Η δική της 21η Μαΐου... (pics & vids) - LAMIARA GATE 3

Breaking

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Η δική της 21η Μαΐου... (pics & vids)





Μπορεί η 1η Ιουνίου να είναι η ημερομηνία που γιορτάζεται από την ομάδα καθώς αυτή την ημέρα το 1964 δημιουργήθηκε η ομάδα, ωστόσο η 21η Μαϊου έχει την δική της βαρύνουσα σημασία και μια ξεχωριστή θέση στο βιβλίο της ιστορίας της.


Η 21η Μαϊου μπορεί να χαρακτηριστεί και....ημέρα ανόδου για την ομάδα μας καθώς το 2013 πανηγύριζε μέσα στο ΔΑΚ την επάνοδο της ύστερα από 35 χρόνια στην Β' Εθνική ενώ πριν από ένα χρόνο η ομάδα επέστρεφε με τον βαθμό από το Κλεάνθης Βικελίδης που της χάριζε και μαθηματικά την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της..

Τι είχε συμβεί όμως αυτές τις δύο σημαντικές ημέρες; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:



21/5/2013




Η Λαμία υποδέχεται τον Μαχητή Τερψιθέας στο φινάλε του πρωταθλήματος και μετά από ένα αδιάφορο παιχνίδι που λίγη σημασία είχε αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3. Παρουσία 2.500 και πλέον θεατών, μέσα σε πανηγυρικό και ευχάριστο κλίμα το συγκρότημα του Τίμου Καβακά έπαιξε καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν καλό Μαχητή προσφέροντας πλούσιο και χορταστικό θέαμα. Τα γκολ για την ομάδα της Λαμίας πέτυχαν στο 40΄ ο Μοκάκε με ωραίο σουτ το 1-0, ο Αντωνίου στο 46' το 2 - 0 , στο 56΄ ο Κρίτσας το 2-1, στο 67΄ ο Μοκάκε πάλι το 3-1, στο 76΄ ο Μαλάκος το 3-2 ενώ το τελικό 3-3 για τον Μαχητή έγινε στο 89΄ με τον ίδιο παίκτη.

Η Λαμία πανηγυρίζει την άνοδο στην Β εθνική κατηγορία ύστερα από 35 χρονιά σε μία σημαντική στιγμή για την ομάδα αλλά και γενικότερα την πόλη....





Βέβαια για να φτάσουμε ως εκεί είχε προηγηθεί η νίκη της Λαμίας στη Νάουσα με 0-2 με γκολ των Μοκάκε στο 54' και Ζλατκόφσκι στο 85' που της έδωσε και μαθηματικά τον τίτλο. Τότε μάλιστα με την επιστροφή της ομάδας στην πόλη υπήρξαν και τα απαιτούμενα...πανηγύρια στην Πλατεία Ελευθερίας.











21/5/2017





H Λαμία ύστερα από μια ονειρική σεζόν κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Super League και μάλιστα με εμφατικό τρόπο αφού κατάφερε να φύγει αλώβητη από την έδρα του Άρη, ο οποίος ήταν το φαβορί για την άνοδο και μάλιστα δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το τρίποντο απέναντι στην ομάδα μας στο πρωτάθλημα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο "Κλεάνθης Βικελίδης" τα πανηγύρια συνεχίστηκαν και στα αποδυτήρια ενώ μεγάλο γλέντι είχε στηθεί στην βροχερή Λαμία με την επιστροφή της ομάδας από την Θεσσαλονίκη!!! 

Θυμηθείτε τι είχαμε γράψει τότε για το μεγάλο κατόρθωμα της ομάδας και δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης αλλά και φωτογραφίες και βίντεο από τα πανηγύρια στην Πλατεία Ελευθερίας με την επιστροφή της ομάδας από την Θεσσαλονίκη.



H Λαμία για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Superleague! (vid)




Νάτοι Νάτοι οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ !!!!!