Και τώρα πιάστε την... - LAMIARA GATE 3

Breaking

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Και τώρα πιάστε την...



Φτιαγμένη από ατσάλι! Η Λαμία υποδέχτηκε τα Τρίκαλα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και παρ'όλα τα προβλήματα και τις δεισιδαιμονίες, κατάφερε όχι μόνο να βγει αλώβητη από το πρώτο της ντέρμπι για φέτος, αλλά θριαμβεύτρια με σκορ 1-0.

Μέσα σε ένα σχεδόν γεμάτο ΔΑΚ, η ομάδα μας, αν και σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο, αξιοποίησε στο έπακρο το δώρο των αντιπάλων της, επικράτησε των Τρικάλων 1-0 και πλέον βρίσκεται μόνη πρώτη στην βαθμολογία με 13 βαθμούς, δύο περισσότερους από Άρη κι Απόλλωνα, και μάλιστα χωρίς να έχει δεχτεί ακόμη γκολ, ύστερα από πέντε αγώνες.

Χειροκροτήματα από το γήπεδο για το σύνολο του Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος δείχνει πως δημιουργεί μια ομάδα που δεν συμβιβάζεται με την ήττα κι είναι αναγκασμένη να πρωταγωνιστήσει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Λαμία μπήκε νωθρά στο παιχνίδι κι αυτό, γιατί τα Τρίκαλα έδειξαν την διάθεση να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνά της. Πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, ήταν στο 20' όταν ο Βέρτζος έκανε μια κεφαλιά με τον Πίτκα να αποκρούει ενστικτωδώς και την μπάλα στη συνέχεια να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του. Στο 25' ο Γιαννιτσάνης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Πίτκα να τον νικά, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ύστερα από γύρισμα του Ριζογιάννη, ο Αναστασιάδης πρόλαβε κι έδιωξε την μπάλα προ του επερχόμενου Γιαννιτσάνη. Καλύτερη στιγμή της ομάδας μας στο ημίχρονο, ήταν στο 30', όταν ο Βασιλόγιαννης επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ.

Στην επανάληψη η Λαμία "΄΄άναψε¨τον διακόπτη και ανάγκασε τα Τρίκαλα να κλειστούν στα καρέ τους. Με το καλησπέρα προσπάθησε να απειλήσει όμως οι προσπάθειες των Ντουρμισάι, Τσούκαλου και Βασιλόγιαννη δεν βρήκαν στόχο. Στο 57' ο Σπυρόπουλος επιχείρησε ένα μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από την εστία του εξουδετερωμένου Σιδεράκη. Μέχρι και το 70' ο Ντουρμισάι απώλεσε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, την ώρα που τα Τρίκαλα αδυνατούσαν να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους. Όλα αυτά μέχρι το 83' όταν οι ισορροπίες άλλαξαν για τις δύο ομάδες με τον Μπλάζιτς να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και να αποβάλλεται.

Ωστόσο η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις τρία λεπτά γιατί η Λαμία έδειξε τον λόγο που θεωρείται από τα φαβορί για την διεκδίκιση της ανόδου. Παρόλο λοιπόν που έμεινε με παίκτη λιγότερο δεν επηρεάστηκε καθόλου και εντέλει άνοιξε και το σκορ σε μία φάση διαρκείας στην εστία των φιλοξενούμενων με τον Αναστασιάδη ύστερα από σέντρα του Σπυρόπουλου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σιδεράκη.

Μετά το γκολ ο Μπάμπης Τεννές πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κοτσώνη στην θέση του Βασιλόγιαννη για να γεμίσει την άμυνά του και τελικά χωρίς να απειληθεί κράτησε αυτό το πολύτιμο υπέρ της 1-0!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Βαλιός, Όμο, Μπλάζιτς, Τσούκαλος (55' Αυγενικού), Βασιλόγιαννης (89' Μπουλούλης), Βάντερσον (88' Κοτσώνης), Ντουρμισάι

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Λαμπάκης, Γκόλιας, Λεάντρο, Βέρτζος, Μουμίν, Σερτζίνιο (57' Μπαϊκαρά), Ριζογιάννης, Δουκάκης (81' Στογιάνοβιτς), Γιαννιτσάνης, Στεφάνοβιτς (66' Κουσκουνάς)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ:

Γιώργος Γεωργιάδης (προπονητής Τρικάλων):
"Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να προηγηθούμε. Η Λαμία δεν μπόρεσε να κάνει καμία ευκαιρία να διασπάσει την άμυνά μας καθόλου. Γενικά σε όλο το παιχνίδι η ομάδα της Λαμίας ενώ έχει καλή ομάδα και καλούς ποδοσφαιριστές δεν απείλησε. Είχαμε και το δοκάρι και άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούμε αλλά δεν έτυχε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν νομίζω ότι παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο από κάποια ομάδα. Ούτε εμείς ούτε η Λαμία μπόρεσε να φτιάξει κάποια ευκαιρία. Σε κάποιο από τα πολλά φάουλ που κέρδισε έξω από τη περιοχή μας η Λαμία, ήρθε η μπάλα στη περιοχή. Ενώ στα υπόλοιπα αμυνθήκαμε καλά σ αυτό δεν αμυνθήκαμε και έτσι ήρθε η νίκη για τη Λαμία. Δεν μας άξιζε η ήττα. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για τη προσπάθεια. Ήταν ψυχωμένοι οι παίκτες ήταν όπως έπρεπε. Μας έλειψε η ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο και η φρεσκάδα γιατί είχαμε μεσοβδόμαδα παιχνίδι ενώ η Λαμία δεν είχε. Θα συνεχίσουμε με την ίδια μαχητικότητα, με τον ίδιο ζήλο ώστε να καταφέρουμε τους στόχους μας."

Παντελής Ριζογιάννης (ποδοσφαιριστής Τρικάλων):
"Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη προσπάθεια. Όπως είπε και ο προπονητής δεν αξίζαμε να χάσουμε. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα γιατί μας αδικεί πάρα πολύ. Δουλεύουμε πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα. Χάσαμε δύο πολύ κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο είχαμε και το δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι πήγε στις δυνατές μονομαχίες. Θεωρώ ότι ήταν καλύτερη η ομάδα της Λαμίας και κέρδισε. Έχουμε πολλά παιχνίδια τώρα Τετάρτη και Κυριακή ακολουθεί κι αυτό με τη Λάρισα στο κύπελλο."

Μπάμπης Τεννές (προπονητής ΠΑΣ Λαμία):
"Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να κερδίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και μάλιστα αυτό το κάναμε όταν οι ισορροπίες μέσα στον αγωνιστικό χώρο είχαν αλλάξει και πιστεύω ότι οι δυσκολίες θα ήταν πολύ περισσότερες. Τα παιδιά έδωσαν τη ψυχή τους. Σήμερα δεν είχαν ίσως την απόδοση άλλων παιχνιδιών αλλά σίγουρα το άγχος και η ικανότητα του αντιπάλου ήταν κάποια στοιχεία που εμπόδισαν να φτάσουμε εκεί που ξέρουμε και μπορούμε. Μας βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος, μας στήριξε και νομίζω η ομάδα αυτό τον κόσμο τον κάνει χαρούμενο κι ευτυχισμένο. Ο λόγος είναι επειδή είναι στη πρώτη θέση η ομάδα και παίζει ένα ποδόσφαιρο που αρέσει. Για το αποτέλεσμα θα πω ότι στο πρώτο ημίχρονο νομίζω ότι τα Τρίκαλα ήταν καλύτερα από μας αλλά σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ακόμα και μετά την αποβολή μας είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δικαιούμασταν τη νίκη. Έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά. Ξέρουμε ότι η πρώτη θέση έχει απαιτήσεις αλλά νομίζω πως τα παιδιά είναι πολύ συγκεντρωμένοι και θα καταφέρουμε να διατηρηθούμε εκεί. Νομίζω είναι πολύ νωρίς να συζητάμε το τι θα γίνει αρχές Ιουνίου αλλά αυτή την ομάδα τη πιστεύω πολύ. Έχουμε κάποιες ελλείψεις θα κοιτάξουμε να τις διορθώσουμε τον Γενάρη, να ενισχυθούμε. Το παιχνίδι που ακολουθεί με την ΑΕΚ τη Τετάρτη θα είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου γιατί έχει πάρα πολλά χρόνια να περάσει μια μεγάλη ελληνική ομάδα σε ένα επίσημο παιχνίδι. Τυχαίνει παράλληλα αυτό το παιχνίδι να έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο. Είναι επιπλέον κίνητρο για μας να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες σ αυτό το παιχνίδι."

Ανδρέας Βασιλόγιαννης (ποδοσφαιριστής ΠΑΣ Λαμία):
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Επίσης είμαστε χαρούμενοι γιατί είμαστε στη κορυφή και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατηθούμε εκεί. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που μας έδωσε τεράστια ώθηση και χαιρόμαστε που είναι στο πλευρό μας ειδικά σε τέτοια παιχνίδια που κρίνονται στη λεπτομέρεια. Από εκεί και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό κάθε μέρα στις προπονήσεις. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πιστεύω πως ο κόσμος θα είναι ξανά στο πλευρό μας. Είμαι σίγουρος για την επιλογή που έκανα να επιστρέψω στη Λαμία. Το βλέπω καθημερινά και πόσο κάθε φορά που βγαίνω στο γήπεδο. Θεωρώ ότι έκανα τη καλύτερη επιλογή. Είναι συλλογική προσπάθεια αυτή η νίκη και πρέπει να την αφιερώσουμε σε όλους."

Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Μεγαλομέτοχος ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ):
"Σήμερα η ομάδα μας πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη. Θέλω να την χαρίσω στον κόσμο της ομάδας που μας βοήθησε πολύ και να ζητήσω να είναι κοντά μας και την ερχόμενη Τετάρτη σε ένα επίσης πολύ σπουδαίο παιχνίδι. Είμαστε στην πρώτη θέση και θα κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού, εξ άλλου το πιστεύουμε όλοι μας. Έχει όμως πολύ δρόμο το πρωτάθλημα και δεν θα είναι εύκολο .Θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας ακόμη και στα δύσκολα αν έρθουν… Είμαστε φέτος η πιο άτυχη ομάδα στην Β΄Εθνική με τους σοβαρούς τραυματισμούς που έχουμε και μάλιστα δύο βασικών παιχτών του Τζόκιτς που λείπει τώρα κάποιο καιρό και του Πίντο που δυστυχώς χάνει την σεζόν. Θα κάνουμε μεταγραφές, θα πάρουμε παίχτες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τον προπονητή, τον οποίο στηρίζω απόλυτα. Έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και δεν θα διαταράξουμε το ρόστερ της ομάδας .."