Ημέρες και έργα του Μπάμπη Τεννέ... - LAMIARA GATE 3

Breaking

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Ημέρες και έργα του Μπάμπη Τεννέ...




Περισσότερα από 8190 αγωνιστικά λεπτά, 91 παιχνίδια σε συνολικά 932 ημέρες παρουσίας του στον κυανόλευκο πάγκο είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής του Μπάμπη Τεννέ που συνεχίζει να γράφει ιστορία με την ομάδα μας.

Γράφει ο Νίκος Μώκος


Πολλές φορές κατηγορήθηκε και κρίθηκε για το αμυντικό πρόσωπο της ομάδας και το κακό θέαμά της, ενώ την σεζόν που μας πέρασε αρκετοί του καταλόγισαν τις λανθασμένες μεταγραφικές κινήσεις που έθεσαν εν αμφιβόλω την παραμονή της στην κατηγορία. 


Όμως οι επιτυχίες στις οποίες οδήγησε και συνεχίζει  να οδηγεί την ομάδα μας σβήνουν μονομιάς τις..."μουρμούρες" προς το πρόσωπό του. Έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να μετατρέπει την κακή κριτική με τα αποτελέσματα της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο.




Τα νούμερα του και οι επιδόσεις του στον πάγκο της ομάδας μας τον στέλνουν αυτομάτως στην κορυφή της λίστας με τους μακροβιότερους τεχνικούς της ομάδας μας. Συνολικά ο Μπάμπης Τεννές στον πάγκο της ομάδας μας έχει καθίσει σε 91 παιχνίδια. Ο απολογισμός του είναι 44 νίκες, 23 ισοπαλίες και 24 ήττες με 105 γκολ υπέρ και 70 κατά, ενώ σε 2 ολοκληρωμένες σεζόν και μία μισή (2014-15) έχει μαζέψει 155 πόντους! 

Σεζόν 2017-σήμερα
ΠαιχνίδιαΝΙΗΓΚΟΛΒΑΘΜΟΙ
7635202188:60125


Σεζόν 2014-15 (1ο εξάμηνο)

ΠαιχνίδιαΝΙΗΓΚΟΛΒΑΘΜΟΙ
1593317:1030


Σεζόν 2014-2015



Η άμαθη στα επαγγελματικά πρωταθλήματα Λαμία (επέστρεψε στην Β' Εθνική ύστερα από 35 χρόνια) εμπιστεύεται τις τύχες της στην εμπειρία του "μπαρουτοκαπνισμένου" στην κατηγορία Μπάμπη Τεννέ. Σε μία σεζόν ονειρική η Λαμία άγγιξε το θαύμα με τον Μπάμπη Τεννέ όμως το διαζύγιο στη μέση της σεζόν άφησε την δουλειά στην μέση. Μετά από 15 παιχνίδια πρωταθλήματος η Λαμία βρίσκεται στην πρώτη θέση του Βόρειου Ομίλου της Fotball League μπροστά από τον Ηρακλή ο οποίος ήταν και το μεγάλο φαβορί. Οι κυανόλευκοι ως απόλυτο αουτσάιντερ έχουν αναγκάσει άπαντες στην χώρα να μιλούν για αυτή την ομάδα και να την συγκρίνουν με μια άλλη επαρχιακή ομάδα, τον Αστέρα Τρίπολης που κατάφερε σε τρεις σεζόν να βρεθεί από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στην 1η κατηγορία.

Τελικά το διαζύγιο με τον 61χρονο τότε προπονητή "κόστισε" όπως φάνηκε αργότερα την συμμετοχή στα playoffs ανόδου. Αν έμενε θα είχαμε εξασφαλίσει την άνοδο; Ίσως και ναι ίσως και όχι. Ας αναλογιστούμε μόνο ότι αυτή ήρθε δυο χρόνια αργότερα με τον ίδιο άνθρωπο στο τιμόνι μας.

(Φωτογραφία από την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της ομάδας μας για εκείνη την σεζόν, με τον Ηρακλή για το Κύπελλο Ελλάδος)


Σεζόν 2015-2016


Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου 2015 η διοίκηση της ομάδας μας αποφασίζει και προσλαμβάνει εκ νέου τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της με στόχο "να ολοκληρώσει το έργο του και να οδηγήσει την ομάδα σε πορεία πρωταθλητισμού τη νέα σεζόν" ΄όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Ωστόσο η διοικητική αβεβαιότητα από την τότε απόφαση του μεγαλομετόχου Π. Παπαϊωάννου να αποχωρήσει από την ομάδα φέρνει και το πρόωρο διαζύγιο μόλις ένα μήνα μετά την πρόσληψή του, στις 17 Ιουλίου 2015. Η δεύτερη θητεία του έμπειρου τεχνικού στην ομάδα απλά....δεν υπήρξε ποτέ!

Μάλιστα ο ίδιος ο Μπάμπης Τεννές είχε δηλώσει τότε:
«Μετά την απόφαση του προέδρου Πανουργιά Παπαϊωάννου να προχωρήσει στην αναζήτηση νέου επενδυτή για την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ, θέλω να τονίσω ότι η επιστροφή μου στο πόστο του προπονητή είχε να κάνει με την από κοινού προσπάθεια με τον πρόεδρο, ώστε η ομάδα της Λαμίας να βρεθεί στη Super League.

Πίστευα και πιστεύω ότι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου είχε και πλάνο και όραμα αλλά προπαντός και τη δυνατότητα αφιερώνοντας χρήμα και χρόνο ώστε το όνειρο των πολλών και αγνών φιλάθλων της πόλης να γίνει πραγματικότητα.

Δυστυχώς δεν είχε τη συμπαράσταση που θα ήθελε από τις Αρχές της πόλης αλλά κυρίως είχε πόλεμο από ανθρώπους που στόχο είχαν την προσωπική τους προβολή και σκοπό να διευθύνουν την ομάδα από τις καφετέριες.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους αγνούς φιλάθλους για την αμέριστη συμπαράστασή τους. Έχουν τον τελευταίο λόγο για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ.»



Σεζόν 2016-2017: Τρίτη και φαρμακερή!



Τελικά Λαμία και Μπάμπης Τεννές ξανασμίγουν για τρίτη φορά, η οποία έμελλε να είναι και η φαρμακερή, αφού ο προπονητής της ομάδας μας ήταν...καταδικασμένος να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει. Απέναντι σε ιστορικές ομάδες όπως ο Άρης και ο ΟΦΗ, η Λαμία ξεκινά το πρωτάθλημα με τα προγνωστικά να την θέλουν στις θέσεις 4-6. 

Το πρώτο καμπανάκι έρχεται τον Αύγουστο του 2016 με την Λαμία να επικρατεί σε φιλική αναμέτρηση μέσα στο ΔΑΚ επί του Άρη με σκορ 4-0. Πολλοί είπαν ότι ήταν τυχαίο γεγονός αμφισβητώντας ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο. Κάτι που εκ του αποτελέσματος έκανε καλό και στην ομάδα αλλά και στον Μπάμπη Τεννέ αφού του επέτρεψε να δουλέψει το πλάνο του χωρίς πίεση. Τελικά η ομάδα τερματίζει στην δεύτερη θέση με χαρακτηριστική ευκολία και αήττητη από τους δυο μεγάλους αντιπάλους της, με την άνοδο μάλιστα να έρχεται μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η επιτυχία αυτή της ομάδας που την έφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην 1η σε τάξη κατηγορία της χώρας είχε την δική της συνταγή. Και η συνταγή αυτή είχε ονοματεπώνυμο. Μπάμπης Τεννές!


Σεζόν 2017-2018: Παραμονή,ανανέωση και συνεχίζουμε...

To προηγούμενο καλοκαίρι η διοίκηση της ομάδας μας ανανεώνει την συνεργασία της με τον 64χρονο προπονητή στηρίζοντας πάνω του τις ελπίδες της για μια καλή πορεία και παραμονή στην Super League. Οι αστοχίες της καλοκαιρινής μεταγραφικής 
περιόδου αλλά και σε αυτή του Ιανουαρίου του πιστώθηκαν με τον ίδιο να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Με κάθε ευκαιρία τόνιζε ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι όμως παρόλα αυτά κατάφερε να σώσει την κατηγορία και μάλιστα σχετικά εύκολα. Ταυτόχρονα όμως κατόρθωσε να σημειώσει ακόμη μια επιτυχία με την ομάδα μας. Αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος έφτασε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους "8" του θεσμού. 

Η παραμονή στην κατηγορία ήρθε, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον κυανόλευκο πάγκο όμως αυτή η....ιδιαίτερη σχέση δεν ολοκληρώθηκε. Ανανεώθηκε γρήγορα και να είστε σίγουροι πως έχουμε να δούμε πολλά κεφάλαια ακόμη σε αυτό το βιβλίο. Το βιβλίο της ιστορίας της Λαμίας, το οποίο έχει πολλές κενές σελίδες ακόμη για να γραφτεί η συνέχεια...


Αυτό που χρειάζεται η ομάδα για να καταφέρει να παραμείνει ακόμη μια σεζόν στην μεγάλη κατηγορία είναι στήριξη. Στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Αρχής γενομένης από τα εισιτήρια διαρκείας. Από τον Π. Παπαϊωάννου που τραβάει μόνος του το κουπί και τον Μπάμπη Τεννέ που προσπαθεί πάντα για το καλύτερο της ομάδας, μέχρι το τεχνικό τιμ, ακόμη και τους φροντιστές του γηπέδου. Όλοι μαζί μια γροθιά και τα καλύτερα έρχονται.