Σπάνιο αφιέρωμα για το Λαμία-ΠΑΣ Γιάννενα - LAMIARA GATE 3

Breaking

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Σπάνιο αφιέρωμα για το Λαμία-ΠΑΣ Γιάννενα


Λαμία και ΠΑΣ Γιάννενα θα τεθούν αντιμέτωποι την Κυριακή
για τρίτη φορά στην ιστορία τους επί Φθιωτικού εδάφους και το lamiaragate3.gr σας γυρίζει πίσω στο χρόνο για να σας θυμίσει τι είχε συμβεί στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.

Και μεταξύ τους είναι πολύ μικρή η προϊστορία που έχει να κάνει με 2 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Στα δύο παιχνίδια που είχαν πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ Λαμίας η Λαμία μετρά μια νίκη και μία ήττα. Την σεζόν 2004-05 και σγκεκριμένα στις 27/2/2005 οι Φθιώτες είχαν πάρει το τρίποντο με σκορ 1-0 και σκόρερ τον Χαϊκαλη ενώ την επόμενη σεζόν γνώρισαν την ήττα χάρη σε γκολ των Καούνου και Μπελά.

Η τελευταία τους αναμέτρηση στο ΔΑΚ Λαμίας ήταν στις 14/02/2006.Μετά από 12 χρόνια και 2,5 μήνες θα ξανασυναντηθούν την Κυριακή, αλλά αυτή τη φορά στη Σούπερ Λίγκα και όχι στην άγονη γραμμή των μικρότερων κατηγοριών.
 
 
Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0(2004-05)
 
 
 

Ένα γκολ του Χαϊκάλη στο 88ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει την νίκη στην ομάδα της Λαμίας στην πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα. Η ομάδα της Λαμίας ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε στη νίκη με τη κεφαλιά του Χαϊκάλη ύστερα από σέντρα του Σαλαμάνωφ η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Γεωργίου. Για την ιστορία η Λαμία την σεζόν 2004-05 είχε τερματίσει στην 6η θέση του Βόρειου Ομίλου της Γ' Εθνικής με συγκομιδή 50 βαθμών.


ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
1΄ Σουτ του Σιμεόνοφ, η μπάλα κόντραρε στον Κατερίνη και έφυγε άουτ.
21΄ Φάουλ εκτέλεσε ο Μαγκαφίνης, κεφαλιά ο Επίσκοπος και ο Γεωργίου πρόλαβε και μπλόκαρε προ του Μουράτοβιτς.
34΄ Κόρνερ ο Επίσκοπος, ο Μαγκαφίνης έπιασε την κεφαλιά και πάνω στη γραμμή ο Κατερίνης έδιωξε.
54΄ Ο Κακαζούκης βρήκε τον Καούνο, βγήκε μόνος του, όμως το πλασέ ήταν κακό και ο Καρανάσιος μπλόκαρε.
55΄ Ωραία ο Κάκος βρήκε τον Καούνο, αυτός βγήκε τετ – α – τετ, πλάσαρε αλλά πάλι χωρίς ψυχραιμία και ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε.
64΄ Σουτ του Μουράτοβιτς, μπλόκαρε ο Γεωργίου.
86΄ Ο Χαϊκάλης στον Βοΐνοφ, δυνατό το σουτ και η μπάλα «έγλειψε» τη συμβολή των δοκαριών.
88΄ Σέντρα ο Σαλαμάνωφ, στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ πετάχτηκε ο Χαϊκάλης, έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία, γράφοντας το 1-0.


Διαιτητής: Αλ. Δημητρόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Αθανασίου, Παπαδόπουλος (Αθηνών)
Τέταρτος: Κωτούλας (Τρικάλων).
 
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ:
Καρανάσιος, Σαλαμάνωφ, Μελαναρκίτης, Μαγκαφίνης, Ζάρρας, Νάκας, Χαϊκάλης (53΄ Καλύβας Η.), Σιμεόνοφ (66΄ Βοΐνοφ), Μουράτοβιτς (83΄ Σακελλάρης), Επίσκοπος, Ψυχογιός.

ΠΑΣ Γιάννενα:Γεωργίου, Ντάσιος, Κατερίνης (90΄ Τζάνης), Πόλγκαρ, Δέδες, Τάτσης, Ολιβέϊρα, Σίγμπο, Κάκος, Καούνος (70΄ Μπελά), Κακαζούκης.

ΚΟΥΓΙΑΣ: «ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ»
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο πρόεδρος των Ηπειρωτών Αλέξης Κούγιας τα έβαλε με τους βοηθούς διαιτητή δηλώνοντας τα εξής: «Οι βοηθοί είναι πορτοφολάδες. Σε τρεις καθοριστικές φάσεις έδειξαν οφσάιντ, χωρίς να είναι. Όσο πάμε οι διαιτησίες γίνονται χειρότερες. Με ικανοποίησε η νίκη της Λαμίας, την οποία θεωρώ καλή ομάδα. Είμαι πικραμένος που έχασε η ομάδα μου. Θετικό το ότι η Καβάλα και η Βέροια έφεραν ισοπαλίες. Περιμένουμε την Καβάλα την Κυριακή, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο» κατέληξε κ. Κούγιας.



Δείτε φωτογραφίες από το 10ο τεύχος του περιοδικού "πάμε ΛΑΜΙΑ" εκείνης της εποχής:

 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2(2005-06)
 
 

Ένα χρόνο αργότερα Λαμία και ΠΑΣ Γιάννενα διασταύρωσαν τα ξίφη τους για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, αυτή τη φορά με νικητές τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα της Λαμίας ήταν κατώτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και ηττήθηκε χάρη σε γκολ των Καούνου στο 11' και Μπελά στο 13'. Εξαιρετική εμφάνιση είχε πραγματοποιήσει σε εκείνη την αναμέτρηση ο τερματοφύλακας της ομάδας μας Τσούστης, αποσοβώντας αρκετές φορές το κίνδυνο προς την εστία του. Εκείνη την σεζόν για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής η Λαμία είχε τερματίσει στην 13η θέση, συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς, δύο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
 
Στο 3’ μπαλιά του Μάγγου δεν προλαβαίνει στην κεφαλιά ο Κοντογουλίδης.
Στο 11’ κόρνερ του Μπελά διώχνουν οι αμυντικοί, νέα σέντρα του Μπελά και ο Καούνος στο δεύτερο δοκάρι βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά σημειώνοντας το 1-0.
Στο 13’ απ ευθείας φάουλ του Μπελά και ο δείκτης αναβαίνει στο 0-2.
Στο 43’ συνδυασμός Τάτση, και Κρόνχαρντ ο Μπελά τελικός αποδέκτης επιχειρεί του σουτ, για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ από τη συμβολή των δοκών.
Στο 49’ ο Καούνος τροφοδοτεί τον Μπελά, σουτ ο τελευταίος άουτ.
Στο 51’ σέντρα του Μπελά, προβολή ο Καούνος και η απόκρουση της ημέρας από τον τερματοφύλακα Τσούτση.
Στο 53’ μπαλιά του Καούνου στον Τρούλη που έκανε σουτ λίγο άουτ.
Στο 57’ σύγχυση στην άμυνα της Λαμίας, μετά από συνδυασμό Μπελά και Κοντογουλίδη που κατέληξε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου πιάνει κεφαλιά ο Τρούλης στο δοκάρι η μπάλα.
Στο 66’ ο Βράκας έκανε σουτ από καλή θέση, αλλά ο Τόλιος επενέβη θετικά.
Στο 68’ σέντρα ο Τζάνης, σουτ ο Κρόνχαρντ, άουτ η μπάλα.
Στο 80’ ο Γιέροβιτς επιχείρησε σουτ για να φύγει η μπάλα άουτ.
Στο 90+ ο Μιχαλόπουλος φεύγει μόνος του, επιχειρεί σουτ, αλλά ο Τσούτσης επεμβαίνει θετικά.
Λίγο πριν την εκπνοή μετά από μπαλιά του Μπελά, το σουτ του Τζάνη δεν είχε τα τύχη.

Διαιτητής: X. Kαλογερόπουλος (Aθήνας),
Bοηθοί:Eλευθερίου, Nικολαδός (Aθήνας)
 
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
ΛΑΜΙΑ: Τσούτσης, Σακελλάρης (60’ Ζάρρας) , Γουριώτης (26’ Ντούνης), Μουράτοβιτς (26’ Γιέρκοβιτς), Χουλιάρας, Μαγκαφίνης, Καλύβας, Βράκας, Ψυχογιός, Νάκας, Εμποξ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τόλιος, Ντάσιος, Κατερίνης, Κούσας, Τσιγιάννης, Τάτσης (46’ Τρούλης), Μπελά, Μάγγος, Καούνος, Κρόνχαρντ (73’ Μιχαλόπουλος), Κοντογουλίδης (65’ Τζάνης).