβες Μιράντα, ή αλλιώς Κούτσα (vids) - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Aυτός είναι ο Ζαίλτον Άλβες Μιράντα, ή αλλιώς Κούτσα (vids)




Η Λαμία φαίνεται πως δεν έχει κλείσει την μεταγραφική της ενίσχυση αφού δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι κυανόλευκοι είναι κοντά στην ολοκλήρωση ακόμη μιας μεταγραφής. Ποιος είναι ο Zαίλτον Αλβες Μιράντα, ή αλλιώς Κούτσα; Πάμε να τον δούμε...


Ο Κούτσα γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1989 στην πόλη Πράια του Πράσινου Ακρωτηρίου, αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και ξεκίνησε και τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο στην ομάδα της Μπάιρο για να συνεχίσει στην Μποαβίστα Πράια όπου έμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2010.

Μετακόμισε στην Πορτογαλία το 2010, για λογαριασμό της Μιραντέλα στην οποία αγωνίστηκε για μια διετία πετυχαίνοντας συνολικά 11 γκολ σε 41 παιχνίδια.

Οι εμφανίσεις του εκεί έκαναν την Τσάβες να τον κάνει δικό της τον Ιανουάριο του 2012, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην Σεκούντα Λίγκα της Πορτογαλίας. Εκεί έμεινε επίσης για δύο χρόνια πραγματοποιώντας τις πιο παραγωγικές του σεζόν στην καριέρα του (συνολικά 33 γκολ σε 79 συμμετοχές) πριν φύγει για την Εστορίλ.

Mάλιστα ο Κούτσα εκείνη τη σεζόν είχε τεθεί αντιμέτωπος και μια ομάδα από τη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα στις 2/10/2014 ως ποδοσφαιριστής της Εστορίλ είχε τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναικό για το Europa League στην Πορτογαλία παίζοντας μάλιστα για περίπου 20 λεπτά, ενώ δύο μήνες αργότερα, στις  11/12 αγωνίστηκε και στον επαναληπτικό της Λεωφόρου, συνεισφέροντας στην ομάδα του για 68 λεπτά.




Στις 12 Ιανουαρίου 2015, ο Kούτσα υπέγραψε συμβόλαιο με την Τουρκική Καραμπούκσπορ με την φανέλα της οποίας δεν κατάφερε να καθιερωθεί αφού αγωνίστηκε μόλις 2 φορές. Ακολούθησαν δύο εξάμηνοι δανεισμοί του σε Μπελενένσες (14 συμμ. 1 γκολ) και Ρίο Άβε (12 συμμ. 2 γκολ) για να έρθει η μεταγραφή του δύο καλοκαίρια πριν στην επίσης πορτογαλική Αρούκα.

Με την φανέλα της Αρούκα αγωνίστηκε για ένα χρόνο καταφέρνοντας να σημειώσει 6 γκολ σε συνολικά 25 συμμετοχές. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μποαβίστα από την οποία και έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Ιούλιο έχοντας πετύχει 3 γκολ σε 27 συμμετοχές.

Τέλος να σημειώσουμε πως είναι 17 φορές διεθνής με την Εθνική της χώρας του ενώ έχει πετύχει και 2 γκολ.