Το προφίλ του Αστέρα Τρίπολης - LAMIARA GATE 3

Breaking

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Το προφίλ του Αστέρα Τρίπολης





Η αντίπαλος της Λαμίας για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος άρχισε τη νέα σεζόν με όνειρα, θέτοντας ως στόχο την πεντάδα, με τα σύννεφα όμως να μαζεύονται από νωρίς πάνω από το "Θ. Κολοκοτρώνης". Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής μόνο χαμόγελα δεν φέρνουν, και γι'αυτό το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα μας θα αποδειχθεί αρκετά κρίσιμο.

Η περσινή σεζόν ήταν εφιαλτική για τους Αρκάδες, αφού μετά από επιτυχημένες χρονιές, που έφτασαν να παίζουν μέχρι και στους ομίλους του Europa League, κινδύνεψαν να υποβιβαστούν στην Football League, με την σωτηρία να έρχεται στις τελευταίες αγωνιστικές. Έτσι, η διοίκηση του Αστέρα αποφάσισε να επενδύσει στην ομάδα, να την ενισχύσει με ποιοτικές μεταγραφές, και σε συνδυασμό με την παρουσία του Στάϊκου Βεργέτη στον πάγκο, να επιχειρήσουν να πετύχουν περισσότερα τη φετινή χρονιά.



Στην Τρίπολη ξαναγύρισε ο Χουάν Μουνάφο μετά από δύο χρόνια στον Πλατανιά, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απόκτηση των Μαντιντά και Ισνάλντο από Θέλτα και Νιούελς αντίστοιχα. Ακόμη, την φανέλα του Αστέρα θα φοράει και ο Χι-Γιάνγκ, 19χρονο ταλέντο από τη Μασία της Μπαρτσελόνα, ένα ακόμη δείγμα του επιπέδου σκάουτινγκ της ομάδας. 

Βέβαια, υπήρξαν και αρκετές αποχωρήσεις, αφού έφυγαν τουλάχιστον 5 βασικοί, στους οποίους συγκαταλέγονται οι Κοζίτσκι, Ιωαννίδης, Δημούτσος, Χαμντανί και Φαρίνια, ενώ και ο Αντόνιο Ντοναρούμα, που έκανε αρκετά καλή σεζόν, έφυγε για να συναντήσει τον αδερφό του στη Μίλαν.

Ο Αστέρας έκανε την προετοιμασία του στην Αυστρία, δίνοντας δυνατά φιλικά με την Ανταλύασπορ και την Στουτγκάρδη, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες, παρουσιάζοντας όμως ένα καλό πρόσωπο. Στα εν Ελλάδι φιλικά, ο Βεργέτης έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς η ομάδα του έφερε 1-1 στο "Καραϊσκάκης" απέναντι στον Ολυμπιακό, επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακου, και συνέτριψε με 6-1 τον Ατρόμητο.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς όμως, γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννενα στην έδρα του με 1-2, εμφανίζοντας δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ένα κάκιστο αμυντικά, αφού ο ΠΑΣ με δύο επιθέσεις προηγήθηκε 0-2, ενώ στο δεύτερο ένα  βελτιωμένο, με τον Καλτσά να μειώνει και στη συνέχεια να χάνει αρκετές ευκαιρίες να ισοφαρίσει.


Για την δεύτερη αγωνιστική, ο Αστέρας ταξίδεψε στην AEL FC ARENA, και έφυγε με τον πρώτο του βαθμό, με το παιχνίδι να έρχεται ισόπαλο (1-1). Νωθρό ματς, χωρίς πολλές φάσεις και συγκινήσεις, με τους Αρκάδες να προηγούνται χάρις στο πέναλντι του Μάσα στο 59', και τον Ναζλίδη να ισοφαρίζει λίγο αργότερα.


(+) Θετικά : Ο Αστέρας διαθέτει ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση, που μπορούν να εκμεταλλευτούν κάθε στιγμή αδράνειας, όπως ο Μάσα και ο Καλτσάς, ενώ και ο Μανιάς, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος, είναι ικανός να "λαβώσει" την άμυνα της Λαμίας. Σίγουρα ο Παπαδόπουλος θα έχει αρκετή δουλειά στην Τρίπολη, ενώ και ο Όμο με τον Μπλάζιτς θα δώσουν αρκετές μάχες με τον Ιγκλέσιας και τον Μουνάφο.

(-) Αρνητικά : Η αμυντική λειτουργία του Αστέρα είναι  πολύ ασταθής. με τον Τριανταφυλλόπουλο να ψάχνει ακόμη τα πατήματά του μετά την πολύμηνη απουσία του, και τον Πασαλίδη να μην εμπνέει την ίδια σιγουριά που ενέπνεε κάποτε ο Σανκαρέ. Ακόμη, ο νεαρός τερματοφύλακας Αθανασιάδης έχει μεν αρκετό ταλέντο, αλλά είναι επιρρεπής στο εύκολο λάθος λόγω της απειρίας του, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Βουό και η επιθετική τριπλέτα της ομάδας μας.


Best Player : Αυτός ο τίτλος μπορεί να απονεμηθεί στον Πάμπλο Μάσα, με τον 29χρονο Αργεντινό να διαθέτει ταχύτητα και τρομερό δεξί πόδι. Διανύει την τέταρτη του σεζόν στην Αρκαδία, μετράει 112 συμμετοχές και 23 γκολ, ενώ από πέρσι κατέχει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η αγαπημένη του θέση είναι στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης, αλλά μπορεί να αποδώσει άνετα και στο δεξί και ως δεκάρι, πίσω από τον επιθετικό. Στην καλή του μέρα είναι ικανός να προκαλέσει αρκετές ζημιές στην αντίπαλη άμυνα, γι'αυτό ας ελπίσουμε να ξυπνήσει...στραβά το Σάββατο.

Συμπέρασμα : Θα είναι μια δύσκολη εκδρομή για την Λαμία, αλλά φέτος θα πρέπει να διασκεδάσει την πρώτη της συμμετοχή στα σαλόνια, οπότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ποιότητα υπάρχει, τον κόσμο της θα έχει στο πλευρό της, και σίγουρα ο Αστέρας δεν είναι η ομάδα που θα της απαγορέψει να σκεφτεί το θετικό αποτέλεσμα. 

ΡΟΣΤΕΡ :

Τερματοφύλακες :                                           

30. Αθανασιάδης
98. Καπετάνος
99. Τσίφτσης

Αμυντικοί :

33. Σελίν
5.   Τριανταφυλλόπουλος
4.   Πασαλίδης
69. Ζουμά
18. Γιαννούλης
77. Κυριακόπουλος
25. Μπέρτος
22. Ιγκόρ

Μέσοι :

17. Ιγκλέσιας
2.   Ντουντού
10. Μαντιντά
13. Τσουκαλάς
8.   Μουνάφο
38. Κουμαντέϊ

Επιθετικοί :

9.  Ισνάλντο
7.  Μάσα
20. Γιανγκ
23. Καλτσάς
31. Στανισάβλιεβιτς
27. Κότσιρας
19. Τσιλιανίδης
11. Μανιάς
3.   Γκοντό

Προπονητής : Στάϊκος Βεργέτης

Πιθανή εντεκάδα : Αθανασιάδης - Ιγκόρ, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης- Μουνάφο, Ιγκλέσιας- Καλτσάς, Μαντιντά, Μάσα- Μανιάς

* Υπάρχει η πιθανότητα να δούμε πρώτη φορά τον Ισνάλντο στα δεξιά της επίθεσης, και να προτιμηθεί αντί του Μάσα, όμως λόγω της ποιότητας του Αργεντινού, τίποτα δεν είναι σίγουρο.


FACTS :

-Το "Θ. Κολοκοτρώνης", έδρα του Αστέρα, μπορεί να φιλοξενήσει 7.443 θεατές. 12 χρόνια πριν, η μέγιστη χωρητικότητά του ήταν 100 καθήμενων.

-Φέτος, η ομάδα της Αρκαδίας συμπληρώνει 10 συνεχόμενα έτη παρουσίας στην Super League.

-Οι πωλήσεις του τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει πάνω από 9.000.000 ευρώ στα ταμεία της ομάδας, με πιο ακριβή αυτή του Απόστολου Γιάννου στην Κίνα για 3.000.000.

-Είναι μαζί με την Προοδευτική, οι μοναδικές ομάδες της Πελοποννήσου που έχουν αγωνιστεί σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Europa League, Κύπελλο UEFA).

-Η μοναδική φορά που έφτασε κοντά σε κατάκτηση ενός τίτλου ήταν την περίοδο 2012-2013, όταν έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου. Ηττήθηκε 3-1 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που παρευρέθηκαν πάνω από 8.000 οπαδοί της ομάδας.