Το προφίλ του Ατρομήτου - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Το προφίλ του Ατρομήτου


Σε...γνωστά λημέρια θα λάβει χώρα η επόμενη αποστολή της ομάδας μας,
καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, την μέχρι πρότινος έδρα της Λαμίας. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ θα αντιμετωπίσει μια υπολογίσιμη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας μέχρι και στην Ευρώπη.

Ο Ατρόμητος μετράει αρκετά χρόνια ιστορίας, καθώς φέτος συμπληρώνει 95 χρόνια από την ίδρυσή του, αλλά συμπληρώνει παράλληλα 13 χρόνια από την συγχώνευσή του με την Χαλκηδόνα, μια κίνηση που έσωσε τον σύλλογο από τον αφανισμό το 2005.

Την περσινή χρονιά, η ομάδα του Περιστερίου δεν δικαιολόγησε τις προσδοκίες, και τερμάτισε δύσκολα στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Γιώργο Κορακάκη στον πάγκο, αλλά μετά από τα άσχημα αποτελέσματα που ακολούθησαν, τον διαδέχτηκε ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Στις 21 Ιουνίου, ο Πορτογάλος κόουτς αποχώρησε, και την θέση του πήρε ο Νταμίρ Κάναντι, με τον Αυστριακό να κρατάει αυτή τη στιγμή τα κλειδιά της ομάδας.

Η μεταγραφική περίοδος ήταν αρκετά "καυτή" για τον Ατρόμητο, καθώς στην ομάδα ήρθαν 14(!) νέοι παίκτες, ενώ αποχώρησαν 19 ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα. Την πόρτα του γηπέδου του Περιστερίου πέρασαν οι Μανούσος, Βασιλακάκης, Μπουσούλαντιτς, Γιαννιώτης, Πολίντορο Τζούνιορ, Μενσά, Μίρκοβιτς, Οριόλ, Καρασαλίδης, Μάντσον, Ρισβάνης, Χατζηϊσαίας, Γιαννούλης, ενώ το "μπαμ" της τελευταίας στιγμής ήρθε με την απόκτηση του Αμρ Ουάρντα από τον ΠΑΟΚ.


Από την άλλη, για διαφορετικούς προορισμούς αποχώρησαν οι Λημνιός, Κατράνης, Κοντοές, Μπάγκα, Στόϊτσεφ, Πλατέλλας, Τόνσο, Μπρίτο, Λε Ταλέκ, Μανιάτης, Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, ενώ ο Νίκος Παπαδόπουλος ενσωματώθηκε στην ομάδα μας, αποτελώντας τον βασικό τερματοφύλακα.

Ο Ατρόμητος δεν έχει κάνει ακόμα σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς στις 4 πρώτες αγωνιστικές μετράει ισάριθμες ισοπαλίες, και μοιράζεται την έβδομη θέση με τη Λαμία. Την πρώτη αγωνιστική ο αγώνας με τον Απόλλων Σμύρνης έληξε ισόπαλος 1-1, ενώ στο Αγρίνιο αν και προηγήθηκε 0-2, κατάφερε και ήρθε πάλι ισόπαλος σε μια κάκιστη εμφάνιση απέναντι στον Παναιτωλικό (2-2). Την τρίτη αγωνιστική αντιμετώπισε τον ΠΑΣ Γιάννενα στο Περιστέρι, και πραγματοποιώντας ακόμη μια κακή εμφάνιση, ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Κάναντι έφερε την τέταρτη σερί ισοπαλία στην AEL FC ARENA, αλλά δεν μέτρησε κανονικό γκόλ του Ρισβάνη, που θα έφερνε την νίκη απέναντι στη Λάρισα.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε και η πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου, με τον Ατρόμητο να υποδέχεται την Κέρκυρα, καταφέρνοντας να κάμψει την αντίσταση των Φαιάκων, με πέναλντι του Ουάρντα στο 94'.


(+) Θετικά : Διαθέτει πολύ δυνατή επιθετική γραμμή, με τους Ουάρντα, Μανούσο και Ντάουντα να ξεχωρίζουν, και τον "παλιό" Χαβιέ Ουμπίδες να προσθέτει ποιότητα στη μεσαία γραμμή, ξελασπώνοντας αρκετές φορές τον Ατρόμητο. Ακόμη, η άμυνά του αποτελείται από ελπιδοφόρους Έλληνες με αρκετό ταλέντο να τους συνοδεύει.

(-) Αρνητικά : Η άμυνα μπορεί να αποτελεί προτέρημα,αλλά παράλληλα αποτελεί και την "αχίλλειο πτέρνα" της ομάδας του Περιστερίου. Οι Ρισβάνης, Χατζηϊσαίας είναι δυνατοί κεντρικοί αμυντικοί, αλλά δεν διαθέτουν ακόμα την εμπειρία του Φυτανίδη και του Λαζαρίδη, ενώ και οι Γιαννούλης, Κυβρακίδης είναι επιρρεπείς στο λάθος. Επίσης, ο Ανδρέας Γιαννιώτης εξαργύρωσε την περσινή εξαιρετική του χρονιά με μεταγραφή στον Ολυμπιακό, αλλά δεν εμπνέει την σιγουριά του Γκορμπούνοφ.

ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

1. Νίκολα Μίρκοβιτς
17. Ανδρέας Γιαννιώτης
33. Χρήστος Θεοδωράκης

Αμυντικοί

3. Ζοάν Οριόλ
5. Δημήτρης Χατζηϊσαίας
6. Αριστοτέλης Καρασαλίδης
13. Γιώργος Ζησόπουλος
15. Μάντσον
19. Κυριάκος Κυβρακίδης
21. Παύλος Κυριακίδης
31. Δημήτρης Γιαννούλης
37. Πολίντορο Τζούνιορ
44. Σπύρος Ρισβάνης

Μέσοι

4. Άζερ Μπουσούλατζιτς
7. Εμμάνουελ Μενσά
8. Χαβιέ Ουμπίντες (C)
10. Άμρ Ουάρντα
16. Θοδωρής Βασιλακάκης
20. Θωμάς Βασιλείου
28. Σπύρος Νάτσος

Επιθετικοί

9. Γιώργος Μανούσος
14. Νίκολα Ντιγκινί
18. Δημήτρης Τσατσόπουλος
22. Μιχάλης Μπαστακός
27. Αμπιόλα Ντάουντα


Προπονητής : Νταμίρ Κάναντι

Πιθανή εντεκάδα 

Best Player : Έφυγε κακήν κακώς από ΠΑΟΚ και Φεϊρένσε, και ο Ατρόμητος βλέποντας την ευκαιρία να παρουσιάζεται, "άρπαξε" τον Αιγύπτιο μέσο και τον έκανε κάτοικο Περιστερίου για ένα χρόνο. Ο Αμρ Ουάρντα προσθέτει ποιότητα, ασίστ και γκόλ στην ομάδα του Ατρομήτου, και σίγουρα θα αποτελέσει σημαντικό γρανάζι για την φετινή πορεία.


Συμπέρασμα :  Στο... γνωστό Περιστέρι, ένα γήπεδο που πλέον η ομάδα μας γνωρίζει πολύ καλά, ήρθε η ώρα να πάρει και το πρώτο τρίποντο, μετά τις άδικες ήττες απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, και κοιτάει μόνο μπροστά, αφού δείχνει ότι δεν έχει... ταβάνι.

Προϊστορία : Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στα χρονικά σε επίπεδο Α' Εθνικής (Superleague), καθώς μέχρι τώρα έχουν αναμετρηθεί 14 φορές στην Β' Εθνική, άλλες δύο για τη Γ' Εθνική, και άλλη μία φορά στο Κύπελλο τη σεζόν 2015-2016. Η προϊστορία είναι υπέρ της ομάδας του Περιστερίου με 9 παιχνίδια να λήγουν υπέρ της, και την ομάδα μας να κερδίζει 4. Άλλα 3 έχουν λήξει ισόπαλα.

Αναλυτικά :

B' Εθνική :  1966-1967 Ατρόμητος - Λαμία 4-1 /   Λαμία - Ατρόμητος 1-0

                     1969-1970  Λαμία - Ατρόμητος 1-0 /  Ατρόμητος - Λαμία 1-1

                     1970-1971  Λαμία - Ατρόμητος 1-0 / Ατρόμητος - Λαμία 4-1

                     1971-1972  Ατρόμητος - Λαμία 2-1 / Λαμία - Ατρόμητος 2-0

                     1973-1974  Ατρόμητος - Λαμία 2-0 / Λαμία - Ατρόμητος 0-0

                     1978-1979  Λαμία - Ατρόμητος 1-1/ Ατρόμητος - Λαμία 4-1

                     1979-1980  Λαμία - Ατρόμητος 0-1 / Ατρόμητος - Λαμία 3-0

Γ' Εθνική :  2000-2001  Λαμία - Ατρόμητος 0-0 / Ατρόμητος - Λαμία 2-1

Κύπελλο   :  2015-2016  Λαμία - Ατρόμητος 0-2




 FACTS :

- Το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου μπορεί να φιλοξενήσει 10.005 θεατές.

- Για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές (2012-2015), ο Ατρόμητος βγήκε στα προκριματικά του Europa League, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους.

- Τις χρονιές 2010-2011 και 2011-2012, ο Ατρόμητος έφτασε στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, χάνοντας από ΑΕΚ (0-3) και Ολυμπιακό(1-2) αντίστοιχα.

-Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Football League (Β' Εθνική).

-Ο Εδουάρδο Μπρίτο κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών της ομάδας, καθώς μέσα σε 9 χρόνια (2008-2017) σημείωσε 286 συμμετοχές και πέτυχε 39 γκολ.