Eλεύθεροι και ωραίοι (pics & vids) - LAMIARA GATE 3

Breaking

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Eλεύθεροι και ωραίοι (pics & vids)




Η περίοδος των μεταγραφών έκλεισε, οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές μπορούν να διαπραγματευτούν έως και τις 11 Σεπτεμβρίου, με την Λαμία να κοιτά για έναν επιθετικό και έναν κεντρικό αμυντικό. Το LamiaraGate3 έψαξε και σας παρουσιάζει 10 ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να απασχολήσουν την ομάδα μας.

Η ομάδα μας έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι συνολικά 15 μεταγραφές θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλήρες ροστερ για το απαιτητικό πρωτάθλημα της Super League και πλέον βρίσκεται στην αναζήτηση ενός επιθετικού που θα πλαισιώσει τον Πατρικ Βουό στην κορυφή της επίθεσης καθώς επίσης και ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού.

Το LamiaraGate3 έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τις 10 καλύτερες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι είναι προσιτοί για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου και παράλληλα ικανοί να πλαισιώσουν τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στο ροστερ της ομάδας. Πάμε να τους δούμε αναλυτικά...



1. Danilo Lopes Cezario



To όνομα του γνωστό εδώ και μέρες για την ομάδα μας. Ο Ντανίλο Λόπεζ Σεζάριο όπως είναι το πλήρες όνομά τού ήρθε στο προσκήνιο για την ομάδα μας πρίν λίγες μέρες ως ένας επιθετικός που μπορεί να πλαισιώσει τον Βουό στην κορυφή της επίθεσης. Μάλιστα το ρεπορτάζ τον θέλει να βρίσκεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λαμίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση..

Ο Ντανίλο, όπως είναι ευρύτερα γνωστός, γεννήθηκε στην πόλη Μπίκας στις 25 Απρίλη του 1991 και ξεκίνησε την καριέρα του από την Αναπολίνα. Το 2014 φόρεσε τη φανέλα της Γκοϊάς κι ακολούθησαν οι Βίλα Νόβα, η Παρανά και η Ρίο Κλάρο. Στις αρχές του καλοκαιριού πήγε στο Ισραήλ για λογαριασμό της Χαπόελ Τελ Αβίβ, αλλά έμεινε ελεύθερος πριν από λίγες ημέρες.






2. Xρήστος Αραβίδης



Το όνομά του έχει συνδεθεί με την μεταγραφική περίοδο για την ομάδα μας. Ο Χρήστος Αραβίδης ήρθε στο προσκήνιο πολλές φορές για την ομάδα μας ώστε να πλαισιώσει τον Πατρικ Βουό. Η αρχή είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν Λαμία και ΑΕΚ είχαν τεθεί αντιμέτωπες για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας τον ήθελε στην ομάδα, κάνοντάς το σαφές στον 30χρονο σέντερ φορ. Η υπόθεση τότε δεν προχώρησε, η Λαμία στη συνέχεια πήρε την πολυπόθητη άνοδο και το όνομά του επανήλθε στο προσκήνιο. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξαν διερευνητικές επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, με αυτήν του ποδοσφαιριστή ωστόσο να καθιστά σαφές πως προτεραιότητα για τον ίδιο είναι το εξωτερικό. Πάντως αν αυτή η μεταγραφή δεν έρθει και ο παίκτης ρίξει τις απαιτήσεις του, δεν αποκλείεται να τον δούμε στα κυανόλευκα.

Ο "Άραβας" ξεκίνησε την καριέρα του στον Ακράτητο για να μεταπηδήσει στην ομάδα του Πανιωνίου. Εκεί αγωνίστηκε για δύο σεζόν ενώ δόθηκε δανεικός και στον Εθνικό Αστέρα την σεζόν 2008-2009.  Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Άρης όπου σημείωσε 14 μόλις συμμετοχές. Ακολούθησε η Δόξα Δράμας την σεζόν 2011-2012 καταγράφοντας 25 συμμετοχές και 1 γκολ για να επιστρέψει έναν χρόνο αργότερα και πάλι στον Πανιώνιο. Με τον Ιστορικό αγωνίστηκε για δύο σεζόν, στην πιο παραγωγική χρονιά του σημειώνοντας 55 συμμετοχές και 20 γκολ. Τελευταίος σταθμός του η ΑΕΚ, την οποία ακολούθησε στο δύσκολο ταξίδι της στην Β' Εθνική, με την οποία κατάφερε να πετύχει σε τρεις σεζόν 29 σεζόν, μετρώντας 76 συμμετοχές. Μάλιστα με τον Δικέφαλο πανηγύρισε ένα Πρώταθλημα Β' Εθνικής ενώ στέφθηκε και Κυπελλούχος Ελλάδος.







3. Παντελής Καπετάνος



Ακόμη ένα όνομα ποδοσφαιριστή που "έπαιξε" πολύ στο ρεπορτάζ της Λαμίας φέτος το καλοκαίρι για την επίθεση της ομάδας. Ο Παντελής Καπετάνος έμεινε ελεύθερος από την Βέροια μετρώντας 24 συμμετοχές και 6 γκολ και πλέον, στα 34 του, αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η Λαμία σαν πρωτάρα στην κατηγορία, έψαχνε παίκτες με εμπειρία και έτσι το όνομα του απασχόλησε.

Ο Καπετάνος ξεκίνησε την καριέρα του στην Κοζάνη για να ακολουθήσει ο Ηρακλής για μία τριετία. Με τον γηραίο σε 75 συμμετοχές πέτυχε 10 γκολ, γεγονός που τράβηξε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Στην Ένωση, δεν κατάφερε να καθιερωθεί μετρώντας μόλις 26 συμμετοχές και 4 γκολ στα δύο χρόνια παρουσίας του εκεί.  Τότε αποφάσισε να φύγει για ένα ξένο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα του Ρουμανικό.  Αρχικά ήταν η Στεάουα την τριετία 2008-2011, μετά η Κλούζ την διετία 2011-2013 για να επανέλθει και πάλι στην Στεάουα για ένα χρόνο. Στην Ρουμανία κατάφερε να πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα, ένα με την Κλουζ την σεζόν 2011-2012 και ένα με την Στεάουα την σεζόν 2013-2014. Συνολικά κατέγραψε 135 συμμετοχές και 53 και με τις δύο ομάδες, σε όλες τις διοργανώσεις. Η συνέχεια τον βρήκε σε Ξάνθη (2014-2016, 58 συμμ., 12 γκολ) και Βέροια. Επίσης στην καριέρα του μετρά 41 συμμετοχές και 7 γκολ σε όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.






4. Mάριο Μπούντιμιρ




Επόμενος ποδοσφαιριστής είναι ένας παλιός γνώριμος στο ελληνικό κοινό. Ο Μάριο Μπούντιμιρ. Ο Κροάτης επιθετικός αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση για την κορυφή της επίθεσης της ομάδας αφού είναι αρκετά ποιοτικός και έμπειρος ποδοσφαιριστής, έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από τον Βουό και φυσικά βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

Ο 31χρονος πλέον επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του στην Χάιντουκ Σπλιτ. Στη χώρα μας συστήθηκε με την φανέλα του Εργοτέλη, με τον οποίο αγωνίστηκε από το 2007 έως το 2012 σημειώνοντας 24 γκολ σε 139 συμμετοχές. Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ (30 συμμ. 4 γκολ) για επανέλθει στην χώρα μας για λογαριασμό του Παναιτωλικού (9 συμμ. 1 γκολ). Την σεζόν 2015-2016 αγωνίστηκε ξανά στο πρωτάθλημα της Κύπρου για λογαριασμού της Ένωσης Παραλίμνου, από όπου και έμεινε ελεύθερος.








5. Tόμας Ντε Βινσέντι



Ίσως η πιο ποιοτική αλλά και ακριβή περίπτωση από όλους τους επιθετικούς μέχρι τώρα. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι, γνωστός από το περασμά του σε Ελλάδα και Κύπρο κυκλοφορεί ελεύθερος βάζοντας φωτιά στην Super League. Άλλωστε ο ίδιος δεν θα έλεγε όχι σε μία ενδεχόμενη πρόταση και έτσι..... όποιος προλάβει, πρόλαβε!

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ατλέτικο Εξουρσιονίστας της Αργεντινής από όπου και τον "τσίμπησαν" οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιαννίνα. Εκεί σε τέσσερις σεζόν σημείωσε συνολικά 82 συμμετοχές πετυχαίνοντας και 7 γκολ. Μάλιστα είχε περάσει και από την Καλαμάτα ως δανεικός. Κάπου εκεί μπήκε στο κόλπο ο Ολυμπιακός ο οποίος του έκανε πρόταση και αυτός την αποδέχθηκε, κάνοντας, όπως έλεγε και ο ίδιος αργότερα, την χειρότερη επιλογή της καριέρας του. Και αυτό γιατί δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό με την φανέλα των ερυθρολεύκων. Δόθηκε δανεικός σε Γιάννινα και ΑΠΟΕΛ με την φανέλα του οποίου στην πιο παραγωγική του σεζόν πέτυχε 12 γκολ σε 16 αγώνες, γεγονός που έκανε τον Θρύλο της Κύπρου να τον αποκτήσει έναντι 500.000 €. Tην σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στην αραβική Αλ Σαάμπ 21 φορές πετυχαίνοντας 7 γκολ, ενώ πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος. Με την επιστροφή του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ήρθε στο προσκήνιο το όνομά του χωρίς ωστόσο να σημειωθεί εξέλιξη. Θα ήταν "μπαμ" αν τελικά γινόταν αυτή η κίνηση...







6. Iσμαϊλ Ισά




Και το...λαυράκι του LamiaraGate3. Oνομάζεται Ισμαήλ Ισά, είναι επιθετικός, σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία (28 ετών), με πολλές παραστάσεις και συμμετοχές σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και φυσικά ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του όπου επιθυμεί.

Ο 28χρονος Βούλγαρος έκανε τα πρώτα του βήματα στην Βουλγαρική Σβετκάβιτσα για να πάει 1 χρόνο μετά στην Λέφσκι Σόφιας. Εκεί πραγματοποίησε συνολικά 22 συμμετοχές πετυχαίνοντας 3 γκολ, ενώ πέρασε σαν δανεικός και από τις Σίλβεν και Λοκομοτίβ Μέζντρα. Επόμενος σταθμός ήταν η Τουρκία και οι Καραμπουγκσπορ και η Ελαζινγκσπορ. Ακολούθησαν οι Λίτεξ Λόβετς αλλά και η Σερίφ Τιρασπόλ με την φανέλα της οποίας πραγματοποίησε το πιο παραγωγικό πέρασμά του με 44 συμμετοχές και 14 γκολ. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ντάτσια Κισινάου από την Μολδαβία όπου μετά από 12 συμμετοχές και 4 γκολ έμεινε ελεύθερος.. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ισά, έχει αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνολικά 26 φορές σημειώνοντας 10 γκολ!







7. Tάσος Αυλωνίτης




Και πάμε τώρα στην θέση του κεντρικού αμυντικού ξεκινώντας από την πιό hot περίπτωση για τα δεδομένα της ομάδας μας, αυτή του Τάσου Αυλωνίτη. Οι συστάσεις είναι περιττές για τον Έλληνα αμυντικό ο οποίος μετά από μία αποτυχημένη σεζόν στην Σκωτία και την Χάρτς (μόλις 9 συμμετοχές) είναι πλέον ελεύθερος με τον ίδιο να επιθυμεί την επιστροφή του στην Ελλάδα. Αποτελεί φυσικά σπουδαία αλλά παράλληλα και "τσουχτερή" περίπτωση καθώς το κάσε του είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Αιγάλεω πραγματοποιώντας 31 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 1 γκολ την τριετία 2007-2010. Ακολούθησαν Ηλυσιακός και Καβάλα για να πάει τελικά στον Πανιώνιο, όπου έμεινε τρία χρόνια σημειώνοντας 59 συμμετοχές. Εκεί τον είδαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και με συνοπτικές διαδικασίες τον ενέταξαν στο ροστερ τους. Έμεινε στο λιμάνι για 2 χρόνια μετρώντας 18, ενώ πέτυχε και 2 γκολ, το ένα μάλιστα σε ντέρμπι αιωνίων απέναντι στον Παναθηναϊκό! Μετά τον Ολυμπιακό σειρά είχε η Στουρμ Γκρατς και στη συνέχεια η Χαρτς.






8. Νίκος Παντίδος



Ακόμη μία πολύ καλή περίπτωση Έληνα αμυντικού και μάλιστα ελεύθερου είναι αυτή του Νίκου Παντίδου. Ο Παντίδος με σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα και αρκετά καλές παρουσίες είναι ελεύθερος από τον ΟΦΗ, σε πολύ καλή ηλικία και μάλιστα προσιτός στα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου.

Ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο από μικρός όταν και μεταπήδησε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Στην πρώτη ομάδα προβιβάστηκε το 2008 και σε 2 σεζόν δεν κατάφερε να πείσει και με μόλις 2 συμμετοχές στα πόδια του δόθηκε δανεικός σε Ηλυσιακό και Αιγάλεω (υπήρξε συμπαίκτης και με τον Αυλωνίτη). Ακολούθησε ο Εθνικός Αστέρας την διετία 2010-2012 μετρώντας 25 συμμετοχές για να πάρει μεταγραφή στον Άρη. Στην Θεσσαλονίκη έμεινε μόλις μία σεζον καταγράφοντας 11 συμμετοχές. Από εκεί πήγε στον Πανιώνιο όπου και κατάφερε να αναδειχθεί αφού με 51 συμμετοχές σε δύο σεζόν ήταν βασικό γρανάζι των Νεοσμυρνιωτών. Έφυγε εκτός συνόρων για την Μπάνσκα Μπύστριτσα της Σλοβακίας για να επιστρέψει για λογαριασμό του Άρη Λεμεσού (11 συμμετοχές) και τελευταίως του ΟΦΗ με την φανέλα του οποίου αγωνίστηκε την περσυνή σεζόν 12 φορές, και ως αντίπαλος της ομάδας μας.




9. Ντούσαν Μπιρκοβιτς




Ακόμη ένας παίκτης άγνωστος στο ελληνικό κοινό, καθώς έχει αγωνιστεί κυρίως σε Σερβία και Ουγγαρία. Ο Ντούσαν Μπιρκοβιτς είναι Σέρβος κεντρικός αμυντικός, 28 ετών και έμεινε ελεύθερος μετά από 4 χρόνια παρουσίας και ένα πρωτάθλημα στην Ντέμπρετσεν.

Δεν θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα κάπου αλλού εκτός από τις ακαδημίες της Παρτιζάν, με την πρώτη ομάδα όμως να μην του δίνει ποτέ την ευκαιρία που έψαχνε. Πήρε μεταγραφή στην Τελεόπτικ με την οποία σε τρείς σεζόν σημείωσε 65 συμμετοχές ενώ αγωνίστηκε για μία σεζόν και στην Χάιντουκ καταγράφοντας 13 συμμετοχές. Η συνέχεια τον βρήκε σε Σμεντερέβο (54 συμμ.) και Χάποελ Χάιφα (30 συμμ., 1 γκολ) μέχρι να πάρει την μεταγραφή του στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Ντέπρετσεν. Εκεί με συνολικά 86 συμμετοχές και 4 γκολ κατάφερε να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα αλλά και να πραγματοποιήσει 10 συμμετοχές με 2 γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το κασέ του είναι εντός ορίων και μπορεί να απασχολήσει υπό προϋποθέσεις.






10. Μοντίμπο Ντιακιτέ




Ένας Γάλλος της Ιταλίας. Ο  Μοντίμπο Ντιακιτέ πρόκειται για έναν εξαιρετικά σταθερό κεντρικό αμυντικού, λάτρη του Ιταλικού ποδοσφαίρου όπου αγωνιζόταν για 12 χρόνια. Είναι 30 ετών και ελεύθερος από την Τερνάνα στην οποία αγωνίστηκε την σεζόν που μας πέρασε με 15 συμμετοχές και 1 γκολ.

Ο Μοντίμπο Ντιακιτέ γεννήθηκε στην Γαλλία. Πρόκειται για έναν πανύψηλο κεντρικό αμυντικό (1,92) ο οποίος έχει παραστάσεις από Ιταλικό πρωτάθλημα, Πρέμιερ Λίγκ, Λα Λίγκα αλλά και από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προϊόν των ακαδημιών της Πεσκάρα, ο Ντιακιτέ, πήρε την μεγάλη μεταγραφή για την Λάτσιο στην οποία έμεινε για 7 χρόνια. Και μπορεί να μην υπολογιζόταν από την αρχή, όμως με σκληρή δουλειά τις τελευταίες δύο σεζόν κατάφερε να σημειώσει 65 συμμετοχές και 2 γκολ. Η συνέχεια τον βρήκε στην Αγγλία και την Σάντερλαντ με την οποία αγωνίστηκε το πρώτο μισό της σεζόν 2013-2014 με 7 συμμετοχές. Το δεύτερο μισό δόθηκε δανεικός στην Φιορεντίνα όπου με 9 συμμετοχές δεν έπεισε τους "βιόλα" να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς και τελικά έμεινε ελεύθερος. Υπέγραψε στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με την οποία αγωνίστηκε μόλις δύο φορές καθώς 6 μήνες μετά αποκτήθηκε έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από την Κάλιαρι επιστρέφωντας σε γνώριμα λημέρια. Μετά από 9 συμμετοχές ήρθε και νέα μεταγραφή με την Φροζινόνε αυτή τη φορά να τον εντάσσει στο ροστερ της για να έρθει ακόμη μια μεταγραφή για τον ίδιο, τον Ιανουάριο του 2016 στην Σαμπντόρια. Τελευταίος σαθμός η Τερνάνα από την οποία αποκτήθηκε ως ελεύθερος και ένα χρόνο μετά είναι και πάλι ελεύθερος να πάρει όποια μεταγραφή επιθυμεί.