Το scouting report του Παναιτωλικού - LAMIARA GATE 3

Breaking

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Το scouting report του Παναιτωλικού


Μια παραδοσιακή δύναμη της Επαρχίας, μια ομάδα που αποπνέει υγεία και ανταγωνισμό σε μια δύσκολη περίοδο για την ίδια... Αυτός είναι ο Παναιτωλικός, ο επόμενος αντίπαλος της Λαμίας.

 
 
 
 
Μέτριο ξεκίνημα, καλές εμφανίσεις
 
 
Η σεζόν ξεκίνησε για τον Παναιτωλικό με τον Μάκη Χάβο να συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας, και τους φιλάθλους να είναι αισιόδοξοι για την φετινή χρονιά. Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμεναν, καθώς στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές είχαν συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς. Στην πρώτη αγωνιστική η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ατρόμητος παραλίγο να φύγει με το διπλό από το Αγρίνιο (2-2). Ούτε κόντρα στον Πανιώνιο μπόρεσε να κάνει σεφτέ (1-1), με τον ΠΑΟΚ να τον υποχρεώνει στη δεύτερη ήττα του (1-0 στη Τούμπα). Η πρώτη νίκη ήρθε απέναντι στον Παναθηναϊκό με 2-0 εντός έδρας, ενώ μια μεγάλη εμφάνιση στην έδρα του Πλατανιά (0-3), έδιωξε προς στιγμήν τα σύννεφα.
 
 
 
Έχυσε την καρδάρα με το γάλα
 
 
 
Τα σύννεφα δεν άργησαν να ξαναέρθουν, καθώς ο Λεβαδειακός υποχρέωσε τους Αγρινιώτες σε εντός έδρας ήττα σοκ (0-1), με την Κέρκυρα να νικάει την ομάδα του Χάβου και στο νησί του Ιονίου (1-0). Η ισοπαλία με τον Απόλλων Σμύρνης στο Αγρίνιο έδειξε ότι η ομάδα είχε χύσει την καρδάρα με το γάλα (1-1), χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει ευρωπαϊκή θέση.


 
Μερική βελτίωση, αλλά στασιμότητα
 

Η Ξάνθη έδωσε συνέχεια στο αρνητικό σερί των Αγρινιωτών (1-3 στο Αγρίνιο), και εκεί άρχισαν οι πρώτε κουβέντες για αντικατάσταση του Μάκη Χάβου. Ούτε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς (1-1), αλλά την επόμενη αγωνιστική στο παιχνίδι με τη Λάρισα ήρθε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Με μια πολύ καλή εμφάνιση, νίκησε με 3-1 την ομάδα του Αλέξη Κούγια, κοιτάζοντας με αισιοδοξία τη συνέχεια.



Κακό κλείσιμο της χρονιάς



Στον τελευταίο μήνα του χρόνου, η ομάδα μας πήρε μέσα από τα χέρια του Παναιτωλικού την νίκη μέσα στο ΔΑΚ (2-2 από 0-2), με τον Μάκη Χάβο να δείχνει ότι μετράει μέρες στον πάγκο. Το άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από το Αγρίνιο (1-4) επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, με την λευκή ισοπαλία στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα (0-0) να είναι ένα από τα τελευταία ματς του Έλληνα τεχνικού στο Αγρίνιο.



Άφιξη Δέλλα, αντιστροφή κλίματος




Οι ήττες από την ΑΕΚ (1-4 και 0-4) σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο ξεχείλισαν το ποτήρι στις σχέσεις Χάβου και Παναιτωλικού, με τον Τραϊανό Δέλλα να έρχεται για να σώσει τους Αγρινιώτες. Στο πρώτο του παιχνίδι, μάλιστα πέρασε με 0-1 από την έδρα του εκπληκτικού φέτος, Ατρομήτου.  Στη συνέχεια έχασε τη νίκη στις λεπτομέρειες κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Αγρίνιο (0-1) με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στα τελευταία λεπτά.



Σερί νικών, σώθηκε εύκολα η κατηγορία




Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε για λίγο από την ήττα στη Λεωφόρο (0-0), όμως ήταν διακριτό ότι η εικόνα της ομάδας άλλαξε προς το καλύτερο. Συνέτριψε τον Πλατανιά με 3-0 στο Αγρίνιο, ενώ η νίκη που ουσιαστικά έσωσε την ομάδα ήταν αυτή κόντρα στον Λεβαδειακό με 1-2.  Η επικράτηση επί της Κέρκυρας στο Αγρίνιο με 1-0 έδωσε συνέχεια στο σερί και τις καλές εμφανίσεις της ομάδας του Δέλλα.



Εκτός διεκδίκησης της πέμπτης θέσης




Στον τελευταίο επεισοδιακό μήνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, φάνηκε ότι πολλές ομάδες βγήκαν εκτός ρυθμού. Μια από αυτές ήταν και ο Παναιτωλικός, που σταμάτησε το σερί νικών που είχε φτιάξει. Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε με 2-1 στην Ριζούπολη, ενώ και η Ξάνθη έγινε κακός μπελάς για τους Αγρινιώτες, καθώς μετά και την νίκη στον πρώτο γύρο, νίκησε και στην Θράκη με 1-0. Το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ  (1-0) έσβησε τις όποιες σκέψεις για κίνδυνο υπήρχαν στο Αγρίνιο. Τελευταίο παιχνίδι πριν το κυριακάτικο στο ΔΑΚ ήταν αυτό στο AEL FC ARENA, όπου η ομάδα του Δέλλα γνώρισε την ήττα με 4-2, έχοντας βέβαια πολλά παράπονα από τη διαιτησία.


Η πορεία στο Κύπελλο




O Παναιτωλικός στο Κύπελλο κληρώθηκε στον 6ο όμιλο με αντιπάλους την Ξάνθη, τον Πανσερραϊκό και τον Εργοτέλη. Κατετάγη δεύτερος, χάνοντας στο πρώτο παιχνίδι με 2-0 στην Ξάνθη, επικρατώντας όμως του Πανσερραϊκού (2-0 στο Αγρίνιο) και του Εργοτέλη (5-0 στην Κρήτη). Στους "16" έπεσε πάνω στην ΑΕΚ, η οποία πέρασε άνετα με δύο νίκες (0-4 στο Αγρίνιο, 1-0 στο ΟΑΚΑ), αποκλείοντας τους Αγρινιώτες από τη συνέχεια του θεσμού.


O τρόπος παιχνιδιού

Ο Δέλλας παρατάσσει την ομάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κυριακίδη στο τέρμα, τους Μιχάϊ, Χαντάκια στα στόπερ, και τους Γιαννιώτη - Μαρινάκη δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.  Στο κέντρο τοποθετούνται οι Μπράβο και Μάρκος Πάουλο, με τον Βραζιλιάνο να μην μπορεί να συμμετάσχει λόγω της κόκκινης που δέχτηκε στο ματς με την Λάρισα (λογικά τη θέση του θα πάρει ο Ντάνι Μπεχαράνο). Αριστερά παίζει ο Ρόσα, δεξιά ο Κλέσιο, με τον Μάζουρεκ να παίζει ως δεκάρι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Βλάντ Μοράρ.


Ο MVP




Ήρθε φέτος το καλοκαίρι από τη Ρουμάνικη Βιτορούλ, και με τις εμφανίσεις του δίκαια παίρνει τον τίτλο του MVP για τον φετινό Παναιτωλικό. Ο Ρουμάνος επιθετικός έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 8 γκολ στο Πρωτάθλημα, πληγώνοντας τους Ατρόμητο, ΠΑΣ, Λάρισα, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Λεβαδειακό (δις). Σίγουρα τα γκολ του έχουν δώσει σημαντικούς βαθμούς στους Αγρινιώτες, που λογικά το καλοκαίρι θα δεχτούν προτάσεις για τον πρώτο τους σκόρερ.


Ο προπονητής




Μια μεγάλη μορφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου,που μόνο σεβασμό και δέος μπορεί να προσδώσει. Ο λόγος για τον Τραϊανό Δέλλα, που ανέλαβε την ομάδα του Αγρινίου στα μέσα της σεζόν, και κατάφερε να τη σώσει άνετα, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 από ότι φαίνεται θα κάτσει και τη νέα σεζόν, έχοντας την αποστολή να χτίσει τον Παναιτωλικό της περιόδου 2018-2019.


To παιχνίδι του πρώτου γύρου



 


Στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, Λαμία και Παναιτωλικός ήρθαν ισόπαλοι 2-2, με το θέαμα να αφήνει ικανοποιημένους τους φιλάθλους της ομάδας μας. Το σκορ είχε ανοίξει ο Ρόσα, όταν ο Μαρινάκης έκανε το σουτ στο δοκάρι, και ο Πορτογάλος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Δέκα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ωραία αντεπίθεση, ο Μοράρ έδωσε υπέροχα στον Ντίας, με τον Αργεντινό να γράφει το 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας βγήκε μπροστά, ο Καραγιάννης έδωσε στον Ακόστα και αυτός μείωσε για την ομάδα μας. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, γίνεται κόρνερ για την ομάδα μας, ο Ασίγκμπα παίρνει την πρώτη κεφαλιά, ο Μπλάζιτς την δεύτερη, με τον Βουό να ισοφαρίζει μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.