Νοva: Σουπερλιγκάτη ενίσχυση με στόχο την παραμονή - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Νοva: Σουπερλιγκάτη ενίσχυση με στόχο την παραμονή


Στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας θα βρει τη Λαμία η νέα σεζόν, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της οπότε ο όρος «νεοφώτιστος» ταιριάζει «γάντι» στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ. 
Οι Λαμιώτες πραγματοποίησαν μία εξαιρετική σεζόν στη Football League και εξαργύρωσαν τις καλές τους εμφανίσεις με ένα εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία.


Ως «νεοφώτιστη» λοιπόν ομάδα πρωταρχικός και σημαντικότερος στόχος είναι σίγουρα η παραμονή της στην κατηγορία όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μπορέσει να εδραιωθεί ως μία από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Η διοίκηση της Λαμίας προέβη σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας για να μπορέσει αυτή να είναι όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται. Για να υλοποιηθεί αυτό οι άνθρωποι του συλλόγου απέκτησαν παίκτες που έχουν εμπειρία από την κατηγορία και γνωρίζουν τι χρειάζεται μία ομάδα για να μπορέσει να εξασφαλίσει την παραμονή όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Πάρε – Δώσε: 

Ήρθαν: Πατρίκ Βουό (ΟΦΗ), Ματέι Ποντλόγκαρ (Τσέλιε), Νόε Ακόστα (ΠΑΣ Γιάννινα), Βασιλαντωνόπουλος (ΑΕΚ, δανεικός), Φράγκος (Σπάρτη), Τσέλιος (ΑΕΚ, δανεικός), Κουκόλης (Αγροτικός Αστέρας), Κουτρουμάνος (Παναιτωλικός), Παντελιάδης (Ομόνοια), Ασίγκμπα (Βέροια).

Έφυγαν: Ντουρμισάι (Πανιώνιος, επιστροφή από δανεισμό), Σπυρόπουλος (ελεύθερος), Βασιλόγιαννης (ελεύθερος), Βαλιός (ελεύθερος), Σπυρόπουλος (ελεύθερος), Αντρέ Ρόσα (ελεύθερος), Ματσούκας (ελεύθερος), Φερφελής (ελεύθερος), Αυγενικού (ελεύθερος), Ποζατζίδης (ελεύθερος), Χριστοφιλέας (ελεύθερος), Πατσαρούχας (ελεύθερος), Τζόκιτς (ελεύθερος), Κοτσώνης (ελεύθερος), Βορύλλας (ελεύθερος), Τσέναμο (Παναιτωλικός).

Το αστέρι: Πατρίκ Βουό

Μία από τις πρώτες χρονικά μεταγραφές της Λαμίας το καλοκαίρι ήταν αυτή του Πατρίκ Βουό, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα.

Ο 30χρονος επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον ΟΦΗ πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις αφού σε 25 συμμετοχές κατάφερε να πετύχει 15 τέρματα.

Εκτός αυτού, έχει πολυετή θητεία στα γήπεδα του εξωτερικού καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ακαδέμια, Πορτιμονένσε, Σάντα Κλάρα, Ντιναμό Τιφλίδας, ΑΕ Λεμεσού κ.α.

Έτσι, οι «νεοφώτιστοι» θα στηριχτούν επάνω του όσον αφορά τη γραμμή κρούσης καθώς πιστεύουν πολύ στις δυνατότητές του.

Ο προπονητής:
Μπάμπης Τεννές

Η Λαμία εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την παρουσία της στη Σούπερ Λίγκα και ένα πολύ μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας ανήκει σίγουρα στον Μπάμπη Τεννέ.

Ο Έλληνας τεχνικός, γνώστης τόσο της συγκεκριμένης κατηγορίας όσο και της Σούπερ Λίγκας έδωσε τα κατάλληλα κίνητρα στους παίκτες του για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν το ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου και η διοίκηση τον επιβράβευσε διατηρώντας τον στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.

Η τελευταία φορά που ο Τεννές βρέθηκε σε ομάδα Σούπερ Λίγκας ήταν τη σεζόν 2013/14 όταν και ήταν προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης. Εκείνη τη σεζόν η ομάδα του δεν μπόρεσε να γλυτώσει τον υποβιβασμό. 
Πηγη: Novasports.gr