Π. Παπαϊωάννου: "Μας είχαν στήσει..." - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Π. Παπαϊωάννου: "Μας είχαν στήσει..."




Δριμύ κατηγορώ προς τους διαιτητές της αναμέτρησης με την Καλλιθέα αλλά  και προς συγκεκριμένες Ενώσεις που βλάπτουν συστηματικά το ποδόσφαιρο εξαπέλυσε σε ραδιοφωνική τη συνέντευξη στο Ράδιο ΝΕΤ ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας Π. Παπαϊωάννου.


Ο ισχυρός άνδρας της Λαμίας έκανε λόγο για "στήσιμο" στο παιχνίδι με την Καλλιθέα και τόνισε πως ζητά το 50-50 στα παιχνίδια της ομάδας του ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει επί ίσης όροις το πρωτάθλημα και όχι βάση φανέλας ενώ δήλωσε πως αν οι σφαγές συνεχιστούν θα πάρει την ομάδα και θα φύγει το πρωτάθλημα γιατί γνωρίζει ήδη ποιες ομάδες θα ευνοηθούν και θα πάρουν τα δύο προνομιούχα εισιτήρια.



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Π.Παπαϊωάννου:


Για την μέχρι στιγμής εικόνα της ομάδας: «Η ομάδα κάνει την πορεία που είχαμε σχεδιάσει. Δεν είχαμε σχεδιάσει το αν θα είμαστε πρώτοι, ή δεύτεροι, αλλά είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού. Από εκεί και πέρα όμως είναι αρχές του πρωταθλήματος και πιστεύω πως θα δούμε ακόμα πολλά μέχρι να τελειώσει. 
Αυτό όμως που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι χθες δεν είναι ανθρώπινα λάθη, κάποια λάθη της διαιτησίας και πολύ δε περισσότερο του ενός βοηθού (σ.σ. Τίκα Χ.), που από ότι είδαμε και στο γκολ, παρότι ο διαιτητής το μέτρησε κανονικά, έκανε πέντε λεπτά να αποφασίσει και όλοι είδαμε και από το γήπεδο και όσοι το παρακολούθησαν τηλεοπτικά πως ήταν ένα γκολ κανονικό που ακυρώθηκε. Υπήρξαν κι άλλες φάσεις... τα οφσάιντ, η άδικη αποβολή της Λαμίας. Για το πέναλτι πρέπει να το πούμε πως έχει αλλάξει ο κανονισμός και ο διαιτητής εφάρμοσε στο ακέραιο τον νέο κανονισμό. Αλλά είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, παρότι έχουν υπάρξει κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις που δεν έχει εφαρμοστεί. Εμείς όμως όταν εφαρμόζεται κάτι και είναι σωστό, το επικροτούμε. Καλώς έκανε και το ακύρωσε το πέναλτι. Έγιναν όμως άλλα, τεράστια λάθη.»

Αν τον φοβίζουν διαιτησίες σαν και την χθεσινή «Δεν με φοβίζει, γιατί το έχω ξαναζήσει. Και στο προπέρσινο πρωτάθλημα με τη "σφαγή" που πάθαμε μέσα στην Καλαμαρία και στα καπάκια στον Αγροτικό Αστέρα. Το πάθαμε και πέρυσι με κάποιες συγκεκριμένες ομάδες που κυνηγούσαν την άνοδο, αλλά δεν θέλω να τις ονοματίσω. Το ίδιο σχέδιο βλέπω ότι προσπαθούν να κάνουν και φέτος. Τους προειδοποιώ όλους! Οι ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο, με τους ποδοσφαιριστές τους. Δεν παίζουν ούτε με τις φανέλες, ούτε με τους παράγοντας. Αυτή τη φορά, αν ξανά αδικηθεί η Λαμία, θα το τραβήξω στα άκρα. Ακόμα-ακόμα είμαι διατεθειμένος και να σταματήσω την ομάδα από το πρωτάθλημα. Αν συνεχιστούν τα ίδια φαινόμενα, πρωτάθλημα έτσι κι αλλιώς δεν θα πάρουμε, καλύτερα να πάμε και εμείς να ξεκουραστούμε στα σπίτια μας.
Είμαι αποφασισμένος. Στη δεύτερη-τρίτη "σφαγή" σταματάω και δεν ξανά ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο στη ζωή μου.»

Αν έχει προσπαθήσει να δράσει έναντι στο παρασκήνιο: «Δεν κινούμαστε στο παρασκήνιο! Δεν έχω μάθει να... προσκυνάω. Αντίθετα, έχω μάθει να είμαι κύριος στη ζωή μου και κατά συνέπεια και στο ποδόσφαιρο. Ζητάω μόνο δικαιοσύνη και 50-50. Δεν θέλω παρασκήνια! Δεν με ενδιαφέρει!»

Αν μπορεί να πανηγυρίσει την άνοδο η ομάδα με το σταυρό στο χέρι: «Εγώ θα πάω με το σταυρό στο χέρι και με εντιμότητα και θα το προσπαθήσω. Το παρασκήνιο τους το χαρίζω, να το κάνουν αυτοί που το κάνουν και τις άλλες χρονιές. Εγώ δεν το θέλω!
Θα σας το πω και αυτό... είχα πληροφορίες για το χθεσινό ματς ότι ήμασταν... στημένοι! Οι πληροφορίες μου όλες λέγανε ότι έχουμε φάει στήσιμο! Ειδικά οι πληροφορίες μου λέγανε να προσέξουμε τον βοηθό διαιτητή που είναι από γειτονική πόλη (σ.σ. Τίκας, συνδέμου Καρδίτσας)
Το ξαναλέω πως λάθη ανθρώπινα γίνονται. Έχουν γίνει και εις βάρος μας και μερικές φορές κατά και των αντιπάλων μας. Φέτος για παράδειγμα σε αγώνα εκτός έδρας δεν μας έχει δοθεί καθαρό πέναλτι. Και άδικη κόκκινη κάρτα μας έχει δοθεί σε άλλη αγωνιστική. Γίνονται τέτοια λάθη. Εδώ όμως βλέπουμε το ένα λάθος μετά το άλλο. Χθες κάθε 2-3 λεπτά γινόταν ένα λάθος. Και με τα οφσάιντ και ανάποδα φάουλ, γενικά έγιναν πολλά μαζεμένα λάθη.»

Αν έχει αδικηθεί η Λαμία και σε άλλα μέχρι στιγμής παιχνίδια: «Τώρα έχει αρχίσει στην ουσία το πρωτάθλημα και έχουν ξεκινήσει να... ζορίζονται κάποια. Σας το είπα και πριν, σε άλλα παιχνίδια φέτος γίνανε και υπέρ μας λάθη και κατά μας. Είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Αλλά χθες ήμασταν κανονικά στημένοι! Αν το προσέξετε είναι από κάποιες συγκεκριμένες Ενώσεις οι διαιτητές που μας αδικούν και κάποιοι θα καταλάβουν τι εννοώ! Είναι από τη Θεσπρωτία και την Καρδίτσα και κάποιοι θα καταλάβουνε τι λέω! Από μια συγκεκριμένη πλευρά έρχεται το στήσιμο, που από την ίδια πλευρά αδικηθήκαμε και άλλες χρονιές!»

Αν όλα γίνονται λόγω των εκλογών στη ΕΠΟ: «Πάει και εκεί το μυαλό μου. Ίσως κάποιοι να θέλουν να με φοβερίσουν ενόψει των εκλογών, αν και εγώ δεν έχω πάρει κάποια θέση. Εμένα η θέση μου είναι... Λαμία! Δεν είμαι με κανέναν άλλο. Αλλά σίγουρα κάποιοι προσπαθούν να... δείξουν τα δόντια τους! Δεν θα τους περάσει όμως!»

Θα γίνουν μεταγραφές τον Γενάρη για την θωράκιση της ομάδας? : «Ναι, για αυτό είμαστε σε επικοινωνία με τον προπονητή. Αλλά θα δούμε... έργα ακόμα, γιατί στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο παίζεται με το βάρος της φανέλας και το παρασκήνιο. Τις προηγούμενες χρονιές εγώ ήξερα πάντα ποιες ομάδες θα ανέβαιναν κατηγορία. Πρέπει όμως να αλλάξει κάποια στιγμή αυτό, για να ξανά έρθει ο κόσμος στα γήπεδα. Να γίνει η διαιτησία πιο αντικειμενική, οι παράγοντες να γίνουν πιο σοβαροί.»

Για τις επιθέσεις σε διαιτητές: «Σε αυτό πρέπει και η Πολιτεία να βοηθήσει όπως μπορεί. Υπάρχει δικαιοσύνη, αλλά υπάρχει και το αυτοδιοίκητο στη μέση. Το αυτοδιοίκητο κάποιες φορές εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου, αλλά κάποιες άλλες φορές εξυπηρετεί και τα συμφέροντα των παραγόντων.»

Για το αν έχει και φέτος κάποια... ενημέρωση για το ποιες ομάδες θα ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα: «Και φέτος δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Από την αρχή αν παρακολουθείς τα ΜΜΕ, υποστηρίζουν δύο συγκεκριμένες ομάδες επειδή έχουν... φανέλα! Με αυτή τη λογική και εμείς να παίρνουμε ομάδες με βαριά φανέλα και δεν χρειάζεται να έχουμε ποδοσφαιριστές με αξία... Και χθες ας πούμε στην περιγραφή του αγώνα τηλεοπτικά, στο πρώτο γκολ που ακυρώθηκε ο δημοσιογράφος αρχικά έλεγε πως κακώς έγινε, αλλά στη συνέχεια το άλλαξε... Γίνεται ένα παρασκήνιο.

Η Λαμία είναι μια ομάδα επαρχιακή, που δεν χρωστάει, δεν έχει φάει λεφτά από την Εφορία και το ΙΚΑ, αντίθετα με άλλες ομάδες που έχουν φάει εκατομμύρια ευρώ από το κράτος. Κάποιες ομάδες ας πούμε που κυνηγάνε φέτος την άνοδο, έχουν φάει εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό και το κράτος. Εμένα η ομαδούλα μου κάθε μήνα πληρώνει την Εφορία της, το ΙΚΑ της, τις υποχρεώσεις της. Αυτά κάποια στιγμή πρέπει να τα δει και η Πολιτεία.

Είδαμε και με τον Ηρακλή τι έγινε. Τον ανέβασαν κατηγορία με το ζόρι και τώρα πάλι τα ίδια προβλήματα έχει. Ας κοιτάξουν τις νοικοκυρεμένες ομάδες και να μην τις αδικούν! Δεν ζητάμε κάποια βοήθεια, ή κάτι υπέρ μας. Δικαιοσύνη ζητάμε! Το 50-50!»

Αν θα συνεχίσει να οδηγεί την ομάδα μας: «Είχα πάρει την απόφαση να σταματήσω το καλοκαίρι, αλλά φέτος βλέπουμε ότι όντως κάτι πάει να αλλάξει στο ποδόσφαιρο. Έγιναν κάποιες κινήσεις που μας έδειξαν ότι κάτι πάει να αλλάξει σε αυτό το έρημο το ποδόσφαιρο και για αυτό και παρέμεινα. Φαίνεται όμως ότι οι... ρίζες είναι πολύ βαθιές.

Περνάν μέρες που σκέφτομαι έντονα τί κάνω εγώ εδώ και γιατί ασχολούμαι. Χθες ας πούμε αυτό πέρναγε πολύ έντονα από το μυαλό μου.»

Για το αν η Λαμία μπορεί να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα: «Δεν είναι μόνο η Λαμία, είναι κι άλλες ομάδες. Εμείς προσπαθούμε και θέλουμε με αυτό που κάνουμε να αισθανόμαστε εντάξει και με τον εαυτό μας. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να τρέξω να βρω κανέναν παράγοντα και κανέναν πρόεδρο καμίας ΕΠΣ. Και τέλος πάντων κάποια στιγμή πρέπει κάτι να γίνει με τις ΕΠΣ. Η διαιτησία πρέπει να είναι πιο ελεύθερη και όχι να παίρνουν εντολές από τις Ενώσεις τους. Αυτό πρέπει να τελειώνει.»

Για την στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος είναι δίπλα μας και θέλω να τον ευχαριστήσω. Και αν γίνεται να στηρίξει ακόμα πιο δυνατά. Το έχουν ανάγκη η ομάδα, οι ποδοσφαιριστές, ακόμα και η ίδια η πόλη το έχει ανάγκη να έχει μια μεγάλη ομάδα.»

Το μήνυμά του προς τα αυτούς που επηρεάζουν το ποδόσφαιρο: «Το μήνυμά μου ήδη έχει ακουστεί. Δεν θα μείνουμε όμως στο μήνυμα. Έχουμε σκοπό να στείλουμε και κάποια έγγραφα για να ενημερώσουμε κάποιους. Κάτω τα χέρια τους από τη Λαμία! Ζητάμε 50-50 και αν είμαστε ικανοί ας διεκδικήσουμε την μία θέση της ανόδου. Αν δεν είμαστε ικανοί και τυχεροί, ας ανέβει όποια ομάδα το δικαιούται! Τουλάχιστον όμως αυτοί που θα ανέβουν, να ανέβουν δίκαια και όχι μόνο λόγω της φανέλας τους!»