Η Λαμία στους "16" με την παράδοση να συνεχίζεται (vid) - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Η Λαμία στους "16" με την παράδοση να συνεχίζεται (vid)



Η ομάδα μας πανηγυρίζει την πρόκρισή της στους 16 του κυπέλλου Ελλάδος, καθώς με την ισοπαλία της (0-0 με την ΑΕΚ) κατέληψε την δεύτερη προνομιούχο θέση. Για ακόμη μια φορά, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από το ΔΑΚ με την ομάδα μας να δείχνει έτοιμη για την μεγάλη πρόκριση και πρόκληση της Super League.

Ήταν ένα ματς γιορτή! Μπροστά σε 4.500 περίπου κόσμο της Λαμίας σε ένα ΔΑΚ βγαλμένο από τα παλιά, η Λαμία κατάφερε να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση. Παρά τις απουσίες πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών της, η ομάδα μας επίτευξε να περιορίσει την ΑΕΚ και να την αναγκάσει να φύγει από το ΔΑΚ, χωρίς να πανηγυρίσει νίκη, μπροστά σε 500 περίπου φίλους της. Άψογο διάβασμα του παιχνιδιού από τον Μπάμπη Τεννέ με τους Σπυρόπουλο, Αναστασιάδη κι Όμο να διακρίνονται.

 Παρ'όλο, που η Κέρκυρα επικράτησε με το ευρύ 6-0 κατά της Καρδίτσας, το 0-0 της ομάδας μας την αφήνει εκτός συνέχειας Κυπέλλου με τον κόσμο της ομάδας μας να ανυπομονεί για την επόμενη πρόκληση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Λαμία μπήκε στο παιχνίδι με ένα ξεκάθαρο στόχο. Να δημιουργήσει το παιχνίδι της και να περιορίσει τη δημιουργία παιχνιδιού στον άξονα για την ΑΕΚ και το έκανε καλά. Κατάφερε να κρατήσει την μπάλα κι όταν η ΑΕΚ είχε την μπάλα στα πόδια της, αδυνατούσε να δημιουργήσει τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα η πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού να καταγραφεί στο 27' με τον Γαλανόπουλο να σουτάρει και τον Τσέναμο να αποκρούει. Η Λαμία απ'την πλευρά της απείλησε ένα λεπτό αργότερα με τον Μπουλούλη να σουτάρει λίγο άουτ. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το 0-0.

Στην επανάληψη, η Λαμία γνωρίζοντας πως στην άλλη αναμέτρηση του Ομίλου η Κέρκυρα ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 0-3 απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας, έδειξε την διάθεση να πετύχει ένα γκολ και να διώξει το άγχος από πάνω της, καθαρίζοντας...ουσιαστικά την πρόκριση. Απείλησε αρχικά στο 56' με τον Ντουρμισάι να σουτάρει λίγο άουτ, ενώ οχτώ λεπτά αργότερα με τον Αναστασιάδη η κεφαλιά του οποίου δεν ανησύχησε τον Ανέστη. Ο Μπάμπης Τεννές, βλέποντας την ΑΕΚ να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά, φρέσκαρε το κέντρο του, περνώντας τον Τσούκαλο στην θέση του Μπουλούλη, ενώ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, θέλοντας να διαφυλάξει αυτό το υπερπολύτιμο 0-0, πέρασε στην αναμέτρηση τον Βαλιό στην θέση του Ντουρμισάι. Η ΑΕΚ, το καλύτερο που είχε να δείξει στην επανάληψη, ήταν ένα σουτ του Τσέλιου, το οποίο κόπηκε από τον Κοτσώνη. Οι φιλοξενούμενοι υστερούσαν στην τελική προσπάθεια, οι αμυντικοί της Λαμίας έβγαιναν νικητές από κάθε μονομαχία κι έτσι, με την λήξη της αναμέτρησης, η ομάδα μας πανηγυρίζει την πρόκρισή της στους 16 του θεσμού ως δεύτερη του Ομίλου και ισόβαθμη με την ΑΕΚ(πέρασε πρώτη λόγω αποτελεσμάτων) γράφοντας ακόμη μια σελίδα στην ένδοξη ιστορία της.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Tσέναμο, Σπυρόπουλος, Παπαργυρίου, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Όμο, Αυγενικού (65' Τσούκαλος), Μπουλούλης (92' Πατσαρούχας), Βασιλόγιαννης, Βάντερσον, Ντουρμισάι (88' Βαλιός).


AEK (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ντίας (85' Ντίντακ), Τσέλιος, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (68' Πατίτο), Αλμέιδα (76' Πέκχαρτ).

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ