Yποτιμούν τη νοημοσύνη μας... - LAMIARA GATE 3

Breaking

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Yποτιμούν τη νοημοσύνη μας...





Eίπαμε πρωτάρα η Λαμία στο πρωτάθλημα της Super League όμως τα τελευταία γεγονότα υποτιμούν την νοημοσύνη όχι μόνο των φιλάθλων της ομάδας μας, αλλά ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας (σχεδόν)!


Η Λαμία μετά το πέρας και της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League-Σουρωτή έχει απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και 2 ήττες. Τέσσερις βαθμοί που ενάμιση μήνα πριν αν έβλεπε κανείς το πρόγραμμα της εκκίνησης θα περίμενε την Λαμία να μάχεται για να πάρει έστω ένα βαθμό.

Ισοπαλία στην πρεμιέρα στην Ξάνθη, σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος και την δεύτερη αγωνιστική ήττα από τον Ολυμπιακό με πέναλτι σε ένα εντός(εκτός) παιχνίδι για την ομάδα μας στο μακρινό Περιστέρι. Και μπορεί αν το παιχνίδι γινόταν στο ΔΑΚ να μιλούσαμε τώρα για άλλο αποτέλεσμα όμως η ουσία είναι πως μία διαιτητική απόφαση έκρινε αυτό το τόσο μεγάλο για την ομάδα μας παιχνίδι. Η 3η αγωνιστική βρίσκει την Λαμία θριαμβεύτρια στην Τρίπολη καθώς με μία επιβλητική εμφάνιση επικρατεί με το ευρύ 1-3 του Αστέρα, αποτέλεσμα που φέρνει αναταράξεις στην οικογένεια των Αρκάδων. Κάπως έτσι και με την ψυχολογία ανεβασμένη στα ύψη άπαντες περίμεναν την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική στο ανακαινισμένο ΔΑΚ, ώστε να συνεχιστεί αυτή η χαρά και να παίξει πλέον η ομάδα στο σπίτι της. Εκεί έρχεται και η πρώτη σφαλιάρα!

Η αρμόδια επιτροπή άναψε...κόκκινο στην διεξαγωγή του παιχνιδιού στο ΔΑΚ, μιας και το γήπεδο δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή μιας αναμέτρησης.
Έτσι αναγκαζόμαστε να ξενιτευτούμε για μία ακόμη φορά στο Περιστέρι, με την ελπίδα να είναι και η τελευταία.

Φτάνουμε λοιπόν στο χθες, με την Λαμία να υποδέχεται την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ με ανεβασμένη ψυχολογία αφενός λόγω της μεγάλης ευρωπαϊκής νίκης της Πέμπτης κόντρα στην Ριέκα και αφετέρου λόγω της νέας γκέλας του Ολυμπιακού, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Αστέρα Τρίπολης χάρη σε ακόμη μία διαιτητική απόφαση(υπενθυμίζουμε 3 υπερ πέναλτι σε 4 αγωνιστικές για τους ερυθρόλευκους). Έτσι η Ένωση έψαχνε τη νίκη που θα την έστελνε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μία αγωνιστική πριν το ντέρπμι κορυφής κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως επηρέασε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι αν και κυρίαρχοι δυσκολεύτηκαν στην τελική προσπάθεια και αν η Λαμία ήταν λίγο πιο τυχερή ίσως σήμερα να μιλούσαμε διθυραμβικά για την ομάδα!

Η ΑΕΚ επικράτησε τελικά με 0-1 δια χειρός Βάτσιου ο οποίος ανακάλυψε πέναλτι στην ανατροπή του Ακόστα στον Λιβάγια( εκτός περιοχής) με τον Λάζαρο να πετυχαίνει το πολυπόθητο γκολ...

Και κάπου εκεί άρχισε το γλέντι!

Εκτός του ότι η πλειονότητα των κιτρινόμαυρων μέσων μιλούσαν για καθαρή νίκη χωρίς να γίνεται λόγος για την λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή (η εξυγίανση έχει ήδη έρθει) , έρχεται και η διαρροή από πλευράς Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να τονίζουν πως: "Δεν πάει άλλο πια, βλέπουμε τι γίνεται. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό"

Ναι! Καλά διαβάσατε... Ο Ολυμπιακός...Η πιο ευνοημένη ομάδα της χώρας τα τελευταία 15 χρόνια, ο Ολυμπιακός ο οποίος μετρά 3 πέναλτι σε 4 αγωνιστικές τα οποία του έχουν χαρίσει συνολικά μία νίκη κόντρα στην Λαμία, και τον έχουν γλιτώσει από μια εξευτελιστική ήττα για αυτόν από τον Αστέρα Τρίπολης μέσα στο Γ.Καραϊσκάκης, να μιλά για την διαιτησία!

Μάλλον υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν εξηγείται ρε γαμώτι να μιλούν για την διαιτησία οι ερυθρόλευκοι όταν δύο αγωνιστικές πριν έχουν επικρατήσει της Λαμίας με τον ίδιο ακριβός τρόπο. Δεν εξηγείται να μιλούν για διαιτησία όταν βλέπουμε σε ένα αδιάφορο παιχνίδι έξι λεπτά καθυστερήσεις και πέναλτι στην μασχάλη του Ιγκλέσιας!

Η διαιτησία στην Ελλάδα δυστυχώς είναι ανίκανη και δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται, με την μόνη λύση πλέον να είναι ξένοι διαιτητές και η χρήση VAR (Video Assistant Referee).

Η ουσία, για να μην μακρυγορούμε, είναι πως η Λαμία, αυτή η ομάδα που δείχνει από το πρώτο της παιχνίδι πως ήρθε για να μείνει στην κατηγορία, μέχρι στιγμής έχει στερηθεί το μίνιμουμ 2 βαθμούς, εξαιτίας ισάριθμων διαιτητικών αποφάσεων.Εξαιτίας ισάριθμων πέναλτι! Δύο βαθμοί που στην πορεία μπορεί να φανούν πολύτιμοι...





Λαμία - ΑΕΚ 0-1 (highlights) από greeksuperleague